Analiza sistemului logistic la compania METRO România

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4587
Mărime: 166.17KB (arhivat)
Publicat de: Ioana-Raluca S.
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Cuprins

  1. Capitolul 1: Prezentarea companiei.3
  2. 1.1. Analiza mediului intern al societății.3
  3. Capitolul 2: Caracteristici ale pieței vizate.4
  4. 2.1. Analiza mediului extern al societății.4
  5. 2.2. Analiza SWOT.8
  6. Capitolul 3: Operațiuni logistice la nivelul companiei.10
  7. Capitolul 4: Concluzii și propuneri.12
  8. Bibliografie.13

Extras din proiect

Capitolul 1: Prezentarea companiei

În istoria marelui concern METRO GROUP, anul 1964 reprezintă anul fondării companiei METRO Cash&Carry de către Otto Beisheim la Mülheim-Ruhr în apropiere de Düsseldorf, Germania.

Primul magazin bazat pe sistemul cash&carry reprezenta un nou mod de vânzare promovat de către firmă, prin care comercianţii se puteau aproviziona cu marfă plătind cash. Succesul acestui nou tip de vânzare se datorează atât caracteristicilor şi facilităţilor ce le oferea sistemul, cât şi perioadei de creştere economică, specifică anilor ‘60. Politica dezvoltată de firmă se axa în principal pe satisfacerea nevoilor clienţilor, promovând produse de calitate superioară la preţuri avantajoase. Autoservirea şi disponibilitatea produselor în timp util sunt alte caracteristici de bază ale sistemului, oferindu-le clienţilor posibilitatea comparării ofertei și alegerea personală.

Anul 1996 a însemnat o nouă etapă în extinderea pieţelor prin inaugurarea magazinelor tip cash&carry în România şi China, două pieţe la fel de instabile economic şi imprevizibile. Succesul ulterior înregistrat pe piaţa românească se datorează în special mediului economic capabil să se adapteze noului sistem, dar şi culturii locale, ce pune accentul pe calitatea şi prestigiul firmei.

METRO a pătruns pe piaţa românească în octombrie 1996 prin deschiderea primului centru de distribuţie METRO Cash&Carry, la Otopeni, în judeţul Ilfov. În următorul deceniu, compania s-a concentrat pe extinderea reţelei sale de distribuţie, care s-a dezvoltat cu o viteza impresionantă. Exact peste un an, în octombrie 1997 se deschidea al doilea magazin în zona Militari din București pentru ca, anul următor, să se construiască două magazine în Timișoara și Brașov, două dintre cele mai mari orașe ale României.

În 26 august 1998, METRO Cash&Carry a pătruns pe piaţa braşoveană, urmând ca în 24 octombrie 2004 să se înfiinţeze cel de-al doilea hypermarket.

Printr-o echipă de profesioniști, care a pregătit în detaliu fiecare acțiune, impactul a fost pe măsură. Mediul economic a reacționat extraordinar, iar clienții nu numai că s-au acomodat cu noul tip de comerț ci au început să-l prefere. Încet, printr-o politică sănătoasă și coerentă, METRO se impune în lumea profesioniștilor drept unul dintre cei mai buni parteneri. De aici până la fidelizarea clienților n-a mai rămas decât un pas, iar METRO putea deja să se gândească la expansiune.

Dedicat comercianților, profesioniștilor din HoReCa, afacerilor mici și mari din orice domeniu, METRO Cash&Carry oferă clienților săi sub un singur acoperiș toate produsele de care aceștia ar putea avea nevoie pentru afacerea lor, mereu disponibile, într-o largă varietate, la cel mai bun raport calitate-preț de pe piață. Pe baza legitimației METRO, clienții au acces ușor la toate produsele, precum și la serviciile de consultanță oferite în orice magazin de către echipele de specialiști din cadrul METRO.

Obiectivul principal al grupului METRO îl reprezintă valorificarea investițiilor tuturor acționarilor prin poziționarea grupului METRO ca fiind unul dintre grupurile de frunte la nivel mondial în vânzarea en-gross și servicii. De asemenea poziția de lider pe piață și situarea în primele trei poziții în toate domeniile de activitate este un alt obiectiv al METRO.

1.1. Analiza mediului intern al societății

În total, în România există 26 de centre de distribuție METRO Cash&Carry, în următoarele locații: București (5), Brașov (2), Constanța (2), Timișoara (2) și câte unul în orașele Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș, cu o suprafață totală de vânzare de peste 190.000 de metri pătrați și o gamă de 17.500 de produse comercializate în întreaga rețea.

METRO GROUP este liderul mondial pe piața cash&carry, înregistrând în anul 2013-2014 vânzări de 63 miliarde de Euro, un număr total de aproximativ 250.000 de angajați și deținând aproximativ 2.200 locații în 31 de țări.

În anul financiar 2013-2014, METRO Cash&Carry România avea aproximativ 4.931 angajați, înregistrând o cifră de afaceri de 906 milioane Euro.

Capitolul 2: Caracteristici ale pieței vizate

2.1. Analiza mediului extern al societății

Micromediul

Furnizorii

Asigurarea resurselor necesare desfășurării activității de comerț a firmei METRO Cash&Carry depinde de relațiile de vânzare/cumpărare cu furnizorii de mărfuri. Aceștia reprezintă veriga centrală a întregii afaceri, iar de modul în care se asigură termenele și condițiile de livrare depinde întregul circuit intern al mărfurilor în cadrul magazinului. Tipul și numărul furnizorilor firmei METRO se axează în principal pe două categorii largi de produse: alimentare și nealimentare. În general, firmele furnizoare dețin un renume pe piață, iar produsele sunt mărci cunoscute de clienți, atât la nivel local, cât și la nivel internațional. În cadrul selectării sau colaborării cu furnizorii, firma METRO analizează o serie de aspecte legate de:

- Respectarea termenelor și condițiilor de livrare.

- Nivelul de implicare al firmelor în stabilirea și negocierea prețurilor de vânzare a propriilor produse.

- Discount-urile și alte tipuri de reduceri oferite firmei la cumpărare.

- Cota de piață deținută, imaginea firmei pe piață și modul de promovare al produselor (publicitate la locul vânzării, merchandising, promovare directă și alte tipuri de activități ce promovează produsele).

- Contribuția procentuală la profitul propriu al firmei.

O astfel de analiză a furnizorilor reprezintă o metodă prin care firma stabilește importanța și rolul fiecărui colaborator, fiind necesară atât în etapa de audit, pentru relevarea poziției curente, cât și în stabilirea unor relații viitoare, pe termen lung.

Puterea furnizorilor asupra firmei se poate manifesta prin majorarea prețurilor sau prin diminuarea calității produselor livrate. De asemenea, acest tip de influență prelungit pe o perioadă îndelungată, poate modifica rata profitabilității firmei, în măsura în care furnizorul ocupă un loc important în firmă.

Relațiile cu furnizorii pot fi întrerupte în cazul în care firma decide că aceștia dețin o influență prea mare în stabilirea și negocierea condițiilor de plată și livrare. Colaborarea cu furnizorii de produse se bazează în principal pe avantajul reciproc al părților, însă în cazul în care firma impune prețuri și cantități care nu corespund cu cele ale firmei, aceasta sistează comenzile și întrerupe activitatea cu furnizorul.

Principalii furnizori ai METRO sunt: Procter&Gamble, Unilever, Henkel, Beiersdorf, Adidas, Sony, Philips, Canon, Daewoo, Johnson&Johnson, Philip Morris, RTC, Colgate-Palmolive, Tabco Campofrio, Scandia România, La Festa, De Silva, Chio România, Kraft, Denny Impex, Cris-Tim, Napolact, Delaco, Molkerei, Danone, European Food, Vinaria.

Bibliografie

http://www.metro.ro/public/Descopera+METRO/Povestea+METRO+in+Romania

http://www.metro.ro/public/Descopera+METRO/METRO+Cash+_+Carry+International

http://www.creeaza.com/referate/marketing/METRO-Analiza-SWOT527.php

http://www.zf.ro/companii/metro-investeste-12-mil-euro-si-paseste-hotarat-in-logistica-2946143/

http://www.metro.ro/public/188097

https://ro.scribd.com/doc/55003378/Metro-Cash

Preview document

Analiza sistemului logistic la compania METRO România - Pagina 1
Analiza sistemului logistic la compania METRO România - Pagina 2
Analiza sistemului logistic la compania METRO România - Pagina 3
Analiza sistemului logistic la compania METRO România - Pagina 4
Analiza sistemului logistic la compania METRO România - Pagina 5
Analiza sistemului logistic la compania METRO România - Pagina 6
Analiza sistemului logistic la compania METRO România - Pagina 7
Analiza sistemului logistic la compania METRO România - Pagina 8
Analiza sistemului logistic la compania METRO România - Pagina 9
Analiza sistemului logistic la compania METRO România - Pagina 10
Analiza sistemului logistic la compania METRO România - Pagina 11
Analiza sistemului logistic la compania METRO România - Pagina 12
Analiza sistemului logistic la compania METRO România - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Analiza sistemului logistic la compania METRO Romania.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Metro România

Istoric În istoria marelui concern METRO Group,anul 1964 reprezintă anul fondării companiei METRO Cash&Carry de către Otto Beisheim la...

Ai nevoie de altceva?