Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 6688
Mărime: 40.80KB (arhivat)
Publicat de: Dominic Lungu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ofelia Stanciu
UNIVERSITATEA TIBISCUS Facultatea “Contabilite si informatica de gestiune”

Cuprins

  1. 1. Analiza intreprinderii
  2. 1.1 Prezentarea intreprinderii Sc Husil-Pan Srl 2
  3. 1.2 Cadrul organizatoric 3
  4. 1.3 Prezentarea activitatii de gestiune 4
  5. 1.4 Conducerea activitatii de gestiune 5
  6. 2. Rolul sistemului informatic de gestiune in cadrul intreprinderii
  7. 2.1 Analiza structural a sistemului informational al intreprinderii 5
  8. 2.2 Sisteme informatice utilizate in cadrul intreprinderii 9
  9. 2.3 Avantajele utilizarii unui sistem informatics de gestiune 9
  10. 2.4 Dezavantaje ale utilizarii unui sistem informatics de gestiune 10
  11. 3. Proiectarea sistemul informatics de gestiune
  12. 3.1 Caracteristicile sistemului informatic de gestiune 10
  13. 3.2 Definirea datelor de intrare si de iesire aferente sistemului informatic de gestiune 11
  14. 3.3 Proiectarea schemei conceptuale a sistemului informatic de
  15. gestiune 13
  16. 3.4 Planificarea realizarii sistemului informatic de gestiune 15
  17. Concluzii 17
  18. Bibliografie 18

Extras din proiect

PROIECTAREA UNUI SISTEM INFORMATIC DE GESTIUNE LA SC HUSIL-PAN SRL

1.Analiza intreprinderii

1.1. Prezentarea intreprinderii SC HUSIL-PAN SRL

Activitatea de obţinerea a produselor de panificaţie reprezintă una dintre cele mai vechi preocupări ale omului şi totodată una dintre ramurile principale ale industriei alimentare. Având în vedere importanţa pe care o au produsele de panificaţie în satisfacerea cerinţelor de hrană ale consumatorilor, industria de panificaţie a cunoscut în decursul timpului o dezvoltare susţinută, caracterizată prin aplicarea unor procedee şi tehnologii noi de fabricaţie, extinderea gradului de mecanizare şi automatizare a proceselor tehnologice, lărgirea gamei sortimentale prin realizarea de noi produse în concordanţă cu tendinţa şi cerinţele consumatorilor, asigurarea îmbunătăţirii calităţii şi valorii nutritive a produselor de panificaţie.

Painea este un aliment popular in aproape toate societatile lumii cu exceptia Asiei care prefera orezul.

Painea este un aliment de baza preparat prin coacerea, gatirea cu abur sau prajirea aluatului. Se prepara din aluat de faina de grau, dospita cu drojdie, lasata sa creasca si in final coapta in cuptor. Datorita nivelelor inalte de gluten care dau aluatului un aspect buretos si elastic, graul este cea mai frecvent folosita cereala pentru prepararea painii, dar aceasta poate fi facuta si din secara, orz, porumb sau ovaz de obicei, dar nu intotdeauna, in combinatie cu faina de grau. Ingredientele minime sunt faina si apa, sarea fiind deseori prezenta, plus un agent de dospire cum ar fi drojdia. Painea mai poate contine condimente cum ar fi chimenul si seminte (susan, mac), folosite pentru decorare.

Painea poate fi mancata fie simpla, fie unsa cu unt, gem, dulceata, jeleu, marmelada, miere sau unt de arahide. Se serveste la orice temperatura, intre temperatura camerei si fierbinte.

Painea neimpachetata se pastreaza in recipiente speciale pentru a-si mentine prospetimea cat mai mult. Se invecheste mai repede in frigider, dar astfel se fereste o vreme mai indelungata de mucegai.

Painea alba este facuta din faina care contine numai miezul unei graunte. Painea integrala contine toate componentele bobului de grau.

Tema proiectului”Proiectarea unui sistem informatic de gestiune al intreprinderii X”este in stransa legatura atat cu disciplina “Informatica de gestiune “ cat si cu specialitatea Facultatii de Stiinte Economice , Contabilitate si Informatica de Gestiune.

Dupa cum reiese din titlul temei , proiectul cuprinde 2 componente ;

- componenta – informatica

- economica.

Acestea sunt tratate separate din punct de vedere al bazelor teoretice dupa care devin un tot unitar la realizarea practica a sistemului informatic materializat prin obtinerea unui program de gestiune a stocuilor in mod arbiter ales unei brutarii.

Pentru realizarea unei unitati in expunerea proiectului s-a facut in primul rand prezentarea notiunilor teoretice ale componentelor economice , urmata de prezentarea notiunilor teoretice ale componentelor informatice iar in final se arata pas cu pas modul de programare al programului de gestiune al brutariei.

La tratarea notiunilor teroretice ale componentei economice s-a facut o prezentare amanuntita a stocurilor si gestiunea acestora.Sunt aratate modalitatile de definire a stocuilor , tipurile si rolul acestora. La gestiunea stocurilor se dezbat ariile de cuprindere ale gestiunii stocurilor , elementele

procesului de stocare , factorii de influenta si situatiile periculoase intalnite in cazul unei gestiuni informatizate a stocurilor si modalitatile practice de gestiune

La tratarea notiunilor teoretice ale componentei informatice s-au prezentat criteriile unei proiectari de baze de date , analiza principalilor indicatori si operatori ai unei baze de date relationale , notiunile , conceptele , caracteristicile si modelarea grafica a bazelor de date relationale , modulul entitate-relatie precum si analiza detaliata a proiectarii in cazul particular ales al unei baze de date relationale care va gestiona stocurile unei brutarii.

Prezentarea teoretica a platfomei de programe a programului Microsoft Acces 2000 este urmata de expunerea pas cu pas a proiectarii bazei de date , a crearii acesteia precum si a crearii filtrelor , interogarilor si rapoartelor.

In ultima parte a proiectului este dezbatuta utilizarea sistemului informatic de gestiune a stocurilor unei brutarii , din punct de vedere al unui utilizator de program care in cazul analizat poate fi reprezentat de persoana care gestioneaza materiia prima aflata in stoc respectiv in gestiunea brutariei.

1.2.Cadrul organizatoric

Organizarea si functionarea întreprinderii sunt orientate spre realizarea obiectivelor sale în sensul ca fiecare componenta organizatorica sau actiune trebuie sa corespunda unor cerinte clar definite reiesite din obiectivele acesteia.

Sistemul de conducere al întreprinderii reprezinta totalitatea elementelor componente si a relatiilor dintre acestea structurate într-un anumit cadru organizatoric în care se desfasoara procesele de conducere ale activitatii în ansamblul sau.

Sistemul de conducere al unei întreprinderi si componentele sale se prezinta astfel: exista un sistem alcatuie din doua componente principale:

1. structura de conducere

2. procesul de conducere.

La rândul sau, structura de conducere cuprinde structura organizatorica si sistemul informational. Procesul de conducere este structurat în 4 componente si anume:

- structura informala, metodele si tehnicile de conducere utilizate, stilurile de conducere precum si metodele de fundamentare si transmitere a deciziilor.

Se mai poate spune ca sistemul de conducere a unei întreprinderi este definit de urmatoarele componente si anume: subsistemul decizional sau conducator; subsistemul operational sau condus; subsistemul informational sau de legatura.

Elementele care formeaza cadrul organizational sunt decisive pentru existenta, functionarea si dezvoltarea întreprinderii.

Preview document

Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 1
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 2
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 3
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 4
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 5
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 6
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 7
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 8
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 9
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 10
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 11
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 12
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 13
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 14
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 15
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 16
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 17
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 18
Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Proiectarea unui Sistem Informatic de Gestiune la SC Husil-Pan SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Proiectarea sistemului informatic privind producția în curs de execuție la SC CSR SA

1.Analiza sistemului informational 1.1.Prezentarea generala a unitatii analizate Str. TRAIAN LALESCU Nr. 36 Tel: 0040-(0)55-210742;...

Sistemul informațional al stocurilor de produse finite pe exemplul SC Conservfruct SRL

INTRODUCERE În condiţiile societăţii informatizate o întreprindere modernă nu poate supravieţui fără să dispună de informaţii în timp real, atât...

Proiectarea Sistemelor Informatice

CAPITOLUL 1. 1.1. PREZENTAREA GENERALA A UNITATII Denumirea societatii comerciale este S.C. STYLINVEST S.R.L., in conformitate cu dovada...

Contabilitate consolidată

CONTABILITATEA SOCIETĂŢILOR DE GRUP 1. Conceptul de grup şi caracteristicile sale D.p.d.v. financiar-contabil, grupul reprezintă un ansamblu de...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Proiectarea Sistemelor Informatice de Gestiune

INTRODUCERE Scopul acestei discipline este de a familiariza studenţii cu aceste categorii de sisteme informatice folosite în managementul firmelor...

Ai nevoie de altceva?