Agențiile de turism

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 8084
Mărime: 38.34KB (arhivat)
Publicat de: Adi-Doru Aldea
Puncte necesare: 7
Un proiect despre activitatea agentiilor de turism , cu exemplificare.

Extras din proiect

MAPAMOND

A. Cunoasterea generala a agentiei de turism:

Regimul juridic de constituire si functionare.

MAPAMOND este o agentie de turism tour-operatoare cu o experienta bogata in turism, fiind infiintata pe data de 29 septembrie 1990.

Agentia de turism MAPAMOND ca agent economic distinct in cadrul economiei de piata romanesti este si un intermediar privilegiat intre turisti si prestatorii de servicii turistice.

Pe teritoriul Romaniei, agentiile de turism si filialele lor isi pot desfasura activitatea pe baza licentei de turism emise de Autoritatea Nationala pentru Turism, iar persoana care asigura conducerea operativa este detinatoare a brevetului de turism.

Agentia de turism are ca obiect de activitate organizarea, comercializarea pachetelor de servicii si a componentelor acestora, precum si comercializarea biletelor pentru mijloacele de transport.

Mapamond este membra a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), a Federatiei Patronatelor din turismul Romanesc (FPTR), a Asociatiei Nationale a Turismului Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), precum si a Camerei de Comert si Industrie Oltenia. De altfel, firma a obtinut ani de-a randul distinctii in top-ul judetean al firmelor, sectiunea turism  agentii, intrand si in posesia trofeului pentru 5 ani consecutivi de prezenta in acest clasament .

Diversitatea programelor si a serviciilor turistice solicitate de catre turisti a determinat specializarea agentiilor de turism in Romania, ceea ce a condus la clasificarea lor in:

Agentia de turism touroperatoare organizeaza, ofera si vinde pachete de servicii turistice sau componente ale acestora direct la ghiseu, sau prin intermediari (alte agentii de turism, societati de transport, asociatii sindicale).

Agentia de turism detailista ofera si vinde in contul unei agentii touroperatoare pachetele de servicii sau componentele acestora, contractele cu respectiva agentie prin cedare de comision pentru prestatia efectuata.

Licentierea agentiei de turism

Licenta de turism este documentul prin care se atesta capacitatea titularului de a comercializa servicii turistice in conditii de calitate si siguranta pentru turisti si posibilitatea de a infiinta o agentie de turism.

Protectia turistilor in activitatea de comercializare a pachetului de servicii turistice.

Domeniul economic de activitate.

Agentia de turism are ca obiect de activitate organizarea, comercializarea pachetelor de servicii si a componentelor acestora, precum si comercializarea biletelor pentru mijloacele de transport.

In general, in lume si in tara noastra, activitatea de turism prin agentia de turism cuprinde circa 75 -80% din fluxurile turistice de turism organizat.

In Romania functioneaza in prezent peste 3190 de agentii de turism, din care 830 fac parte din Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism.

Sediul agentiei de turism MAPAMOND este in strada Oltet, nr. 2  4,Craiova.

Preview document

Agențiile de turism - Pagina 1
Agențiile de turism - Pagina 2
Agențiile de turism - Pagina 3
Agențiile de turism - Pagina 4
Agențiile de turism - Pagina 5
Agențiile de turism - Pagina 6
Agențiile de turism - Pagina 7
Agențiile de turism - Pagina 8
Agențiile de turism - Pagina 9
Agențiile de turism - Pagina 10
Agențiile de turism - Pagina 11
Agențiile de turism - Pagina 12
Agențiile de turism - Pagina 13
Agențiile de turism - Pagina 14
Agențiile de turism - Pagina 15
Agențiile de turism - Pagina 16
Agențiile de turism - Pagina 17
Agențiile de turism - Pagina 18
Agențiile de turism - Pagina 19
Agențiile de turism - Pagina 20
Agențiile de turism - Pagina 21
Agențiile de turism - Pagina 22
Agențiile de turism - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Agentiile de Turism.doc

Te-ar putea interesa și

Valorificarea Potențialului Turistic al Județului Timiș

INTRODUCERE Turismul reprezinta o activitate permanenta a omului modern, având implicatii pe multiple planuri, de la cel economic la cel politic,...

Strategii și Politici de Marketing în Cadrul Agenției Marshal Turism

INTRODUCERE Tranziţia la economia de piaţă aduce schimbări substanţiale în modul de desfăşurare a activităţii agenţilor economici; agenţii...

Plan de afaceri - agenție de turism Miracle SRL

1. Introducerea pe piata a agentiei de turism Turismul , ca fenomen economic si social, a cunoscut dezvoltari spectaculoase , explozive in cea...

Dezvoltarea Turismului Balnear în Stațiunea Mangalia

INTRODUCERE Originea lingvistica a termenului “turism” este strans legata de semnificatia cuvintelor latine “tornare” (a se intoarce) si “tornus”...

Potențial turistic în zona Suceava

Argument Romania este una dintre tarile Europei cu un ridicat potential turistic, pastrat de-al lungul secolelor, dar care nu este exploatat la...

Agenția de Turism SC Paradis Travel SRL

Capitolul 1. Constituirea agentiei de turism ,,Paradis Travel” - FISA DE PREZENTARE – Paradis Travel este o agentie de turism tur-operatoare,...

Mixul de Marketing și Rolul Acestuia în Atingerea Obiectivelor Majore ale Întreprinderii

Capitolul 1. Conceptul de marketing mix Optiunea strategica de marketing, concretizata in decizia echipei manageriale exprima "a face ceea ce...

Program turistic Londra - un oraș regal

ARGUMENT Etimologic, cuvântul „turism” provine din termenul englez „tour” (călătorie), sau „to tour”, „to make a tour” (a călători, a face o...

Ai nevoie de altceva?