Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 37 în total
Cuvinte : 6277
Mărime: 144.29KB (arhivat)
Publicat de: Leontin Roman
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conastanti Toma
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Iasi

Extras din proiect

Motivatie

De ce am ales sa fac practica la SC TRICOTTON SA PANCIU?

Pentru ca imi doream sa vad cum functioneaza o institutie de asemenea dimensiuni in domeniul comertului. Eram interesata sa cunosc lumea din interiorul acestei firme.Voiam sa descopar daca totul era exact asa cum imi imaginam eu, vazand doar cladirea impunatoare de la marginea orasului Panciu si magazinele de desfacere ale acesteia din centrul orasului..

Stagiul de practica s-a desfasurat in perioada 11 iunie 28 iunie, zilnic intre orele 9  15.

Cu ce probleme m-am confruntat in aceasta perioada?

La inceput m-am lovit de o oarecare reticienta din partea personalului de lucru. Nu aveam acces la orice informatii, multe dintre ele fiind confidentiale. Dar, dupa cateva zile totul se rezolvase. In rezolvarea acestor probleme am observat ca o mare parte din informatiile teoretice intalnite la cursuri chiar erau aplicate.

SCURTA PREZENTARE A ORAGNIZATIEI

SC TRICOTTON SA PANCIU este organizata potrivit legii 31/1990 privind societatile comerciale. Conform Statutului SC TRICOTTON SA are ca obiect de activitate productia de tesaturi bumbac si tip bumbac, fabricarea de imbracaminte tricotata, precum si comert cu amanuntul de produse textile ,comert exterior ,operatiuni de import, export cu marfuri si servicii vizand obiectul de activitate. Capitalul social subscris este fixat la 7 760750 000 de reprezentat prin 310 430de actiuni a 25 000lei fiecare.

SC TRICOTTON SA isi are sediul in Romania, judetul Vrancea, orasul Panciu, str Gh Doja nr 4. SC TRICOTTON SA detine si a detinut un rol esential in viata economica a judetului si a orasului Panciu, dar trebuie adaugat insa ca, in aceasta perioada de tranzitie se confrunta cu anumite dificultati din cauza sistemului deficitar de organizare a activitatii de marketing. Regulamentul de organizare si functionare al unitatii pune in evidenta o structura organizatorica de tip ierarhic-functionala. In cadrul acestei structuri angajatii cu activitati similare sunt grupati laolalta intr-o subunitate a unitatii. O astfel de structura prezinta avantajele unei eficiente functionalitati datorita specializarii, controlului centralizat etc.

Clientii SC TRICOTTON SA sunt atat persoane juridice cat si persoanele fizice, care isi au resedinta sau domiciliul in cadrul judetului si in strainatate.

SC TRICOTTON SA cunoaste o concurenta relativ scazuta la nivelul orasului Panciu. Cu toate acestea, SC TRICOTTON SA a reusit sa-si mentina pozitia pe piata si sa beneficieze in continuare de un loc privilegiat in randul clientilor .

SC TRICOTTON SA a practicat mereu o concurenta loiala in raport cu adversarii sai, fiind in acelasi timp deschisa in orice situatie pentru cooperare.

Denumirea firmei este in conformitate cu HG nr 1254/4.xll.1990 si cererea de inmatriculare la Registrul Comertului.

SC TRICOTTON SA este persoana juridica romana avand forma juridica de societate pe actiuni.Actiunile societatii sunt nominative si indivizibile,in nr de 310 430 cu valoarea nominala de 25 000 fiecare in cele ce urmeaza sunt prezentate Contractul de societate al firmei si Statutul.

SC Tricotton Panciu s-a constituit in anul 1991, prin reorganizarea fostei intreprinderi de Tricotaje Panciu, prin prelucrarea, in baza H.G nr 1254/1990, a intregului patrimoniu.

Societatea a fost infiintata prin investitia noua a statului roman in perioada 1980-1982 si reorganizata actualmente in societate pe actiuni.

Sediul societatii este in orasul Panciu, Str Titu Maiorescu, nr 4, jud. Vrancea si este inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Camera de Comert, Industrie si Agricultura a jud. Vrancea sub nr J/216/1991.

Restructurarea firmei s-a realizat incepand din luna august 1997 din considerente economice si de comun acord cu sindicatul intreprinderii.

Sectiile de bobinat, de tricotat si finisaj chimic, nerentabila din cauza masinilor, echipamentelor si tehnologiei depasite sunt inchise si forta de munca disponibilizata a fost partial recalificata si utilizata in cadrul sectiei de confectii.

Reorientarea intregii structuri de productie catre confectii din bumbac si tip bumbac destinate pietelor Vest-europene a determinat renuntarea la parteneri, furnizori si clienti traditionali, dar in acelasi timp are o politica noua de investitii in modernizare infrastructurii de productie masini si echipamente moderne si fiabile utilizand fonduri proprii sau atrase de la bancile comerciale: Banca Comerciala si Finans Bank.

Reorientarea catre contracte de productie in regim Lohn care implica un parteneriat intre firma si clientul furnizorul de materiale si modele de confectionat, a determinat largirea bazei de clienti, a numarului si tipului de sortimente de confectii de tricot, precum si o continua adaptare la cerintele modei.

Preview document

Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 1
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 2
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 3
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 4
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 5
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 6
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 7
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 8
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 9
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 10
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 11
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 12
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 13
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 14
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 15
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 16
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 17
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 18
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 19
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 20
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 21
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 22
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 23
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 24
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 25
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 26
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 27
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 28
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 29
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 30
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 31
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 32
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 33
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 34
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 35
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 36
Monografie contabilă - SC Tricotton SA Panciu - Pagina 37

Conținut arhivă zip

  • Monografie Contabila - SC Tricotton SA Panciu.doc

Alții au mai descărcat și

Contabilitate de gestiune și calculația costurilor - metoda pe comenzi

CAPITOLUL I 1.Scopul si obiectivele lucrarii de specialitate Încadrarea costului de productie printre cei mai semnificativi indicatori cu...

Monografie contabilă de gestiune la o firmă - SC Textil SA

Capitolul 1. Prezentarea generală a societăţii SC “TEXTIL” SA este persoană juridică română având forma juridică de societate pe acţiuni cu...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Monografie Dana

Societatea comerciala pe actiuni DANA S.RL.prezinta pe 31 Ianuarie 2007 in bilanul contabil urmatoarea situatie a patrimoniului: ACTIV PASIV...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?