Prelucrarea Petrolului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1365
Mărime: 14.58KB (arhivat)
Publicat de: Camil-Cristea Sandu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Cap1.Notiuni generale 3
  2. Cap2.Procesul de prelucrare a petrolului 4
  3. Cap3.Surse de poluare 6
  4. Cap4.Factori de poluare 6
  5. Cap5.Impactul factorilor de poluare asupra omului si mediului 6
  6. 5.1 Impactul poluarii sonice asupra organismului 6
  7. 5.2Impactul vibratiilor asupra organismului 7
  8. 5.3Impactul radiatiei termice asupra omului 7
  9. 5.4Impactul gazelor asupra omului si a aerului 8
  10. 5.5Impactul apei uzate asupra mediului 8
  11. Cap6.Metode de combatere a factorilor de poluare 8
  12. 6.1Metode pentru combaterea zgomotelor si vibratiilor 8
  13. 6.2Metode pentru combaterea radiatiilor termice 9
  14. 6.3Metode pentru combaterea actiunii toxice a gazelor 9
  15. 6.4Metode pentru combaterea deversarilor de ape uzate 9
  16. 6.5Gestionarea reziduurilor 9
  17. Bibliografie 10

Extras din proiect

PROCESUL DE DISTILARE AFMOSFERICA SI SUB VID A PETROLULUI

Cap1.Notiuni generale

Realizarea proceselor fizice si chimice de transformare a materiilor prime in bunuri este conditionata de consum de energie.

Petrolul si gazele naturale constituie cele mai importante surse de energie ale industriei de astazi; combustibilii de motoare auto si avio, combustibilii industriali lichizi si gazosi provin din petrol.

In acelasi timp, petrolul si gazele naturale constituie materii prime pentru obtinerea unei mari varietati de produse de larga utilizare.

Cresterea si ponderenta rolului petrolului in bilantul energetic, in acest secol, se datoreaza unor caracteristici specifice lor:

- cantitatea conderabila de energie eliberata prin arderea produsilor petrolieri; aproximativ de doua ori mai mare decat aceea dezvoltata prin arderea unei cantitati egale de carbune.

- costul relativ redus de productie si disponibilitati foarte mari.

- costul relativ redus de manipulare, de depozitare si de transport prin onducte.Acesta din urma este apreciabil inferior celui de transport al carbunelui si al energiei electrice.

- produsii de ardere relativ curati, in comparatie cu aceia care provin de la arderea carbunelui sau a lemnului.

- Posibilitatea transformarii petrolului prin procese fizice si chimice intr-o mare varietate de produsi adecvati utilizarii lor drept combustibili in motoarele Otto si Diesel, in motoarele cu reactie, etc.

Petrolul este constituit intre 95-99% din hidrocarburi, a caror compozitie intra carbonul si hidrogenul.

Caracteristica esentiala a petrolului sub aspect energetic deriva din capacitatea sa de ardere cu o dezvoltare cosiderabila de energie.

Arderea petrolului este un proces chimic constand din combinarea oxigenului din aer cu hidrogenul si cu carbonul hidrocarburilor componente; hidrogenul este oxidat la apa, iar carbonul la dioxid de carbon.

Produsele principale rezultate din prelucrarea petrolului pot fi clasate in doua grupe mari:produse energetice(combustibilii) si produse petrochimice.

Benzina, combustibilul(petrolul) pentru reactoare, motorina si pacura fac parte di grupa energetica.Aici ar putea fi, de asemenea, incluse uleiurile de uns.Desi uleiurile lubrifiante nu constituie o sursa de energie, ele contribuie la reducerea consumului de energie prin reducerea pierderilor de energie prin frecare.

Cap2.PROCESUL DE PRELUCRARE A PETROLULUI

Pentru realizarea procesului de prelucrare, petrolul si fractiile din petrol sunt supuse la o succesiune de operatii fizico-chimice.In acest capitol se va trata procesul de distilare atmosferica si sub vid(DAV) a petrolului.

Prima operatie de prelucrare a petrolului in rafinarii este distilarea succesiva la presiunea atmosferei si sub vid, in instalatiile DAV(distilare atmosferica si vid).Capacitatile uzuale ale DAV-urilor moderne sunt de 3-4 milioane tone titei/an, ceea ce revine la 320-500 t/h considerand 8000 de ore(333de zile) de functionare efectiva pe an.

Schema tehnologica de distilare atmosferica si sub vid a petrolului.

Cap3.SURSE DE POLUARE

Componentele instalatiei de prelucrare a petrolului, respectiv distilare atmosferica si sub vid, prin aplicatiile pe care le executa sunt veritabile surse de poluare pentru mediul inconjurator si cu implicatii serioase in sanatatea omului.

In cadrul acestui proces intalnim urmatoarele surse de poluare:

-pompa;

-cuptor DA;

-racitor de aer;

-schimbator de caldura;

Preview document

Prelucrarea Petrolului - Pagina 1
Prelucrarea Petrolului - Pagina 2
Prelucrarea Petrolului - Pagina 3
Prelucrarea Petrolului - Pagina 4
Prelucrarea Petrolului - Pagina 5
Prelucrarea Petrolului - Pagina 6
Prelucrarea Petrolului - Pagina 7
Prelucrarea Petrolului - Pagina 8
Prelucrarea Petrolului - Pagina 9
Prelucrarea Petrolului - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Prelucrarea Petrolului.doc

Te-ar putea interesa și

Evaluarea Riscului Instalațiilor Tehnologice ale Rafinăriei Petrobrazi

Rezumat In această lucrare am prezentat principalele instalații tehnologice ale rafinăriei Petrobrazi analizând riscurile specifice de incendiu....

Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe

CAPITOLUL I – Introducere 1. Motivarea temei O dată cu aderarea României la Uniunea Europeană şi creşterea concurenţei în domeniul proiectării,...

Poluarea cu Petrol

INTRODUCERE Lumea contemporană se caracterizează printr-o dezvoltare nemaiîntâlnită a sistemului socio-economic (antroposfera), componentă...

Poluarea Apelor cu Produse Petroliere

ARGUMENT Apa este un factor indispensabil vieţii. De aceea, în jurul surselor de apă s-a dezvoltat o diversitate de biocenoze şi chiar civilzaţia...

Poluarea cu produse petroliere a solurilor în Comuna Vedea, Județul Argeș

ARGUMENT Calitatea mediului este o noţiune complexă ce cuprinde numeroase aspecte ale roaportului om-natura. Utilizând acest termen se are în...

Deteriorarea Exosistemelor prin Exploatarea Petrolului

ARGUMENT Calitatea mediului este o noţiune complexă ce cuprinde numeroase aspecte ale roaportului om-natura. Utilizând acest termen se are în...

Proiect companie OMV Petrom

Introducere Această lucrare presupune analiza performanţei companiei ROMPETROL RAFINARE SA, având sediul în judeţul Constanţa, oraşul Năvodari....

Surse și factori de poluare în industria de prelucrarea a țițeiului

PRELUCRAREA TITEIULUI Petrolul brut, numit si titei, este un combustibil fosil, de natura organica, cunoscut si folosit inca din antichitate....

Ai nevoie de altceva?