Analiza managerială a firmei - Comatex

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3114
Mărime: 66.40KB (arhivat)
Publicat de: Stancu Bejan
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Continutul informational
  2. 1. Descrierea firmei 3
  3. a.Domeniu de activitate si tendintele existente 3
  4. b.Cifra de afaceri si produsele/serviciile principale 3
  5. c.Numarul de angajati 4
  6. d.Misiunea firmei 4
  7. e.ANALIZA SWOT 5
  8. f. Obiective strategice 6
  9. 3. Cultura organizationala 6
  10. a. Sistemul de valori al organizatiei 6
  11. b. Norme 7
  12. c. Prezentarea elementelor vizibile ale culturii 7
  13. d. Prezentarea relatiilor existente intre elementele vizibile si sistemul de valori 8
  14. 4. Sistemul organizatoric 9
  15. a.Nivele ierarhice 9
  16. b. Identificarea posturilor manageriale si descrierea activitatii specifice pe tipuri de managageri 10
  17. Bibliografie 12

Extras din proiect

Continutul informational

1. Descrierea firmei

a. Domeniu de activitate si tendintele existente.

Grupul COMATEX este unul dintre principalii importatori si distribuitori din Romania de produse electronice si electrocasnice si totodata distribuitor exclusiv al marcilor Sanyo, Grundig, Rotel, Ariete, Cata, Petra, Iner. De asemenea, reteaua COMATEX cuprinde cea mai larga gama de marci comercializate, printre care Philips, Panasonic, Sony, Thomson, Daewoo, Whirlpool, Bosch, Siemens, Electrolux, Zanussi, Ariston, Indesit, Rowenta, Tefal, Braun. Oferta firmei cuprinde solutii complete precum instalare gratuita pentru aparatele de aer conditionat, si transportul gratuit la domiciliu pentru satisfacerea deplina a clientului.

COMATEX este una din cele mai mari retele de magazine electronice, IT si electrocasnice, cu peste 75 de magazine in mai mult de 46 de orase din intreaga tara. Firma are ca principal obiectiv satisfactia si confortul clientului, oferind consumatorului solutii complete pentru casa. COMATEX pune la dispozitie clientilor sai cel mai flexibil si accesibil sistem de finantare, cu cea mai mica dobanda si cele mai accesibile rate. Acest sistem faciliteaza accesul unei largi categorii de consumatori la produse si echipamente de inalta calitate necesare confortului zilnic. Magazinele COMATEX sunt combinatia unei game variate de produse, sisteme de finantare si servicii.

O atentie sporita merita acordata liniei CRYSTAL, concept de avangarda in domeniul pietei de electronice si electrocasnice, lansat de COMATEX. La CRYSTAL cumparatorii pot alege din peste 10.000 de produse: electronice, sisteme si accesorii IT, camere foto si video, jocuri de calculator si PlayStation, muzica & film, telefonie mobila si fixa si electrocasnice. Ceea ce diferentiaza CRYSTAL de restul structurilor COMATEX este lansearea lunara a noi game de produse in premiera pentru Romania. De asemenea, CRYSTAL nu se rezuma la o selectie mare de produse, ci se refera si la modul in care acestea sunt aranjate si prezentate astfel incat clientul sa le poata usor compara si selecta. Iar pentru a asigura interactiunea intre client si produs, majoritatea aparatelor au fost conectate la surse de energie si puse in functiune.

b.Cifra de afaceri si produsele/serviciile principale

In anul 2004 Grupul COMATEX a realizat o cifra de afaceri de 104 milioane de Euro, cu un profit de peste 4,5%. Referindu-ne insa la profitabilitatea din 2005, calculata ca raport intre profitul net si cifra de afaceri, a fost mai redusa comparativ cu 2004, care a fost un an de exceptie, dar mai ridicata fata de 2003.

Rata profitabilitatii companiei a fost de 4%, rezultat apreciat de COMATEX ca fiind unul bun pentru aceasta industrie la nivelul anului 2005.

Estimarile pe anul 2007 sunt urmatoarele: o Cifra de Afaceri de peste 150 milioane de Euro. In primele 3 luni ale anului, vanzarile COMATEX au crescut cu peste 40% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la peste 60 milioane euro(fig.1). O principala deosebire fata de 2004, cand toate categoriile de produse au inregistrat cresteri de vanzari, este ca anul acesta piata a evoluat diferentiat pe diverse categorii. Astfel, pentru a intampina cerintele consumatorilor, COMATEX introduce produse IT, multimedia, camere foto si video, telefonie mobila si o sectiune de muzica si film.

Serviciile principale

Principalul serviciu oferit de COMATEX este cel de creditare cu adeverinta de salariu si buletinul Sistemul acesta de creditare, acordat in doar o zi, inglobeaza doua produse intr-unul singur: card de credit si credit de consum. O data aprobat cardul de credit COM, desinatorului i se ofera posibilitatea sa efectueze un numar nelimitat de tranzactii in limita plafonului acceptat. Mai mult, limita de credit se reintregeste dupa ce acesta este rambursat. Creditul se obtine direct, fara sa fie nevoie de deplasare la banca, iar adeverintele de salarizare trebuie sa insoteasca buletinul de identitate. Valoarea maxima a creditului este de 30 de milioane de lei vechi. Aceasta include toate costurile de creditare, fapt pentru care poate varia in functie de perioada pentru care a fost acordat creditul.

De asemenea, o data cu achizitionarea anumitor produse, cumparatorii beneficiaza de urmatoarele servicii: instalare gratuita, transport gratuit la domiciliu pentru produsele de volum mare, precum si un serviciu de Relatii clienti, unde clientii pot afla informatiiile dorite despre produsele si serviciile COMATEX (telefon: 08009COMATEX sau e-mail rc@comatex.ro).

c. Numarul de angajati

Inca de la infiintare COMATEX a manifestat o preocupare pentru selectarea unui personal calificat. In prezent Grupul COMATEX are peste 800 de angajati, numai lansarea CRYSTAL aducand peste 300 de noi locuri de munca. O data cu dezvoltarea retelei COMATEX se preconizeaza o cerere de locuri de munca in acest domeniu.

d. Misiunea firmei

In ceea ce priveste misiunea COMATEX, aceasta a fost formulata inca de la inceput si publicata. Se remarca efortul deosebit depus de companie in indeplinirea acestei misiuni, dovada fiind pozitia de lider dobandita de COMATEX. Urmatorul fragment cuprinde „Filozofia COMATEX” asa cum apare ea publicata pe diferite situri.

„Misiunea noastra

La COMATEX, urmarim in primul rand confortul si satisfactia clientului, oferindu-i cea mai completa gama de produse electronice si electrocasnice.

COMATEX inseamna:

C-calitate;

O-originalitate;

M-munca;

A-atentie;

T-transparenta;

EX-experienta;

-

e.ANALIZA SWOT

Metoda de analiza SWOT a urmarit o structurare a amenintarilor si oportunitatilor oferite de mediul extern, precum si a punctelor tari si slabe rezultate in urma analizei factorilor interni.

Puncte tari:

Imagine a companiei clar conturata, cu o experienta in domeniu de peste 8 ani;

Garantarea celui mai bun pret de pe piata;

Oferta de produse este foarte variata, punandu-se accentul pe lansari in premiera nationala;

Lansarea unor marci proprii-integrare verticala in amonte (de exemplu, DVD-ul COMADVD si televizoarele marca COMATELETEX);

Detine cel mai competitiv serviciu de relatii cu clientii;

Orientarea spre clienti ,servicii post-vanzare;

Este una din cele mai raspandite companii din Romania care a lansat un electrocomplex cu un inalt nivel al tehnologiei (Crystal);

Una din cele mai extinse retele de magazine la nivel national;

Potrivit ultimelor statistici, detine pozitia de lider in comercializarea produselor electronice si electrocasnice.

Preview document

Analiza managerială a firmei - Comatex - Pagina 1
Analiza managerială a firmei - Comatex - Pagina 2
Analiza managerială a firmei - Comatex - Pagina 3
Analiza managerială a firmei - Comatex - Pagina 4
Analiza managerială a firmei - Comatex - Pagina 5
Analiza managerială a firmei - Comatex - Pagina 6
Analiza managerială a firmei - Comatex - Pagina 7
Analiza managerială a firmei - Comatex - Pagina 8
Analiza managerială a firmei - Comatex - Pagina 9
Analiza managerială a firmei - Comatex - Pagina 10
Analiza managerială a firmei - Comatex - Pagina 11
Analiza managerială a firmei - Comatex - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Manageriala a Firmei - Comatex.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?