Raport de persuasiune - conflictul cu echipa

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4755
Mărime: 26.01KB (arhivat)
Publicat de: Oliviu Vasiliu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Catalina Brindusoiu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE COMERT

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. 1)REZUMAT pg3
  3. 2)INTRODUCERE pg 3
  4. 3) CAPITOLUL I-DESCRIEREA SITUATIILOR pg 4
  5. COMPORTAMETUL NEPROFESIONAL
  6. COMPORTAMENTUL AGRESIV
  7. SITUATII DIN EXPERIENTA NOASTRA
  8. 4) CAPITOLUL II - ANALIZA FACTORILOR DE INFLUENTA
  9. 5)CAPITOLUL III- ALTERNATIVE DE ACTIUNE pg 8
  10. 6)CONCLUZII pg 11
  11. 7)RECOMANDARI pg 13
  12. 8) BIBLIOGRAFIE pg 14

Extras din proiect

REZUMAT

Conflictul este o componenta inevi¬tabila, dar fireasca a relatiilor interumane. Astazi, el este privit mai degraba ca un punct de plecare pentru a ajunge la cooperare si ca un compromis intre partile implicate.

Specialistii sustin ca echipele care ajung sa atinga performante deosebite mentin o legatura emotionala intensa intre membrii lor, de multe ori alimentata de dispute intense si certuri constructive.

Conflictele intre membrii echipei sunt cel mai adesea declansate de modul lor de a comunica: cu superioritate, ironic, agresiv...In cele mai multe cazuri, conflictele incep de la un schimb de pareri contradictorii pe o tema profesionala si pot degenera in atacuri de ordin personal.

Intr-un fel sau altul toti angajatii firmei la care lucram sunt colegii nostrii, dar ne vom referi la acei angajati al caror comportament are o influenta asupra noastra, fara ca acestia sa ne fie sefi sau subordonati. Ne referim la relatiile cu colegii dificili.

Relatiile cu colegii dificili reprezinta o chestiune delicata, pentru in cazul in care dorim ca acestia sa isi schimbe comportamentul si noi nu procedam cum trebuie, situatia se va agrava.

In majoritatea firmelor diversele posturi sunt interdependente, iar eficienta fiecarui angajat este legata de modul in care isi indeplinesc si ceilalti activitatea in cadrul companiei. Astfel comportamentul neprofesional al unui angajat poate afecta eficienta multora.

Avand in vedere ca ineficienta unui coleg ne poate afecta propriile performante, este bine sa stim ce putem face pentru a rezolva aceasta problema.

In proiect fiind prezentate diverse situatii ce infatiseaza conflicte la locul de munca si modul in care acestea se pot solutiona.

INTRODUCERE

Viata, munca si jocul în societatea umana presupun cooperarea cu ceilalti.

Munca în echipa depaseste granitele organizationale si nationale..

Relatiile ce se stabilesc între oameni sunt printre cele mai importante elemente care concura la un leadership eficient, pentru ca relatiile cu alti oameni si alte organizatii / institutii sunt mijloacele prin care se va reusi indeplinirea scopurilor. Mai ales în contextul în care au loc numeroase schimbari sociale si de mediu – în care oamenii sunt determinantii schimbarilor–relatiile bune între oameni si între organizatii si institutii reprezinta fundatia pe care asemenea schimbari se pot construi si dezvolta.

Referindu-ne la persoane, conflictul insumeaza toate starile noastre afective: agresiunea, opozitia, dezacord, antagonism, neliniste, ostilitate.

Este o stare de tensiune care apare cand doua sau mai multe probleme importante se suprapun. Interpretandu-l conform teoriilor orientale, conflictul reprezinta un dezechilibru. El prezinta cel mai bine trairile noastre in functie de motivatiile pe care le avem, sau trairile unui anumit grup. Se manifesta ca o stare de tensiune ce survine cand partile implicate interactioneaza pentru indeplinirea unor sarcini, luarea unor decizii sau realizarea unui obiectiv.

Problemele, conflictele, lipsa de eficienta intr-un business, oricat de mic, toate pornesc de la oameni, si nu de la situatii obiective. Cand partenerii unei afaceri se cearta, nu o fac intotdeauna pentru a rezolva problema, ci pentru a-si sustine imaginea de sine sau statutul in firma. Atunci cand decid sa porneasca o afacere impreuna, oamenii nu aduc doar bani, materiale, experienta profesionala, ci si nevoile lor emotionale, modul lor unic si creativ de a gasi solutii.

Lucrurile acestea se pot intampla oriunde in lume, oricat de instruite ar fi persoanele, oricat de dezvoltate economic sunt tarile in care locuiesc si fac business. In Romania insa, ca si in alte state care au cunoscut totalitarismul, nevoile psihologice ale oamenilor sunt mult mai des aduse in spatiul muncii. Imediat dupa ’89, cei mai intreprinzatori romani au inceput sa-si dezvolte afaceri. Si multi au facut asta cu parteneri care le erau rude, prieteni sau puteau completa intr-un fel investitia.

Afacerile s-au dezvoltat rapid, dar la fel de repede au si falimentat ori s-au despartit in mai multe afaceri. Aproape fiecare dintre noi stie o poveste de genul: doi parteneri au pornit o afacere si, atunci cand le mergea mai bine, unul a furat sau, in orice caz, s-au despartit si si-au facut firme concurente

CAPITOLUL I DESCRIEREA SITUATIILOR

COMPORTAMETUL NEPROFESIONAL

1 Colegii care se eschiveaza de la indatoririle lor

Exemplul nr 1:

“ In functie de atitudinea lor in ceea ce priveste timpul oamenii pot fi impartiti in trei categorii. Sa presupunem ca trei indivizi, cate unul din fiecare categorie, au o intalnire la 10 fix. Oamenii din prima categorie sosesc la 10 fix. Oamenii din a doua categorie sosec la 10:10 si sunt convinsi ca au ajuns la timp. Oamenii din a treia categorie ajung la 9:50 si au sentimental ca “au reusit”.

Exemplul nr 2:

“ George lucreaza la sectia de relatii cu publicul a unui birou guvernamental. Bill, un coleg de-al lui, intarzie de multe ori la serviciu. Din cauza asta, George are de facut de doua ori mai multa treaba, fiindca trebuie sa se ocupe singur de toata lumea. “

Preview document

Raport de persuasiune - conflictul cu echipa - Pagina 1
Raport de persuasiune - conflictul cu echipa - Pagina 2
Raport de persuasiune - conflictul cu echipa - Pagina 3
Raport de persuasiune - conflictul cu echipa - Pagina 4
Raport de persuasiune - conflictul cu echipa - Pagina 5
Raport de persuasiune - conflictul cu echipa - Pagina 6
Raport de persuasiune - conflictul cu echipa - Pagina 7
Raport de persuasiune - conflictul cu echipa - Pagina 8
Raport de persuasiune - conflictul cu echipa - Pagina 9
Raport de persuasiune - conflictul cu echipa - Pagina 10
Raport de persuasiune - conflictul cu echipa - Pagina 11
Raport de persuasiune - conflictul cu echipa - Pagina 12
Raport de persuasiune - conflictul cu echipa - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Raport de Persuasiune - Conflictul cu Echipa.doc

Te-ar putea interesa și

Contractarea și derularea operațiunilor de import

1. OPERATIUNI PRECONTRACTUALE 1.1 CERCETAREA PIETEI EXTERNE Operatiunile precontractuale au la baza Acordurile Comerciale de lunga durata, precum...

Managementul Resurselor Umane în Economia Cunoașterii

I. MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE. 1. Condiţia umană a muncii 1.1 Condiţia umană a muncii şi managementul resurselor umane. Omul reprezintă...

Raport de Persuasiune

Rezumat Prezentul raport de persuasiune este structurat in 5 parti, urmarind sa prezinte si sa explice anumite cauze ce genereaza conflictul in...

Management General

În management, conceptul de mediu este larg dezbatut din punct de vedere teoretic. O parte dintre autori utilizeaza termenul „mediul ambiant” [28]...

Management General

1. SCURT ISTORIC 1.1.Semnificatiile managementului În legatura cu etimologia cuvântului management au fost numeroase încercari de interpretare...

Marketing și Management Sportiv

CURSUL 1 Marketingul Noţiunea de marketing - participiul prezent al verbului “to market” care înseamnă a cumpăra, a vinde. Prin esenţa lui,...

Ai nevoie de altceva?