Cercetare calitativă Apple

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 2658
Mărime: 870.18KB (arhivat)
Publicat de: Mioara Oltean
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Capitolul I 2
  2. Capitolul II 4
  3. Capitolul III 7
  4. 3.1 Corelație brend-VIP 8
  5. 3.2 Corelație brend-culoare 11
  6. 3.3 Corelație brend-animal 12
  7. 3.4 Corelația brend-sport 14
  8. 3.5 Corelația brend-vehicul 15
  9. Capitolul IV 16
  10. Concluzie finală 16
  11. Anexe 17

Extras din proiect

Capitolul I

Prezentare brend

Cine poate spune în ziua de azi că nu a auzit de marele brend Apple, este un brend care este mai cunoscut decât limba engleză. Și pentru cei care încă nu au auzit de acest brend vă pot informa că este brendul unuia dintre cei mai mari producători de tehnologie din lume începând cu smartphone,tablete, laptopuri,desktop acestea având și propiul sistem de operare facut special pentru ele.

Dar să începem cu începutul. Cum toate firmele mari au începuri mici, putem spune la fel și despre Apple care a început totul într-un garaj închiriat. Bazele firmei se pare că au fost create în orasul Pablo Alto din California. În anul 1976 renumitul Steve Jobs pe atunci doar un adolescent obișnuit dar cu vise mărețe înpreuna cu prietenul lui Steve Wozniak foarte puțin cunoscut în prezent au trasformat micul oraș Palo Alto într-o zonă de înalte tehnologii denumită și Silicon Valley.

Vă întrebați cum a ajuns un tânar care Steve Jobs sa înființeze o așa companie?

Tânarul Steve tocmai ce terminase liceul si nu stia ce să faca din vița lui, a fost în India dar se pare că nu găsise nimic interesant de făcut, la o fermă in Oregon la fel, o perioadă de timp a fost programator de jocuri video în Atari întalnindu-se cu alți pasionați de computere, și nu vă gandiți că era nu știu eu ce reuniune, era ceva foarte simplu întâlnindu-se cu acestia întru-un parc noaptea.

Apariția unui computer numit Altair l-a determinar pe Steve să realizeze și el un asemenea computer dar el nu avea cunoștințe îndeajuns in domeniu așa că a apelat la Steve Wozniak care avea aceste cunostințe care i-au permis să se angajeze la Hewlett-Packard.

Petru a deschide afacerea aceștia și-au vândut din bunuri dar nu în zadar pentru că dupa puțin timp aceștia au vândut 50 de plăci de bază proiectate de Wozniak pe care le-au vândut amtorilor din zonă pentru suma de 500 dolari bucata.

Numele brendului este o creație a lui Steve Jobs acesta inspirându-se de la casa de discuri cu acelasi nume care producea melodiile Beatles, grup adorat de tânarul Steve.

Compania lui Steve Jobs s-a dezvoltat din ce în ce mai mult ajungând la vânzări imense la fel și la cifre de afaceri imense.

În ziua de azi putem observa ce înseamnă omul potrivit la momentul potrivit împreuna cu o ideie geniala în minte.

Simbolul Apple, mărul mușcat, are multe semnificații acestea fiind în relație stansă cu Isaak Newton, homosexualitate si fructul otravit din care a mușcat Alba-ca-Zăpada.

În 1976 a fost creat întâiul logo Apple, de Steve Jobs și Ron Wayne. Schița primului logo era reprezentată de Isac Newton stând suv un măr, cu un fruct deasupra capului. Desenul fiind prea complex nu se putea inscripționa pe toate produsele Apple cu eforturi mici așa sa Steve Jobs la angajat pe Rob Janoff să gasească forma simplificată a siglei.

Din tot desenul cu Newton,Rob Janoff a reușit să scoată cel mai reprezentativ si simplu logo, un măr mușcat. Fiecare cred că stie povestea lui Newton descoperind gravitația. Mărul care i-a căzut în cap și toate cele.

Mărul se pare că are o semnificație foarte importantă dar de ce este un măr mușcat?

Raspunsul îl găsim tocmai în anul 1954, legenda începând cu un homosexual, dar nu orice homosexual și chiar unul dintre părinții computerului modern, Alan Turing.

Toată lumea se întreabă acum ce legătură o avea Alan cu un măr mușcat?

Alan Turing a fost un mare fan al filmului Alba-ca-Zăpada vizionănd-ul de 40 ori, acesta fiind ucis la răndul lui cu un măr otrăvit. La locul crimei a fost găsit doar Alan și mărul mușcat de acesta însă nu s-a anchetat cazul deoarece toată lumea credea că Alan s-a sinucis.

Capitolul II

Metoda asocierii mentale spontane

Această metodă presupune asocierea brendului Apple cu un cuvand care îi vine intervievatului spontan in minte.

Studiul s-a realizat pe un eșantion de 30 de persoane cu varste cuprinse între 19-25 de ani.

Cuvânt Număr de apariții

Telefon 11

Măr 8

Iphone 2

Preț ridicat 2

Tehnologie

Avansată 2

Calitate 1

Electronice 1

Eleganță 1

Software

Bun 1

Teenager 1

Tabelul număr 1

În urma testului putem deduce faptul că 37 % din cei anchetați asociază brendul Apple cu telefonul. Din asta putem spune că pentru cei 37% Iplhon-ul reprezintă brendul Apple.

Putem afirma faptul că smartphon-ul de la Apple are o reputație foarte mare printre tineri.

Preview document

Cercetare calitativă Apple - Pagina 1
Cercetare calitativă Apple - Pagina 2
Cercetare calitativă Apple - Pagina 3
Cercetare calitativă Apple - Pagina 4
Cercetare calitativă Apple - Pagina 5
Cercetare calitativă Apple - Pagina 6
Cercetare calitativă Apple - Pagina 7
Cercetare calitativă Apple - Pagina 8
Cercetare calitativă Apple - Pagina 9
Cercetare calitativă Apple - Pagina 10
Cercetare calitativă Apple - Pagina 11
Cercetare calitativă Apple - Pagina 12
Cercetare calitativă Apple - Pagina 13
Cercetare calitativă Apple - Pagina 14
Cercetare calitativă Apple - Pagina 15
Cercetare calitativă Apple - Pagina 16
Cercetare calitativă Apple - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Cercetare Calitativa Apple.docx

Ai nevoie de altceva?