Practică Ariscom Dinamic SRL București

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 7778
Mărime: 70.84KB (arhivat)
Publicat de: Cristina P.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Cap.I Contabilitatea si comertul cu amanuntul
  2. 1.1. Norme privind contabilitatea in sistemul national.pag 2
  3. 1.2. Continutul activitatii, rolul economic si functiile comertului cu amanuntul.pag 4
  4. Cap.II Modul de constituire si functionare a entitatii economice; etapele constituirii, modul de functionare si dizolvare/lichidare
  5. 2.1. Infiintare, denumire, capital.pag. 7
  6. 2.2. Domeniu de activitate.pag. 9
  7. 2.3. Structura organizatorica.pag. 9
  8. 2.4. Modul de organizare si conducere a contabilitatii.Circuitul documentelor.pag.10
  9. Cap.III Intocmirea documentelor contabile, a registrelor contabile,
  10. a declaratiilor si deconturilor
  11. 3.1. Registre contabile. pag. 11
  12. 3.2. Documente privind organizarea contabilitatii materialelor.pag. 12
  13. 3.3. Documente privind organizarea contabilitatii mijloacelor banesti.pag. 14
  14. 3.4. Documente privind organizarea contabilitatii drepturilor salariale.pag. 15
  15. 3.5. Documente privind organizarea contabilitatii cheltuielilor si veniturilor.pag. 17
  16. 3.6. Documente privind organizarea contabilitatii generale.pag. 18
  17. 3.7. Documente privind organizarea inventarierii patrimoniului.pag. 18
  18. 3.8. Gestionarea, folosirea si evidenta formularelor cu regim special.pag. 20
  19. 3.9. Lucrari de sinteza si raportare financiar-contabila. Situatii financiare.pag. 20
  20. Cap.IV Inregistrari contabile.pag 21
  21. Bibliografie. pag. 25

Extras din proiect

„Contabilitatea este una dintre cele mai sublime creatii ale spiritului omenesc pe care fiecare gospodar ar trebui sa o foloseasca in gospodaria sa”

GOETHE

INTRODUCERE

Chiar daca din cele mai vechi timpuri au existat tendinte ale negustorilor de animale, cereale sau metale pretioase de a-si socoti si consemna veniturile obtinute din negot, contabilitatea isi incepe istoria in Evul Mediu, o data cu apariţia primelor manifestari ale capitalismului si dezvoltarea economiei monetare. In secolul al XV-lea se utiliza contabilitatea „dupa metoda venetiana”, datorita dezvoltarii afacerilor in marile orase ale Italiei de Nord. In aceasta perioada, practicile contabile sunt sintetizate de catre marele erudit, Luca Paciolo, in prima lucrare de literatura contabila, „Tractatus de computis et scripturis” („Tratat de contabilitate in partida dubla”), aparuta la Venetia, in 1494, in care se descrie pentru prima data, coerent, cel mai caracteristic element al contabilitatii, partida dubla.

Desi contabilitatea in partida dubla are o existenta de mai bine de o jumătate de mileniu, abia in secolul al XIX-lea, prin marile intreprinderi industriale si comerciale, incepe sa se analizeze si sa se măsoare periodic patrimoniul, cu ajutorul bilantului, si rezultatul, cu ajutorul contului de profit si pierdere, deci, sa se facă distinctia intre capital si venit.

I.Contabilitatea si comertul cu amanuntul

1.1. Norme privind contabilitatea in sistemul national

Conform Legii contabilitatii nr82/199, art 2, contabilitatea trebuie sa asigure inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea, publicarea si pastrarea informatiilor cu privire la pozitia financiara, performanta financiara si fluxurile de trezorerie, atat pentru cerintele interne ale acestora, cat si in relatiile cu investitorii prezenti si potentiali, creditorii financiari si comerciali, clientii, institutiile publice si alti utilizatori.

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana de la data de 1 ianuarie 2007 impune o serie de cerinte contabilitatii societatilor comerciale. Astfel, contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari servicii în domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice autorizate, in conditiile OG

Nr. 65/1994, privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati. Societatile organizeaza si conduc contabilitatea, de regula, in compartimente distincte conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplinească aceasta functie.

Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare si raspund, impreuna cu personalul din subordine, de organizarea si conducerea contabilitatii, in conditiile legii.

La persoanele juridice la care contabilitatea nu este organizata în compartimente distincte, care nu au personal calificat incadrat, potrivit legii, sau contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice autorizate în condiţiile OG nr. 65/1994 si care au înregistrat o cifra de afaceri anuala de pana la echivalentul in lei a 50.000 euro, raspunderea pentru tinerea contabilitatii, potrivit legii, revine administratorului sau altei personae care are obligatia gestionarii unitatii respective.

Conform Art. 30 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata în „Monitorul Oficial”, nr. 48, 14 ianuarie 2005, situatiile financiare anuale sunt insotite de o Declaraţie de asumare a raspunderii de catre persoanele responsabile cu organizarea si conducerea contabilitatii, prin care se confirma: politicile contabile conforme cu reglementarile contabile aplicabile, imaginea fidela oferita prin situatiile financiare anuale, precum si continuitatea activitatii.

Depunerea situatiilor financiare anuale se face la unitatile Ministerului Finantelor Publice, inclusiv pentru situatiile financiare anuale aferente exercitiului financiar al anului 2006.

Termenele pentru depunerea acestora sunt:

- 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar pentru persoanele care aplica Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS);

- 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar pentru persoanele care aplica Reglementari contabile conforme cu Directivele Europene;

- 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar pentru depunerea declaratiei de catre persoanele care, de la constituire, nu au desfasurat activitate.

Situatiile financiare anuale sunt aprobate de către Adunarea Generala a Actionarilor sau Asociaţilor.

In termen de 15 zile de la data Adunarii Generale, o copie de pe situatiile financiare anuale, insotite de raportul lor, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari, precum si de procesul-verbal al Adunarii Generale se depun la Oficiul Registrului Comertului.

Exercitiul financiar pentru persoana juridica care se lichideaza incepe la data incheierii exercitiului financiar anterior si se incheie in ziua precedenta datei cand incepe lichidarea. Perioada de lichidare este considerata un exercitiu financiar, indiferent de durata sa.

Auditarea situatiilor financiare anuale se face de catre auditori financiari, membrii ai Camerei Auditorilor Financiari din Romania, persoane fizice sau juridice autorizate, potrivit legii.

Sunt supuse auditului financiar inclusiv situatiile financiare intocmite cu ocazia fuziunii, divizarii sau incetarii activităţii.

Directivele europene impun consolidarea situatiilor financiare in cazul societatilor de grup. Conform legii, entitatile care urmeaza sa fie consolidate nu depasesc impreuna, pe baza celor mai recente situatii financiare anuale ale acestora, limitele a doua din urmatoarele trei criterii:

- total active 17.520.000 euro;

- cifra de afaceri neta 35.040.000 euro;

- numar mediu de salariati in cursul exercitiului financiar: 250.

Pentru situatiile financiare consolidate ale anului 2006, determinarea criteriilor prevazute la pct. 13(1) din Reglementarile contabile conforme cu Directiva a VII-a a Comunitatilor Economice Europene se face pe baza situatiilor financiare intocmite la data de 31 decembrie 2006, prin cumulare, dupa inregistrarea rezultatelor interne in cadrul grupului.

Conform reglementarilor in vigoare, incepand cu situatiile financiare ale anului 2006, entitatile care indeplinesc conditiile specificate in Reglementarile contabile conforme cu Directiva a VII-a a Comunitatilor Economice Europene, parte componenta a Reglementarilor contabile conforme cu Directivele Europene, aprobate prin Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 1752/2005, au obligatia de a intocmi si situatii financiare anuale consolidate si raport consolidat. Situatiile financiare anuale consolidate cuprind:

- Bilantul consolidat;

- Contul de profit si pierdere consolidat;

- Notele explicative la situatiile financiare anuale consolidate.

Preview document

Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 1
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 2
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 3
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 4
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 5
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 6
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 7
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 8
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 9
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 10
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 11
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 12
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 13
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 14
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 15
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 16
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 17
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 18
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 19
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 20
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 21
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 22
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 23
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 24
Practică Ariscom Dinamic SRL București - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Practica Ariscom Dinamic SRL Bucuresti.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?