Atomizoare pentru tratamente DDD

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 2 fișiere: doc, docx
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 6092
Mărime: 1.51MB (arhivat)
Publicat de: Catalina C.
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gheorghe Voicu
Proiect la materia Utilaje pentru Ecologizarea Localitatilor. UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCUREȘTI FACULTATEA INGINERIA SISTEMELOR BIOTEHNICE ȘI ECOLOGICE

Extras din proiect

1. Scopul lucrării

Se urmăresc tratamentele pentru deratizare, dezinsecție și dezinfecție și echipamentele necesare.

• Deratizare

Prin deratizare se întelege ansamblul de măsuri care urmăresc combaterea rozătoarelor dăunătoare. Termenul "deratizare" derivă de la numele ştiinţific al şobolanului de casă "Rattus" şi are că înteles strict acţiunea de distrugere a acestuia.

Deratizarea, respectiv distrugerea rozatoarelor dăunatoare, are un rol deosebit de important, deoarece acestea constituie un permanent pericol de boli și pierderi economice.

Măsura de combatere cea mai utilizata este cea preventivă (profilactică, defensivă), realizându-se prin împiedicarea pătrunderii și stabilirii rozătoarelor în obiective, îndepartarea surselor de apa și hrana pentru rozătoare, distrugerea locurilor de adăpostire pentru rozătoare.

Combaterea propriu-zisă a rozătoarelor se poate realiza prin mijloace mecanice, chimice şi biologice.

Deratizarea se poate realiza cu patroane fumigene introduse în galeriile rozătoarelor, gazele toxice emanate în galerii producând moartea în 3 – 4 zile a acestora sau cu rodenticide de ingestie – momeli alimentare amplasate în cutii speciale pentru a nu fi consumate de animalele domestice. De asemenea, se pot utiliza capcane mecanice (curse) sau capcane cu lipici fără otravă (atât pentru rozătoare, cât si pentru insecte).

O firmă specializată și autorizată în prestarea serviciilor de deratizare, de combatere a rozătoarelor, are la dispoziție o gamă lară de metode de luptă împotriva acestora, de la variantele ecologice la cele chimice. O firmă de deratizare ca și compania DDD dispune de cele mai noi metode, tehnologii și aparate de combatere a rozătoarelor.

Deratizarea nu este doar o operațiune, este un amplu procedeu ce are la bază întotdeauna metode atât de combatere, dar mai ales, metode de prevenție, astfel încât locația cuiva să nu ajungă, sau după caz, să nu mai ajungă să aibă nevoie de intervenții de deratizare cu titlu curative.

Deratizarea completează celelalte operațiuni (curățenie, dezinfecție), contribuind la combaterea și prevenirea bolilor transmise de rozătoare către om sau animale de companie, făcând parte din complexul de măsuri de igienizare a mediului înconjurător.

Deratizarea se poate realiza de către o firmă DDD autorizată prin metode chimice sau ecologice.

Metodele de combatere a rozătoarelor se vor alege de fiecare data de către specialiști în domeniu, după o inspecție temeinică a spațiului vizat, ținâdu-se cont de destinația acestuia, gradul de infestare, tipul de rozătoare (șoareci, șobolani, cârtițe).

Deratizarea ecologică realizată de o firmă de deratizare autorizată se poate executa cu ajutorul stațiilor de captare pe baza de adeziv cu atractanți, atât alimentari, cât și hormonali. Această variant nu dăunează sub nici o formă mediul înconjurător.

O firmă de deratizare autorizată, cu experiență, va folosi întotdeauna substanțe profesionale ce nu se găsesc pe piață în vederea comercializării lor la “liber”.

Frecvența lucrărilor de deratizare este reglementată de prevederile legale în vigoare astfel:

- Pentru unitățile de alimentație publică, lucrările de deratizare se vor presta ori de câte ori este nevoie, dar nu mai rar de o dată la trei luni;

- Pentru restul activităților, prestarea serviciilor de deratizare se va realiza ori de câte ori este nevoie, dar nu mai rar de o dată la șase luni.

• Dezinsecție

Dezinsecția reprezintă toalitatea metodelor și mijloacelor de prevenire și combatere a artropodelor și insectelor, atât târâtoarelor, cât și zburătoarelor (toate acestea fiind numite vectori) prin metode mecanice, fizice, biologice și chimice.

Speciile de insecte cele mai des întâlnite în acest domeniu de activitate sunt: gândacul rosu de bucatarie, gândacul negru de bucatarie, musca, tântarul, ploșnița de casă, ploșnița porumbeilor, molia de haine, greierul de casa, puricele de om, păianjenul de casa, viespea, furnica neagră.

Din punct de vedere practic, dezinsecția este de două feluri: preventivă (profilactică) care are scopul de a împiedica înmulțirea și răspândirea dăunatorilor, prin crearea de condiții nefavorabile dezvoltării acestora și curativă (terapeutică sau de combatere) în focar, care urmarește distrugerea și îndepărtarea insectelor și artropodelor din unitatea asupra căreia se acționează.

Dezinsecția previne și combate transmisia unor boli de către insecte și acarieni. Pe lângă factorul de disconfort pe care îl generează, insectele sunt și agenți cauzali ai unor pagube economice, precum și agenți de transmisie la om și animale, a unor boli infecțioase și parazitare.

Dezinsecția profilactică se realizează prin igiena personală, igiena locuinței, a adăposturilor pentru animale, spațiul din jurul locuițtei, salubrizarea gospodăriilor, îndepărtarea corectă a reziduurilor, împiedecarea accesului în locuința a insectelor zburătoare.

Pentru a putea fi utilizate în sectorul de igiena si sanatate publica, în locuri precum locuinte, birouri, spitale, hoteluri, diverse locuri publice, restaurante, cantine, unitati industriale cu profil alimentar, abatoare, depozite, centre comerciale, magazine, mijloace de transport, insecticidele trebuie sa fie biodegradabile, adica sa nu se acumuleze în mediul înconjurator. De asemenea, ele nu trebuie sa murdareasca, sa nu pateze si sa nu lase urme vizibile pe suprafetele tratate.

Dezinsecția completează celelalte operațiuni (curățenie, dezinfecție), contribuind la combaterea și prevenirea unor boli transmise de insecte și acarieni către om, făcând parte din complexul de măsuri de igienizare a mediului înconjurător.

Dezinsecția se poate realiza de către o firmă DDD autorizată prin metode chimice sau ecologice.

Dezinsecția chimică se realizează cu ajutorul pompelor de joasă presiune (vermorel), pompelor autormatizare de mare presiune (atomizoare), nebulizatoarelor UV (generatoare de “ceață rece”), termonebulizatoarelor (generatoare de “ceață caldă”) cu ajutorul cărora se pulverizează substanța insecticidă. Toate substanțele insecticide folosite de compania DDD sunt avizate de Ministerul Sănătății, fac parte din grupele de toxicitate III si IV, ceea ce înseamă că după aplicare, odată uscate, nu dăunează sub nici o formp vietăților cu sânge cald (oameni, animale de companie etc). Totodată, dezinsecția chimică se mai poate realiza și cu ajutorul gelurior insecticide.

Dezinsecția ecologică realizată de o firma DDD autorizată se poate executa cu ajutorul stațiilor de captare pe baza de adeziv cu atractanți, atât alimentare, cât și hormonali. Această variantă nu dăunează sub nici o formă mediul înconjurător.

Frecvența lucrărilor de dezinsecție este reglementată de prevederile legale în vigoare astfel:

- Pentru unitățile de alimentație publică, lucrările de dezinsecție se vor presta ori de câte ori este nevoie, dar un mai rar de o dată pe luna;

- Pentru restul activităților, prestarea serviciilor de dezinsecție se va realiza ori de câte ori este nevoie, dar nu mai rar de o dată la trei luni.

Preview document

Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 1
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 2
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 3
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 4
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 5
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 6
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 7
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 8
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 9
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 10
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 11
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 12
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 13
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 14
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 15
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 16
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 17
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 18
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 19
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 20
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 21
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 22
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 23
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 24
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 25
Atomizoare pentru tratamente DDD - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Atomizoare pentru tratamente DDD.docx
  • Scheme-DDD-2014.doc

Alții au mai descărcat și

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Ai nevoie de altceva?