Contabilitate și Analiză economico-financiară

Proiect
9/10 (5 voturi)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 10060
Mărime: 4.21MB (arhivat)
Puncte necesare: 9
UNIVERSITATEA SPIRU HARET Facultatea de Management Financiar Contabil Bucureşti Specializarea Contabilitate şi informatică de gestiune

Cuprins

  1. INTRODUCERE
  2. CAPITOLUL 1: Activitatea de consultanţă pentru afaceri şi management
  3. 1.1 Prezentarea societăţii comerciale ACCESS CONSULTING SRL Botoşani
  4. 1.1.1. Elemente de identificare
  5. 1.1.2. Prezentarea obiectului de activitate
  6. 1.1.3. Structura organizatorică
  7. 1.1.4. Organizarea compartimentului financiar-contabil
  8. CAPITOLUL 2: Monografie contabilă şi transpunerea conturilor în balanţa de verificare la SC ACCESS CONSULTING SRL Botoşani, la data de 31.12.2008
  9. 2.1. Monografie privind înregistrarea în contabilitatea a principalelor operaţiuni economice aferente exerciţiului financiar 2008, luna de referinţă - decembrie
  10. 2.2. Transpunerea conturilor în balanţa de verificare la data de 31.12.2008
  11. 2.3. Documente contabile de sinteză
  12. 2.3.1. Lucrări contabile de închidere a exerciţiului financiar
  13. 2.3.1.1. Lucrări cu caracter preliminar
  14. 2.3.1.2. Completarea (redactarea) situaţiilor financiare
  15. 2.3.2. Componentele situaţiilor financiare anuale
  16. 2.4. Analiza principalilor indicatorie economico-financiari
  17. 2.4.1. Indicatori de lichiditate
  18. 2.4.2. Indicatori de solvabilitate
  19. 2.4.3. Indicatori de rentabilitate
  20. 2.4.4. Indicatori de activitate (de gestiune)
  21. 2.4.5. Analiza soldurilor intermediare de gestiune
  22. CAPITOLUL 3: Concluzii
  23. CAPITOLUL 4: Anexe
  24. Anexa 1: Organigrama SC ACCESS CONSULTING SRL Botoşani
  25. Anexa 2: Monografie privind înregistrarea în contabilitate a principalelor operaţiuni economice aferente exerciţiului financiar 2008, luna de referinţă - decembrie
  26. Anexa 3: Balanţa de verificare la data de 31.12.2008
  27. Anexa 4: Situaţii finaciare la data de 31.12.2008

Extras din proiect

INTRODUCERE

Contabilitatea a apărut din nevoia de a răspunde în plan informaţional şi decizional la problema gestiunii valorilor economice separate pe entităţi patrimoniale (regii autonome, societăţi comerciale, instituţii publice ş.a. persoane fizice şi juridice care desfăşoară activităţi comerciale).Ca disciplină ştiinţifică contabilitatea trebuie să asigure două categorii de informaţii, şi anume:

1) informaţii publice;

2) informaţii confidenţiale.

Informaţiile publice sunt de regulă sistematizate în situaţiile financiare (bilanţul, contul de profit şi pierdere, situaţia modificărilor capitalului propriu, situaţia fluxurilor de trezorerie, politici contabile şi note explicative), fiind destinate în principal utilizatorilor din afara unităţii patrimoniale, respectiv asociaţilor sau acţionarilor, clienţilor şi furnizorilor, organelor financiare şi de credit, administraţiei de stat, îndeosebi celei fiscale şi necesităţilor de agregare a soldurilor intermediare de gestiune în sistemul conturilor naţionale.

Furnizarea informaţiei publice constituie atributul principal al organizării şi conducerii contabilităţii financiare, care are ca obiect înregistrarea cronologică şi sistematică a fluxurilor reale, financiare şi monetare ale unităţilor patrimoniale cu exteriorul, precum şi întocmirea periodică a situaţiilor financiare. Contabilitatea financiară este standardizată, adică se bazează pe norme privind producţia, reprezentarea şi utilizarea informaţiilor contabile.

Informaţiile confidenţiale sunt sistematizate de regulă în documente şi analize destinate uzului intern al managerilor unităţilor patrimoniale de la diferite nivele organizatorice. Numai pe baza acestor informaţii este posibilă luarea în timp oportun a tuturor tipurilor de decizii care să permită adaptabilitatea unităţii la condiţiile pieţei concurenţiale, la contracararea factorilor perturbatori, exogeni şi endogeni ai fiecărei unităţi patrimoniale.

Furnizarea acestor informaţii constituie atributul principal şi scopul declarat al contabilităţii de gestiune. Obiectivele sale fundamentale sunt cele privind cunoaşterea costurilor produselor obţinute, lucrărilor efectuate şi serviciilor prestate, iar dacă rezultatele nu sunt mulţumitoare, acestea oferă posibilitatea analizei cauzelor deficienţelor. Organizarea şi fucţionarea contabilităţii de gestiune se bazează pe concepte şi principii pur interne al căror conţinut este liber de standardizare, fiind definit în funcţie de propriile convenţii ale fiecărei întreprinderi.

Contabilitatea se diferenţiază conform schemei de organizare actuală ce rezultă din actele normative în:

- contabilitatea financiară sau generală,

- contabilitatea de gestiune

De remarcat este faptul că cele două tipuri de contabilitate formează practic două sisteme informaţionale distincte care determină caracterul dualist al sistemului contabil.

Obiectul de studiu al contabilităţii îl reprezintă patrimoniul. Literatura de specialitate cunoaşte trei concepţii în definirea şi analiza patrimoniului ca obiect al contabilităţii: juridică , economică şi economico-juridică.

a) din punct de vedere juridic, patrimoniul reprezintă toate drepturile şi obligaţiile cu conţinut economic ale unui subiect de drept;

b) din punct de vedere economic, patrimoniul este considerat ca totalitatea bunurilor economice exprimabile în bani, inclusiv rezultatele folosirii lor ce apartin unei persoane fizice sau juridice;

c) definirea economico-juridică a patrimoniului: totalitatea drepturilor şi obligaţiilor cu valoare economică ce aparţin unei persoane juridice sau fizice, precum şi bunurile economice la care se referă.

Lucrarea îşi propune să prezinte particularităţi ale contabilităţii financiare la o societate care are ca şi profil activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, realizând o monografie contabilă şi o analiză a principalilor indicatori economico-financiari, pe baza bilanţului contabil şi a contului de rezultate aferente exerciţiului financiar al anului 2008, comparativ cu anul 2007.

Lucrarea este structurată în cinci capitole, pentru realizarea acesteia fiind utilizate date bibliografice din materialele prezentate în bibliografia anexată la sfârşitul lucrării şi din datele puse la dispoziţie de către SC ACCESS CONSULTING SRL Botoşani, societatea la care s-a realizat documentarea.

1.1. Prezentarea societăţii comerciale ACCESS CONSULTING SRL Botoşani

1.1.1. Elemente de identificare

- Denumirea societăţii: SC ACCESS CONSULTING SRL Botoşani

- Sediul social: Botoşani, str. Poştei, nr. 9, camera 625 A

- Forma juridică: societate cu răspundere limitată, cu capital integral privat

- Durata de funcţionare: nelimitată, în conformitate cu art. 7 din Actul constitutiv al societăţii

- Înregistrare: Oficiul Naţional al Registrului Comerţului: J07/259/2006

Cod unic de înregistrare: 23700798

1.2.2. Prezentarea obiectului de activitate

SC ACCESS CONSULTING SRL a fost înfiinţată în anul 2006 ca societate cu răspundere limitată, în temeiul Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, modificată şi republicată, având ca principal obiect de activitate activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, cod CAEN – 7022.

Capitalul social al societăţii, subscris şi vărsat este de 30.000 lei, împărţit în 300 de părţi sociale, a câte 100 de lei fiecare, acestea fiind indivizibile şi deţinute de asociatul unic.

Ideea înfiinţării societăţii a apărut din necesitatea de a oferi beneficiarilor serviciilor soluţii pentru conceperea, implementarea şi finanţarea proiectelor de dezvoltare.

Misiunea şi scopul societăţii sunt acelea de a produce o schimbare pozitivă în mediul economic şi conceperea unor soluţii integrate de management general şi financiar, capabile să asigure beneficiarilor mijloacele necesare dezvoltării activităţii. Societatea urmăreşte o continuă perfecţionare în toate structurile sale şi utilizează metode de management moderne în extinderea limitelor de acţiune şi a competenţelor de decizie. Managerul societăţii, împreună cu echipa sa au manifestat şi manifestă o permanentă preocupare de studiere a cerinţelor pieţei şi de adaptare a serviciilor oferite la aceste cerinţe. Din punct de vedere al competitivităţii managementului, acesta este pus în evidenţă de seriozitatea şi rigurozitatea abordării clienţilor şi a respectării cerinţelor acestora.

Serviciile oferite de SC ACCESS CONSULTING SRL Botoşani au o serie întreagă de avantaje, dintre care principalele sunt: calitatea lucrărilor, adaptabilitatea la cerinţele specifice ale clientului, complexitatea ofertei, adică capacitatea de a acoperi practic orice tip de serviciu de consultanţă, competitivitatea preţurilor practicate, experienţa şi lucrările de referinţă, care reprezintă o carte de vizită şi o modalitate de promovare solide şi palpabile a realizărilor.

Preview document

Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 1
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 2
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 3
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 4
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 5
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 6
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 7
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 8
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 9
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 10
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 11
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 12
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 13
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 14
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 15
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 16
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 17
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 18
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 19
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 20
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 21
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 22
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 23
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 24
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 25
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 26
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 27
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 28
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 29
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 30
Contabilitate și Analiză economico-financiară - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Contabilitate si Analiza Economico-Financiara.doc

Alții au mai descărcat și

Contabilitatea Stocurilor de Mărfuri și Ambalaje Într-o Societate Comercială

Cunoaşterea reprezintă expresia vocaţiei spre progres a fiinţei umane. Civilizaţia acestui sfârşit de secol şi mileniu evoluează esenţialmente sub...

Monografie contabilă

I.INTREPRINDEREA ENTITATE ECONOMICA SI CONTABILA Intreprinderea reprezinta veriga organizatorica a economiei nationale care realizeaza fuziunea...

Monografie contabilă privind stagiul de practică

Prezentarea societăţii comerciale 1.1. Forma societăţii S.C. SISTEM IMPEX S.R.L., cu un capital de 35.000 RON fost înfiinţată în 3 decembrie 1994...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Situația financiară a societății comerciale SC Bobinserv SRL

INTRODUCERE Ştiinţa contabilităţii reprezintă un sistem coerent de obiective şi principii fundamentale, legate între ele, susceptibil să conducă...

Lucrări practice - contabilitate de gestiune

A.-Metoda costului mediu ponderat calculat la sfarsitul perioadei B.- Metoda costului mediu ponderat calculat dupa fiecare intrare C.-Metoda FIFO...

Te-ar putea interesa și

Contabilitatea Stocurilor de Mărfuri și Ambalaje Într-o Societate Comercială

Cunoaşterea reprezintă expresia vocaţiei spre progres a fiinţei umane. Civilizaţia acestui sfârşit de secol şi mileniu evoluează esenţialmente sub...

Creditul Bancar

INTRODUCERE Aparitia creditului este strâns legata de dezvoltarea productiei si circulatiei marfurilor; evolutia acestor fenomene a impus...

Contabilitatea Mărfurilor în Sistemul EN-GROS

INTRODUCERE Am ales ca temă contabilitatea mărfurilor deoarece azi 50% din societăţii comerciale se ocupă de comercializarea mărfurilor sub forme....

Analiza financiar contabilă privind poziția financiară a entității economice studiu de caz la SC San Plant SRL

INTRODUCERE Motto: ,,Analiza este bună ca unealtă a progresului, a civilizaţiei ,bună în măsura în care zdruncină convingerile stupide, risipeşte...

Studiul privind elaborarea și analiza bilanțului contabil - SC Otelinox SA Târgoviște

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII COMERCIALE "OTELINOX" S. A. 1.1. ISTORICUL SI OBIECTUL DE ACTIVITATE AL S.C. "OTELINOX" S.A....

Utilizarea tehnologiilor informaționale în scopul informatizării

Introducere Prin elaborarea acestei lucrări mi-am propus să evidențiez impactul tehonologiilor moderne în alcătuirea analizelor...

Impactul Tehnologiilor Informaționale Asupra Activității de Analiză Economico-financiară a Întreprinderii

Introducere Prin această lucrare mi-am propus să pun în evidenţă importanţa noilor tehnologii informaţionale în efectruare de analize...

Diversificarea Produselor Heidi Chocolate

Capitolul I : Prezentare generala “Heidi Chocolate SA” 1.1.Prezentarea generala a firmei Heidi Chocolaet SA a fost fondata in anul 1994 de catre...

Ai nevoie de altceva?