Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 8921
Mărime: 167.79KB (arhivat)
Publicat de: Ovidiu Nagy
Puncte necesare: 10
spiru haret.facultatea de contabilitate si finante campulung muscel

Cuprins

  1. Capitolul 1-Prezentare generala pag.1
  2. 1.1.Istoric,organizare,realizari anterioare,obiective pag.1
  3. 1.2.Organigrama,echipa manageriala pag.3
  4. 1.3.Obiect de activitate pag.3
  5. 1.3.1.Clienti pag.4
  6. 1.3.2.Furnizori pag.4
  7. 1.4.Produsele si serviciile filialei pag.6
  8. 1.4.1.Descriere pag.6
  9. 1.4.2.Utilitatea produselor si a serviciilor pentru clienti pag.7
  10. 1.4.3.Preturi si tarife pag.8
  11. 1.5.Puncte de interes pentru potentialii parteneri.Analiza SWOT pag.11
  12. Capitolul 2-Analiza riscurilor pag.14
  13. 2.1.Identificarea riscurilor potentiale si evaluarea efectelor acestora pag.14
  14. 2.2.Stabilirea modalitatilor de evitare si sau de acoperire a actiunii riscurilor pag.17
  15. Capitolul 3-Planul financiar pag.18
  16. 3.1.Situatia financiara actuala si cea previzionata in perspectiva perioadei 2005-2009 pag.18
  17. 3.2.Diagnostic financiar.Analiza punctului critic.Prag de rentabilitate pag.20
  18. 3.3.Concluzii pag26
  19. Anexa 1.2.a pag.28
  20. Anexa 1.2.b pag.29

Extras din proiect

Capitolul 1. Prezentare generala

1.1.Istoric, organizare, realizări anterioare, obiective

Istoria energeticii româneşti a cunoscut în regiunea Muntenia Nord un lung şir de ani de continua dezvoltare, strîns legat de ritmul evoluţiei zonei, a necesarului de energie electrică, determinat de condiţiile politice, sociale şi economice ale timpului. La finalul secolului XIX apar primele capacităţi de producere ( hidro si termo) si de distributie a energiei electrice catre consumatori.

Din punct de vedere organizatoric, actuala Filială “Electrica Muntenia Nord ”, a parcurs în lunga perioadă de existenţă, de peste o sută de ani a sucursalelor ce o compun, diverse etape, unele foarte dificile, toate însă au pus în evidenţă unitatea şi valoarea energeticienilor din această zonă a ţării.

Organizate iniţial ca uzine electrice orăşeneşti, pe parcursul anilor, ele au devenit societăţi şi apoi întreprinderi regionale de electricitate –“S.R.E.”, “I.R.E. ”

Din anul 1983 organizarea a fost judeţeană, întreprinderile schimbîndu-şi succesiv denumirea : “ IERIEDEET ”, “IRE”, “FRE”.

Schimbările foarte rapide care intervin în economie şi în comunitatea de afaceri după anul 1989, obligă sectorul energetic să se adapteze în timp foarte scurt. În vederea integrării pieţei de electricitate româneşti cu pieţele europene, au avut loc o serie de reorganizări, avind drept scop final armonizarea legislativă şi instituţională, cu prevederile şi cerinţele legislaţiei Uniunii Europene.

Reorganizarea a urmărit spargerea monopolului întegrat: producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei electrice, în societăţi distincte care să preia aceste activităţi: Compania Naţională de Transport a energiei electrice “Transelectrica”, şi trei societăţi comerciale , “Termoelectrica”, “Hidroelectrica”, si “Electrica”.

Prima organizare a SC “Electrica” SA, a fost la nivel judeţean (42 de sucursale de distribuţie şi furnizare a energiei electrice), iar în prezent aceste structuri au fost consolidate în concordanţă cu zonele de dezvoltare regională. Au rezultat astfel 8 filiale de distribuţie şi furnizare a energiei electrice (F.D.F.E.E.) cu personalitate juridică şi o sucursală de întreţinere şi servicii energetice (S.I.S.E.).

S.C. Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice “Electrica Muntenia Nord ” îşi desfăşoară în prezent activitatea pe raza judeţelor Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Braila, Galati.Volumul instalatiilor din gestiunea filialei a crescut necontenit de-a lungul timpului, ajungand în anul 2002 la : 3348 km circuit LEA 110 KV, 13302 km circuit LEA MT, 3569 km LES MT, 39787 km LEA j.t., 4583 km LES j.t. , 121 Statii transformare 110 /MT, 84 Statii MT/MT ,9475 Posturi de transformare MT/JT. Anii scurşi de la apariţia energeticii pe aceste meleaguri au fost benefici pentru societate, lumina a intrat în tot mai multe case, 24 de ore din 24.

Avînd în urmă o tradiţie atît de bogată, cu realizări de pionierat, care ne-au înscris definitiv în istoria energeticii, este firesc să ne calauzească dorinţa de a rămîne lider în acest domeniu. Avem la îndemînă un colectiv de profesionişti, urmaşi ai celor care nu au ezitat să pornească pe un drum nou înaintea multor altora, devotaţi acestei cauze.

Misiunea principală a filialei este aceea de a realiza serviciul de distribuţie şi furnizare a energiei electrice tuturor clienţilor, la parametrii calitativi superiori, conform standardelor internaţionale care operează pe piaţa energiei.

Toate activităţile care concură la realizarea acestui obiectiv major, ca şi personalul care asigură realizarea lui, vor fi supuse rigorilor cerute de standardele de calitate, convinşi fiind de faptul că aceasta este filozofia pe termen lung, pentru a fi competitivi pe piaţă şi pentru a oferi clienţilor confortul aşteptat.

În acest sens, în 24.04.2003 a fost certificată ISO 9001:2000 Filiala Muntenia Nord şi sucursalele sale. Aceasta a reprezentat o etapă superioară a certificării ISO 9001:1995, acordată de către firma SRAC, Sucursalei Galati, în anul 2001. În luna noiembrie 2005 s-a desfasurat auditul de supraveghere SRAC.

Obiective generale şi specifice

• Îmbunătăţirea continuă a sistemului de management al calităţii în conformitate cu standardele internaţionale în domeniu.

• Orientarea spre client în scopul creşterii satisfacţiei acestuia şi a îmbunătăţirii continue a relaţiei cu clientul.

• Creşterea siguranţei în funcţionare prin modernizarea şi retehnologizarea instalaţiilor.

• Dezvoltarea şi generalizarea unui sistem integrat de management performant şi adecvat mediului de afaceri al organizaţiei.

• Apropierea de indicatorii de performanţă din Uniunea Europeană şi creşterea productivităţii muncii.

Obiectivele specifice ale Filialei sunt:

• Asocierea filialei de către opinia publică ca fiind cel mai mare furnizor de energie electrică din zonă, care oferă servicii de calitate şi este în continuă dezvoltare.

• Modernizarea şi retehnologizarea instalaţiilor de comutaţie primară prin înlocuirea întrerupătoarelor tip IUP acţionate cu aer comprimat şi resoarte.

• Modernizarea instalaţiilor de comutaţie primară, comandă, semnalizare şi protecţie în celulele de interfaţă cu societăţile de transport şi producere a energiei la un număr de 8 celule IT si 10 celule MT.

• Dezvoltarea Sistemelor Automatizate de Distribuţie (SAD) prin montarea de reanclanşatoare şi separatoare telecomandate în reţelele de medie tensiune.

• Continuarea lucrărilor de montare şi punere în funcţie a unui sistem radio trunking cu un număr de 4 staţii de bază.

• Retehnologizarea urmatoarelor staţii de transformare: Buşteni, Câmpina, Floreşti, Buzău Nord, Râmnicu Sărat, Pogoanele, Mărăşeşti, Focşani Nord, Hipodrom, Juguleanu, Moreni, Găeşti si Potlogi.

• Modernizarea izolaţiei pe LEA 110 kV şi 20 kV prin schimbarea izolaţiei de porţelan cu izolaţie compozit.

• Implementarea sistemului informatic integrat de management SAP (5 module până în 2006 şi dezvoltarea ulterioară în funcţie de cerinţe).

• Modernizarea unor reţele de joasă tensiune câte 23 localităţi în următorii 5 ani.

• Încadrarea indicatorilor în valorile prevăzute în Standardele de performanţă pentru serviciul de distribuţie şi de furnizare a energiei electrice.

• Realizarea până la 31.12.2006 a transmisei la distanţă a informaţiilor înregistrate în echipamentele de măsură – etapa II

• Separarea costurilor specifice activitatilor de distributie si furnizare a energiei electrice

• Limitarea impactului instalatiilor energetice asupra mediului, prin implementarea şi certificarea sistemului integrat de calitate-mediu pînă în semestrul II 2005.

1.2. Organigrama , echipa manageriala

Organigrama actuală a SC FDFEE “Electrica Muntenia Nord” SA cuprinzând atât componenta de suprastructură a filialei, cât şi cea caracteristică sucursalelor sunt prezentate în anexele 1.2. a si b. Concepţia acestora, conformă cu organigramele cadru stabilite de SC „Electrica” SA şi aprobată de Consiliul de Administraţie al filialei, urmăreşte segmentarea clară a responsabilităţilor pe sectoare de activitate precum şi utilizarea eficientă a personalului. Regulamentul de Organizare şi Funcţionare elaborate în conformitate cu organigrama în vigoare este, de asemenea, aprobat prin hotarârea CA.

Echipa managerială

Componenţa actuală a echipei manageriale este:

• Director General

• Director Direcţie Distribuţie Energie Electrica, Tehnologia Informaţiei, Telecomunicaţii

• Director Direcţie Furnizare Energie Electrică

• Director Direcţie Dezvoltare

• Director Direcţie Finanţe Patrimoniu

Preview document

Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 1
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 2
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 3
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 4
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 5
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 6
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 7
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 8
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 9
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 10
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 11
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 12
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 13
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 14
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 15
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 16
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 17
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 18
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 19
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 20
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 21
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 22
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 23
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 24
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 25
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 26
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 27
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 28
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 29
Analiza activității de comercializare la SC Electrica SA - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Analiza Activitatii de Comercializare la SC Electrica SA.doc
  • Cuprins.doc

Alții au mai descărcat și

Monografia contabilă - Societatea Utilaj Transport S.A Călărași

Mediul activității. Analiza fluxurilor financiar-monetare și diagnosticul financiar CAP. 1 - Mediul activității 1.1. Organizarea activității...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Piața produselor electrice și electrocasnice din România

Introducere În condiţiile de piaţă actuale caracterizate printr-o concurenţă puternică, modernitate, progres tehnologic etc., este foarte...

Plan de afaceri - SC Siderurgica SA

1.PARTICULARITĂŢI ŞI OBIECTUL DE ACTIVITATEA LA S.C. SIDERURGICA S.A. HUNEDOARA 1.1.Scurt istoric Istoria modernă a siderurgiei la Hunedoara...

Mediul de Marketing al SC Pol Distribution SRL

INTRODUCERE Această lucrare intitulată “Mediul de marketing al S.C. Pol Distribution S.R.L.” are drept scop relevarea şi analizarea principalelor...

Analiza Strategiilor de Resurse Umane la SC Dedeman SA

Descrierea organizaţiei - Domeniu de activitate DEDEMAN este unul dintre cele mai importante lanţuri de magazine şi depozite de materiale de...

Producerea și Comercializarea Articolelor de Mobilier

1. Descrierea afacerii 1.1. Descrierea ideii de afaceri Înfiinţarea unei societăţi care produce articole de mobilier modern reprezintă o...

Situațiile financiare - premisă în evaluarea întreprinderii

INTRODUCERE Indiferent de domeniul de activitate pe care îl are, de forma de proprietate, orice întreprindere trebuie să se adapteze la cerinţele...

Caracteristicile merceologice ale mărfurilor electice pentru prepararea bucatelor

INTRODUCERE Actualitatea şi importanţa temei cercetate. Creşterea tot mai accentuată a diversităţii şi complexităţii mărfurilor a condus la...

Analiza Economico-financiară a Firmei Electroprecizia Săcele pe Baza Bilanțului Financiar și a Contului de Profit și Pierdere

ELECTROPRECIZIA SA Sacele COLABORĂRI - în domeniul motoarelor electrice - s.c. Dulprod s.r.l. Buzau - s.c. Unirea s.a Cluj Napoca - s.c Lazadi...

Ai nevoie de altceva?