Emigrația clandestină - traficul de ființe umane

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 22 în total
Mărime: 1.63MB (arhivat)
Publicat de: Ion Neacșu
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioan Rotariu
Emigratia clandestina- traficul de fiinte umane, Facultatea de stiinte economice, Sibiu, 2008

Extras din proiect

La etapa actuala, traficul de fiinte umane se prezinta drept una din cele mai strigente probleme, constituind o forma odioasa de sclavie.

Traficul de persoane nu tine cont de virsta sau gen, de hotare, este raspindit atit in statele dezvoltate, cit si cele in curs de dezvoltare.

Metodele de exploatare sunt din cele mai diverse si mai crude. Scopul traficantilor este de a obtine sume cit mai enorme de bani din exploatarea victimelor pe o perioada cit mai indelungata de timp.

Fenomen infractional transnational ce implica formele cele mai complexe de crima organizata, traficul de fiinte umane produce anual peste 300.000 de victime numai pe continentul european.

De ce sclavie moderna?

Pentru ca fiinta umana nu mai este tratata ca o persoana cu drepturi depline, ea fiind redusa la conditia de MARFA ce este vanduta si revanduta in functie de "abilitati" si "calitati”.

Ce este traficul de fiinte umane?

Traficul de fiinte umane este ilegal. Este o violare a numeroase legi internationale si a drepturilor omului si este realizat de criminali care adesea sint membri ai unor retele criminale trans-nationale foarte bine organizate.

Care este diferenta dintre prostitutie si traficul de fiinte umane?

Victimele traficului de fiinte umane — femei, barbati si copii — sint inrobite. Deseori amenintate cu moartea, ele sint fortate sa ofere servicii sexuale.

Sunt victimele traficului de fiinte umane infractoare?

Nu. Ele pleaca peste hotare in urma inselaciunilor. Ele sunt mintite.

Cine sint supusi riscului?

Fete, uneori de la cinci ani, sint vindute in sclavie sexuala. Baieti, uneori de 11 ani, sint recrutati in formatiuni paramilitare sau la munci fortate.

Ce se intimpla cu victimele traficului de fiinte umane?

Marea majoritate pleaca peste hotare si nimeni nu mai afla despre ele vreodata ceva.

Cum sint recrutate victimele?

Traficantii sint foarte bine organizati in structuri criminale, deseori acestea avind caracter trans-national. Ei racoleaza femei prin intermediul anunturilor in ziare care ofera locuri de munca bine platite in strainatate, dar si prin o retea larga de recrutori locali care umbla de om la om cu minciuni si inselaciuni despre viata frumoasa in strainatate.

Conținut arhivă zip

  • Emigratia Clandestina - Traficul de Fiinte Umane.ppt

Te-ar putea interesa și

Analiza Infracțiunilor de Trafic de Persoane Adulte și Traficul de Minori

Capitolul I Consideratii introductive Traficul de persoane constitue un fenomen ale cÎrui dimensiuni înregistreazÎ o crestere alarmanta. El nu...

Traficul de ființe umane și munca forțată

INTRODUCERE Traficul de fiinţe umane a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai abordate subiecte atât pe agendele politice, cât şi in...

Caritas - prezentare instituție

Capitolul I : prezentare Adresa: Str Sararie 134, Iasi 700116, Romania Iasi 700116 , Iasi Regiunea: 1 Nord-Est Tel: 0040.232.210085;...

Ai nevoie de altceva?