Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2997
Mărime: 21.84KB (arhivat)
Publicat de: Traian Buzatu
Puncte necesare: 7
Academia de Studii Economice Facultatea de Comert

Cuprins

  1. 1.INTRODUCERE
  2. 1.1 Prezentarea generala a firmei
  3. 1.2 Date de identificare si caracterizare a firmei
  4. 1.3 Alte detalii privind firma(produsele,clientii,furnizorii,concurenta)
  5. 2.COSTURILE(teorie)
  6. 2.1 Definitie
  7. 2.2 Principalele categorii de costuri
  8. 2.3 Metode de recucere a costurilor
  9. 3. ANALIZA COSTURILOR LA FIRMA COBRA SECURITY
  10. Identificarea categoriilor de costuri
  11. 4.METODE DE REDUCERE A COSTURILOR LA COBRA SECURITY
  12. 5. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

1. INTRODUCERE

1.1 Prezentarea generala a firmei

Constituită în anul 1992, Cobra Security S.R.L., membră a grupului de firme UTI, furnizează soluţii complete pentru asigurarea securităţii bunurilor, valorilor şi a persoanelor. Pe parcursul celor 17 ani de activitate, compania s-a dezvoltat în permanenţă, devenind una din primele cinci societăţi de profil din România.

1.2 Date de identificare si caracterizare a firmei:

- Denumire: SC Cobra Security SRL

- Sediu Social: str Cernauti nr 27 C sector 2 Bucuresti

- CUI: RO 2791858

- Numar de inregistare in Registrul Comertului: J40/20656/1992

- Activitatea principala: 8020 activitati de servicii privind sitemele de securizare; Agent pază incintă - cod 516903;Agent gardă de corp - cod 516902

- Numar personal: 3225

- Numar de unitati: 5

- Cifra afaceri (din 2007): 9,6 mil. Euro

1.3 Alte detalii privind firma

Societatea a fost înfiintata în anul 1992, în urma Hotarârii Judecatoresti nr. 2488, pronuntata în sedinta publica pe data de 23 iunie, sub denumirea de SOCIETATEA DE DETECTIVI COBRA S.R.L. In contextul legislatiei existente în anul 1992, societatea oferea la acel moment servicii de paza, protectie, protocol, transport valori, investigatii, scopul principal fiind acela de a putea oferi clientului gama de servicii complete, sisteme electronice de securitate si paza, personal care sa deserveasca aceste sisteme sau, mai pe scurt, sisteme integrate de securitate definite prin specificul UTI GRUP. Intre anii 1995-1996 societatea a trecut printr-un amplu proces de reorganizare, schimbându-si denumirea initiala, în S.C. COBRA SECURITY S.R.L. la 18 martie 1996.

Serviciile oferite s-au completat cu:

- instalarea si deservirea de sisteme electronice de securitate

- monitorizare si interventie

- administrare, întretinere, curatenie

- comercializare de arme si munitie

- cursuri de calificare si recalificare pentru personalul de paza

- editarea de cursuri si lucrari de specialitate.

Prin completarea cu serviciile enumerate mai sus, a devenit prima societate de paza care oferea clientilor servicii integrate de securitate (paza, protectie, monitorizare-interventie, transport de valori, curatenie).

2. COSTURILE

2.1Definitia costului

Costul exprimă consumul de resurse. În această calitate, costurile cuprind consumul factorilor de producţie, respectiv materii prime, materiale, combustibil, energie, apă, forţă de muncă, mijloace de producţie, prestaţii externe şi alte consumuri.

Costul include cheltuielile efectuate de întreprindere pentru obtinerea realizarilor firmei care se identifică cu bunurile produse, lucrările executate sau serviciile prestate destinate fie consumului intern, fie desfacerii consumurile de resurse sunt evaluate în unităţi monetare.

În expresie bănească, costul reprezintă numărul de unităţi monetare necesare înlocuirii resurselor consumate şi care sunt încorporate în valoarea bunurilor şi serviciilor realizate de firmă. Costul este componenta preţului de vânzare al produsului.

Din punct de vedere contabil, costul reprezintă ansamblul cheltuielilor ce sunt reprezentate de totalitatea operaţiilor economice ce afectează patrimonial întreprinderii prin diminuarea activului, cum ar fi, de exemplu, consumul de materiale sau prin mărirea pasivului ca, de exemplu, înregistrarea obligaţiei de plată pentru utilităţi prestate de terti.

„Costul constituie un raport, o corelaţie între forma bănească a cheltuielilor pe care le efectuează o întreprindere pentru desfăşurarea producţiei sale într-o perioadă de timp determinată şi cantitatea de bunuri materiale, lucrări şi servicii care formează această producţie exprimată în anumite unităţi de măsură.

Costul de producţie reprezintă totalitatea cheltuielilor corespunzătoare consumului de factori de producţie, pe care producătorii le efectuează pentru producerea şi vânzarea de bunuri materiale sau pentru prestarea de servicii.”

„Cunoaşterea activităţii economice, gestiunea resurselor impun studierea factorilor de producţie nu numai în procesul alocării şi combinării ci şi în consumarea lor. O dată cu aceasta, este necesară calcularea costului de producţie, a cărei problematică ţine de nivelul microeconomic, deoarece întreprinderile, ca centre de decizie, combină, într-un fel sau altul, factorii de producţie, efectuează cheltuieli de resurse şi obţine rezultate.

Consumul factorilor de producţie înseamnă întrebuinţarea nemijlocită a acestora la producerea de bunuri materiale şi servicii, în căreia resursele economice alocate se regăsesc într-o formă naturală concretă şi/sau valorică în preţurile rezultatelor obţinute.

Gestiunea factorilor de producţie presupune evaluarea în bani a consumului acestora şi, deci, cunoaşterea costului; aceasta se impune cu atât mai mult în contextul resurselor limitate, care acţionează restrictiv. Pentru orice producător, încă înainte de a avea loc producţia, în faza de informare şi documentare, se ridică problema, aparent simplă: cât costă producerea bunului respectiv? Un cost de producţie, pe unitatea de rezultat, mai mic permite obţinerea de profit mai mare, asigură menţinerea clienţilor şi dă, totodată satisfacţie acţionarilor, consiliului de administraţie,

Preview document

Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL - Pagina 1
Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL - Pagina 2
Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL - Pagina 3
Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL - Pagina 4
Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL - Pagina 5
Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL - Pagina 6
Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL - Pagina 7
Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL - Pagina 8
Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL - Pagina 9
Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL - Pagina 10
Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL - Pagina 11
Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL - Pagina 12
Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL - Pagina 13
Analiza costurilor și metode de reducere a acestora la SC Cobra Security SRL - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza Costurilor si Metode de Reducere a Acestora la SC Cobra Security SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Calculația Costurilor

INTRODUCERE Atât timp cât prețul va fi factorul care influențează decizia cumpărătorului de a alege dintre două produse substituibile cel cu...

Analiza costurilor la întreprinderea Zentiva

1.Introducere Denumirea societatii comerciale: S.C. ZENTIVA S.A. Sediul social: Bd. Theodor Pallady nr.50, Bucuresti Tel. / Fax: 304.72.00,...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?