Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Roccafranca România SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3718
Mărime: 17.06KB (arhivat)
Publicat de: Camil Vereș
Puncte necesare: 7
a fost prezentat in cadrul Facultatii de Comert, ASE Bucuresti

Extras din proiect

1. Introducere

S.C. Roccafranca România S.R.L a fost înfiinţată în anul 1999 cu capital majoritar străin, ca filială a Roccafranca S.P.A. Italia, încadrându-se în categoria întreprinderilor mari.

Societatea S.C. Roccafranca România S.R.L este o persoană juridică românească sub forma de răspundere limitată. Societatea răspunde pentru obligaţiile sale sociale faţă de terţi cu întreg patrimoniu, iar asociaţii sunt obligaţi numai la plata părţilor sociale. În prezent, societatea are sediul social în Strada VORNICU URECHE numărul 3, Municipiul Caracal, judeţul Olt şi poate deschide filiale, sucursale, birouri, reprezentanţe, magazine etc. în orice localitate din România sau din străinatate cu respectarea prevederilor statutare şi a dispoziţiilor legii române.

Societatea are codul unic de înregistrare (CUI) 11706908, fiind înregistrată la Registrul Comerţului cu numărul de înmatriculare J28/82/1999 în data de 30 aprilie 1999.

S.C. Roccafranca România S.R.L are ca domeniu de activitate producţia şi comercializarea de articole sportive. Tipul de activitate, conform CAEN: Ţesături din bumbac şi din fire tip bumbac. Realizează produse sub licenţă pentru firme de renume din domeniul echipamentelor sport.

Societatea are în prezent 550 de angajati, iar cifra de afaceri în 2007 a fost de 9.036.248 lei, realizată in proporţie de 90% din exporturi, capitalul social fiind de 283.920 lei.

Colaborarea internaţională dintre cele două societăţi, S.C. Roccafranca România S.R.L şi Roccafranca S.P.A. Italia, constă într-o afacere internaţională desfăşurată pe bază contractuală între cele două firme din Româina şi Italia , în care S.C. Roccafraca România S.R.L execută lucrări la comandă (prelucrează materii prime, materiale, produse semifabricate), după modele, desene şi sub marca firmei Roccafranca S.P.A. Italia , aceasta din urmă preluând produsul finit în scopul desfacerii sale pe piaţă. În contractul dintre aceste două societăţi există o clauză prin care se menţionează că societatea românească nu este operator exclusiv pentru cea italiană, aceasta putând sa utilizeze la rândul său şi alţi operatori.

Roccafranca S.P.A. , când va fi cazul, va trimite comenzi către S.C. Roccafranca România S.R.L. pentru confecţionarea de produse ca: treninguri, şorturi, pantaloni, tricouri, tricotaje, bluze. În comenzile respective se vor specifica preţurile şi condiţiile de livrare şi restituire, ambalare şi plată. Chiar dacă acest lucru nu este prevăzut în comenzile Roccafranca S.P.A., confecţionerul S.C. Roccafranca România S.R.L. nu va putea ceda altora propriul credit în ceea ce priveşte Roccafranca S.P.A..

Mărcile produselor, designul sau numele modelelor pot fi utilizate numai pentru şi în legatură cu produsele care trebuie livrate către Roccafranca S.P.A. (de exemplu lucrează cu Adidas, Diadora etc.)

Contractul incheiat între cele două societăţi este pentru o perioadă de timp nedeterminată şi este precizat că în această perioadă Roccafranca S.P.A va utiliza serviciile S.C. Roccafranca România S.R.L. numai la dispoziţia sa, emiţând din când în când comenzi corespunzătoare. Fiecare dintre părţi va putea să rezilieze contractul, în orice moment, prin aviz scris, comunicând celeilalte părţi cu cel puţin 4 luni înainte, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. În orice caz, S.C. Roccafranca România S.R.L. este totuşi obligată să termine eventualele lucrări, să furnizeze produsele corespunzătoare eventualelor comenzi în curs şi să işi respecte obligaţiile asumate pentru acea perioadă. În orice caz, actualul contract se consideră automat reziliat chiar şi în lipsa unui aviz scris, dacă într-un termen de 120 de zile Roccafranca S.P.A. nu va transmite alte comenzi către S.C. Roccafranca România S.R.L. La rezilierea contractului, odată realizate eventualele comenzi în curs, după toate regulile stabilite nu se presupune nici o penalitate vreuneia dintre părţi.

Plata se face în termen de 30 de zile de la livrare, modalitarea de expediere va fi C.I.P. Oradea sau Corabia. Plata se face în valută, banca cu care lucreaza societatea din România fiind BCR Caracal. Ca documente pentru efectuarea plăţilor cele două societăţi folosesc Declaraţie de încasare Externă şi Dispoziţie/Declaraţie de Plată Externă. Clauza CIP (Carriage and Insurance paid to..=transport şi asigurare plătite pana la…) este clauza CPT la care se adaugă costul asigurării mărfii suportat de vânzător (prima de asigurare). Vânzătorul va alege modul de transport şi transportatorul, va rezerva spaţiul necesar transportului mărfurilor şi va suporta costul acestui transport.

Preview document

Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Roccafranca România SRL - Pagina 1
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Roccafranca România SRL - Pagina 2
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Roccafranca România SRL - Pagina 3
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Roccafranca România SRL - Pagina 4
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Roccafranca România SRL - Pagina 5
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Roccafranca România SRL - Pagina 6
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Roccafranca România SRL - Pagina 7
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Roccafranca România SRL - Pagina 8
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Roccafranca România SRL - Pagina 9
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Roccafranca România SRL - Pagina 10
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Roccafranca România SRL - Pagina 11
Analiza sistemului logistic la întreprinderea SC Roccafranca România SRL - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Sistemului Logistic la Intreprinderea SC Roccafranca Romania SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?