Studiu de caz - Ceramica Iași

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 1805
Mărime: 160.98KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nucu Anca

Cuprins

  1. Cap 1. Prezentarea generală a întreprinderii (obiect de activitate, piață și concurență). 3
  2. Cap 2. Structura surselor de finanțare (pentru ultimele trei exerciții financiare). 5
  3. Cap 3. Analiza mutațiilor în structura capitalului propriu și a factorilor de influență (pentru ultimele trei exerciții financiare). 9
  4. Cap 4. Analiza mutațiilor în structura resurselor împrumutate (pentru ultimele trei exerciții financiare). 14
  5. BIBLIOGRAFIE 17

Extras din proiect

Cap 1. Prezentarea generală a întreprinderii (obiect de activitate, piață și concurență).

Ceramica Iași este unul dintre cei mai cunoscuți si renumiți producatori de materiale de construcții din Romania, a primit certificarea Sistemului de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale (SSO).

Obținerea acestui certificat atestă faptul că, pe lângă investirea în calitatea produselor, Ceramica Iași pune un accent important și investește în îmbunătățirea condițiilor de lucru ale angajaților și performanțele acestora.

In prezent, Ceramica Iași este singurul producător de carămidă de pe piață care are în portofoliu 3 certificări (ISO 9001; ISO 14001 și SR OHSAS 18001) care atestă preocuparea companiei pentru toate aspectele fundamentale ale desfășurării activității în domeniul fabricării cărămizilor. Din această serie de certificate face parte, pe lângă cel obținut recent, și certificatul ISO 9001, care reprezintă confirmarea sistemului de management al calității Brikston, principala valoare care ghidează producția.

Grija companiei pentru protejarea mediului înconjurător în desfasurarea activității este atestată de cel de-al treilea certificat ISO 14001, care se referă la sistemul de management al mediului în procesul de fabricație, certificat eliberat în urma stabilirii conformității cu standardul ISO 14001:2005.

Îmbunătățirea continuă a calității managementului intern și a asigurării securității și sănătății în muncă sunt doar câteva dintre competentele recunoscute de organismul de certificare și o realizare permanentă pe care Ceramica și-o asumă, având convingerea că edificarea calității nu reprezintă un proces încheiat, ci unul aflat într-o continuă dezvoltare.

Obținerea standardului este un important instrument ce vine să crească încrederea viitorilor clienți și parteneri de afaceri ai companiei, inclusiv a instituțiilor financiare, în capacitatea Ceramica Iași de a dezvolta proiecte de înaltă calitate în condiții de competitivitate și atestă nivelul performanței, gradul de îndeplinire a politicii adoptate și a obiectivelor stabilite, transparența și eficiența proceselor interne ale Ceramica Iași.

Ceramica Iași este unul dintre liderii pieței românești a materialelor pentru zidărie. Cu peste 40 de ani de experiență și peste 200 de angajați, compania este recunoscută atât pentru calitatea superioară a produselor sale, cât și pentru rezistența la compresiune a materialelor pentru zidărie.

Actionar majoritar în cadrul Ceramica este, din iulie 2007, cel mai mare investitor la nivel global care acționează pe piața românească, fondul de investiții Advent Internațional. Compania și-a mărit numărul de produse și capacitatea de fabricare a acestora, investind șn cea mai moderna linie de producție a blocurilor ceramice din Europa de Est.

Brikston, lansat în toamna anului 2008, este marca de caramizi și blocuri ceramice produse de Ceramica Iași și reprezintă peste 90% din cifra de afaceri a companiei.

În timp ce majoritatea concurenţilor susţine că operează cu marje între 40 şi 60% din capacitatea de producţie, fabrica de cărămidă din Iaşi pretinde că nu a oprit deloc cuptoarele, secţiile de producţie inaugurate în 2007 şi 2009 funcţionând la capacitate maximă.

Iulian Mangalagiu spune că piaţa naţională de cărămidă a căzut în 2012 faţă de 2011, iar în prima parte a anului 2013 vânzările au fost mai mici decât în perioada precedentă. "Este destul de greu de estimat cum va evolua piaţa în acest an ţinând cont că sistemul bancar nu dă semne să repornească creditarea. Cu toate acestea sunt semne care spun că 2013 poate fi anul în care să se revină pe plus sau măcar să se oprească scăderea", a adăugat directorul Ceramica Iaşi.

Peste 80% din vânzările fabricii ieşene sunt dedicate segmentului rezidenţial mic, adică acelor clienţi care îşi construiesc o casă ori o anexă. Majoritatea concurenţilor Ceramica Iaşi au dezvoltat până în 2008 capacităţi importante de producţie iar acum, în plină criză, funcţionează la doar 45% din capacitate. În România există acum 23 de fabrici de cărămidă deţinute de 19 producători.

Bibliografie

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=CERE

http://www.ceramica-iasi.ro

http://www.ceramica-iasi.ro/informatii-financiare.php

Stancu Ion, Finanțe, editura Economică, Bucureşti 2007

Preview document

Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 1
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 2
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 3
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 4
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 5
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 6
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 7
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 8
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 9
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 10
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 11
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 12
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 13
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 14
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 15
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 16
Studiu de caz - Ceramica Iași - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Strudiu de Caz - Ceramica Iasi.docx

Alții au mai descărcat și

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Te-ar putea interesa și

Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA

I. Prezentare S.C. CERAMICA SA IASI 1. Date de identificare Nr. Registrul Comertului: J22/533/1991, cod unic de inregistrare: 1989343 Listata la...

Ai nevoie de altceva?