Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 2677
Mărime: 27.63KB (arhivat)
Publicat de: Zoe Vieru
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1) Continutul, rolul si trasaturile serviciului pg.1
  2. 2) Factori de influenta ai pietei serviciului pg.2
  3. 3) Oferta serviciilor funerare pg.5
  4. 4) Cererea serviciilor funerare pg.7
  5. 5) Tarifele serviciilor funerare pg.8
  6. 6) Concurenta pg.13
  7. 7) Perspective ale pietei serviciilor funerare pg.15
  8. 8) Bibliografie pg.16

Extras din proiect

1) Continutul, rolul si trasaturile serviciului

Trecerea într-o alta dimensiune – moartea - este o etapa a vietii, cea mai misterioasa parte caci reprezinta sfârsitul vietii, necunoscutul, conceptul care ne bântuie existenta. Asa cum ne pregatim evenimentele importante în viata, nunta, botez, trebuie sa ne gândim si la acest moment.

În general în momentul pierderii unei persoane dragi, marea majoritate a oamenilor nu sunt pregatiti sa ia deciziile care se impun în aceste momente si sa pregateasca cele necesare pentru desfasurarea în bune conditii a procesiunii funerare.

Pentru a garanta desfasurarea in bune conditii si pentru a scuti familia de toate problemele legate de desfasurarea evenimentului funerar, oamenii apeleaza la o societate de servicii funerare, pe care de cele mai multe ori o considera o necesitate.

De aceea, pentru acest proiect am ales trei firme pe care le vom analiza : “Casa Niculescu – servicii funerare” , “Nosferatum SRL – servicii funerare” si “Christian Company – servicii funerare”

"Casa Niculescu" este o afacere de familie, ofera servicii funerare complete, incepand cu preluarea cazului de la domiciliu, pana la faza finala asigurand tot ceea ce este necesar pentru inmormantare.

Cu o experienta de peste 25 de ani, am ajuns in situatia in care putem raspunde oricarui tip de cerere si de asemenea avem disponibilitatea programului nonstop.

Societatea “Nosferatum’’ a fost înfiintata în anul 1996 la Arad. Întotdeauna am fost inovatori în domeniu si ne-am straduit sa ridicam nivelul produselor si serviciilor la standardele occidentale. Prin eforturile continue de perfectionare si îmbunatatire a calitatii produselor si serviciilor am reusit sa implementam Sistemul de Management a Calitatii obtinând Certificatul de Management al calitatii ISO 9001: 2000 în anul 2003, fiind singura firma de servicii funerare din România care detine un asemenea certificat.

Firma “Christian Company” a fost fondata în anul 1997 de dl. Cristian Nechita. Initial, serviciile funerare au constituit o activitate complementara, dar acum reprezinta activitatea de baza.

Dispunem de un personal de circa 35 de angajati si colaboratori, de un bogat parc auto format din 15 autoturisme si autofunerare, de la Dacia la Mercedes Vito 2005.

Oferta de produse, timpul prestarii, tarifele aferente, promptitudinea, concurenta constituie imaterialitatea si intangibilitatea acestor servicii. Ele sunt nondurabile, consumandu-se in momentul producerii si neputand sa fie stocate. Sunt eterogene. Simultaneitatea productiei si consumului determina o relatie directa deoarece releva inseparabilitatea productiei si consumului serviciului, acestea decurgand din perisabilitatea productiei. Lipsa proprietatii produsului este data de satisfactia obtinuta de client prin diversificarea si calitatea serviciului. Pe baza acestora se fac recomandari, iar prestatorul de servicii isi fidelizeaza clientii.

Continutul standard al serviciilor funerare consta intr-o gama larga de sicrie si articole necesare inmormantarii precum : casa mortuara climatizata, coroane jerbe si aranjamente florale, fotoceramica, restaurant specializat in parastase cat si in consultanta funerara : deplasarea la domiciliul clientului in vederea stabilirii detaliilor inmormantarii, facilitarea obtinerii certificatului constatator al decesului precum si al certificatului de deces, certificatului de imbalsamare in vederea depunerii la casa mortuara, obtinerea certificatului de transport al decedatului in alta localitate, intocmirea dosarului pentru ridicarea ajutorului de inmormantare.

2) Factorii de influenta ai pietei serviciului

2.1. Factori ai cererii de servicii

Tarifele practicate constituie un factor puternic de influenta al cererii de servicii, deoarece cand tariful unui serviciu creste, consumatorul va cumpara o cantitate mai mica din serviciul respectiv. In general se poate afirma ca cererea pentru un serviciu este invers proportionala cu tariful, in conditiile mentinerii unui nivel constant pentru ceilalti factori.

Preview document

Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 1
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 2
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 3
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 4
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 5
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 6
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 7
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 8
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 9
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 10
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 11
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 12
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 13
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 14
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 15
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 16
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 17
Caracteristicile actuale și de perspectivă ale pieței serviciilor funerare - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Caracteristicile Actuale si de Perspectiva ale Pietei Serviciilor Funerare
    • Prima pagina funerare + cuprins 2.doc
    • proiect Funerare 2.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri - SC Way to Heaven SRL

DATE DE IDENTIFICARE 1. Numele firmei: “Way to heaven” 2. Forma juridică de constituire: Societate cu Răspundere Limitată 3. Activitatea...

Plan de Afaceri - SC Sykozzys SRL - Servicii Funerare

1. Imaginea globala a firmei si activitatea sa S.C. SIKOZZYS S.R.L. s-a infiintat in 15.03.2000 cu un capital social integral privat de 40000 lei...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?