Portofoliu de Evaluare Curs - Publicitate și Advertising

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3233
Mărime: 59.41KB (arhivat)
Publicat de: Angela Ifrim
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV FACULTATEA DE DREPT ŞI SOCIOLOGIE COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Extras din proiect

A. 1. Acest print aduce la cunoştinţă grupului ţintă (gospodinele) că a apărut pe piaţă un nou produs de la DELIK`AT, şi anume, un condiment picant (DELIK`AT Picant).

Printul acesta se încadrează perfect la tipul de publicitate de informare întrucât îndeplineşte una din caracteristicile sale, şi anume faptul că se face reclamă la un produs nou apărut.

Culorile folosite (nuanţele focului, roşu şi galben) reuşesc să redea perfect aroma condimentului picant, iar ilustraţiile folosite (legumele proaspete, mancarea savuroasă din castron, lingurile încrucişate pline şi ele de mancare) îţi lasă gura apă şi te invită la masă alături de cei dragi ţie.

2. Printul respectiv se încadrează la tipul de publicitate de poziţionare prin faptul că reuşeşte să plaseze distinct produsul în mintea consumatorului pentru a fi astfel mai uşor de indentificat faţă de alte produse din aceeaşi categorie.

Reuşeşte acest lucru prin prim-planul oferit ingredientului unic regăsit în cremă (Q10) care asigură eficieţa produsului mai mult decât o asigură restul cremelor de acelaşi fel.

Propoziţia de poziţionare (“UITĂ DE RIDURI – CANTITATE DUBLĂ DE Q10”) induce posibililor clienţi idea că podusul are o eficienţă maximă şi este unic prin cantitatea de Q10.

3. Printul foloseşte drept martor şi instanţă de informare despre calităţile produsului sau a serviciului un individ cât mai reprezentativ pentru publicul căruia i se adresează produsul / serviciul, motiv pentru care se încadrează la tipul de publicitate testimonial.

Astfel că bărbatul din imagine care ţine un portofel gol deasupra capului aşteptând să cadă banii este individul care se încadrează perfect în categoria oamenilor care au un venit mic şi care nu pot să-şi satisfacă nevoile personale.

Printul reuşeşte din plin să ajungă la sentimentele oamenilor din grupul vizat de această reclamă, prin imagine dar şi prin mesaj (“Ai nevoie de bani?”).

4. Printul face parte din categoria tipului de publicitate umoristică deoarece utilizează umorul şi poantele specifice grupului ţintă căruia i se adresează.

Umorul este aici regăsit prin textul informative structurat sub forma unei convorbiri între două fete pe Messenger, dar şi prin feţele zâmbăreţe, respective triste ce semnifică fiecare câte o caracteristică a produsului: bariera albastră Dri Plus de pe absorbant care îţi dă un plus de confort şi protecţie prin feţele zâmbăreţe, respectiv surpizele nedorite care vor dispărea odată cu folosirea produsului prin feţele triste. De asemenea, fiecare femeie care va folosi absorbantul va fi o faţă fericită, zâmbăreaţă.

5. Acest print utilizează simboluri sau imagini şocante pentru a atrage atenţia asupra produsului, tocmai de aceea face parte din tipul de publicitate şoc.

Reclama printată se foloseşte de imaginea unui cuplu surprinşi sărutându-se pasional. Până aici nimic şocant, căci este normal ca un el şi o ea să fie apropiaţi sau să se sărute. Elementul şoc constă în faptul că cei doi reprezintă o instiuţie sacră, Biserica. Întrucât tinerii şi-au dedicat viaţa lui Dumnezeu şi au devenit preot, respectiv maică, le sunt interzise plăcerile trupeşti şi nu numai. O asemenea apropiere dintre ei este strict interzisă, scandaloasă şi şocantă.

6. Acest print face parte din tipul de publicitate raţională, deoarece pune accentul pe informare, mai exact pe prezentarea caracteristicilor şi beneficiilor funcţionale ale produsului (aici o maşină Ford Fusion).

Imaginile nu sunt atât de relevante pentru acest tip de publicitate cât sunt informaţiile din textul informativ. Astfel că, posibililor clienţi le este adus la cunoştinţă cele mai importante detalii ale produsului, cum ar fi preţul, componente ale maşinii (Radio CD, airbag şofer şi pasager, ABS+EBD etc.), un site web unde consumatorii pot afla şi mai multe detalii, este folosită de asemenea şi marca (Ford).

7. Printul pune accent pe caracteristicile şi beneficiile emoţionale ale produsului, adresându-se laturii emoţionale a individului, de aceea face parte din tipul de publicitate emoţională.

Reuşeşte acet lucru prin faptul că băutura respectivă este împachetată ca un cadou şi prin mesajele printului: “Arată-le că eşti plin de intenţii bune” sau “Pentru sărbători de care să-ţi aduci aminte cu plăcere”.

Cadourile nu le oferi oricui, nu le oferi la întâmplare. Cu fiecare ocazie specială, la fiecare perosană specială dăruim cadouri că să ne arătăm intenţiile bune şi sentimentele.

Preview document

Portofoliu de Evaluare Curs - Publicitate și Advertising - Pagina 1
Portofoliu de Evaluare Curs - Publicitate și Advertising - Pagina 2
Portofoliu de Evaluare Curs - Publicitate și Advertising - Pagina 3
Portofoliu de Evaluare Curs - Publicitate și Advertising - Pagina 4
Portofoliu de Evaluare Curs - Publicitate și Advertising - Pagina 5
Portofoliu de Evaluare Curs - Publicitate și Advertising - Pagina 6
Portofoliu de Evaluare Curs - Publicitate și Advertising - Pagina 7
Portofoliu de Evaluare Curs - Publicitate și Advertising - Pagina 8
Portofoliu de Evaluare Curs - Publicitate și Advertising - Pagina 9
Portofoliu de Evaluare Curs - Publicitate și Advertising - Pagina 10
Portofoliu de Evaluare Curs - Publicitate și Advertising - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Portofoliu de Evaluare Curs - Publicitate si Advertising.doc

Ai nevoie de altceva?