Comportamentul consumatorului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 5328
Mărime: 975.62KB (arhivat)
Publicat de: Aleodor Paraschiv
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

.Date despre produs

Standardele noastre de igiena personala s-au schimbat inca din secolul al XVIII-lea. Zilele in care intreaga familie se spala, pe rand, in aceeasi cada cu sapun, o data pe saptamana, sunt demult apuse. Instalatiile moderne ne permit la majoritatea dintre noi sa ne relaxam in voie, la dus, zilnic si, tinand pasul cu pretentiile noastre, industria cosmetica ne-a asigurat o vasta gama de sapunuri si alte produse igienice pentru a spala « pacatele » mizeriei. Din pacate, sapunul, in sine, are majore transformari ascunse si ceea ce cumparam astazi, de pe rafturi, poate fi considerat orice, numai.. « curat » nu.

Sapunul este creeat prin combinarea unei surse de grasime ( fie animala, fie vegetala ) cu un acid printr-un proces chimic numit saponificare. In ciuda eforturilor de-a promova imbaierea ca pe un act indecent de catre Biserica Crestina de demult, industria sapunului s-a « instalat » in secolele XII si XIII in Italia si Franta. Pana in secolul al XVI-lea, fabricarea sapunului a devenit o industrie prospera in Anglia, iar la jumatatea secolului al XVII-lea, colonistii din New England au beneficiat din plin de exportarea mult necesarei cenusa de sapun si a grasimilor animale in Anglia.

Se pare ca in secolul XV se producea sapun in Venetia, apoi, in secolul XVII in Marsilia. In secolul XVIII fabricarea sapunului sa raspandit in intreaga Europa si in America de Nord, in secolul XIX, fabricarea sapunului a devenit o una din cele mai importante industrii.

In 1907, sapunul sa transformat in detergent cand o firma germana a inceput comercializarea detergentului “Persil”. Pe langa sapunul de acid carboxilic, “Persil” continea perbotat de sodiu (NaBO3) silicat de sodiu si carbonat de sodiu. De aici perborat + silicat = “PERSIL”

Pana in 1940 sapunul era cel mai folosit detergent. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, lipsa grasimilor , ingredientul predominant din sapun, a dus la cercetarea detergentilor sintetici. Apoi, dupa razboi, aparitia masinilor de spalat automate a accentuat nevoia unor noi alternative la sapun.

I.1. Date despre cerere

Potrivit stimarilor companiei, Centrul pentru Studierea Opiniei si Pietei(TNS CSOP) in privinta vanzarilor de produse nealimentare,din aceasta categorie facand parte si sapunul, aceastea sunt cu 6.4% mai mari decat vanzarile de produse alimentare.

Aceste analize s-au efectuat in perioada 2004-2006 monitorizand-se continuu consumul casnic a 70 de produse pe un esantion national de 1.500 gospodarii, reprezentativ pentru Romania din punct de vedere al regiunii, rezidentei, marimii gospodariei.

Unilever are 650 de angajati in Romania, dintr-un total de 850 in intreaga regiune. Dintre acestia, 350 lucreaza in fabrici.

Compania produce la nivel local detergentii de rufe Dero si Omo, condimentele Delikat, supele si sosurile Knorr, margarinele Rama si Delma si importa produsele de curatenie casnica Cif si Domestos, balsamul de rufe Coccolino, produsele de ingrijire personala Dove, Rexona, Axe si Sunsilk.

Unilever are la nivel local doua companii: Unilever South Central Europe (care se ocupa de operatiunile de marketing si vanzari in Romania si regiunea Balcanilor) si Unilever Romania (compania care administreaza fabricile Unilever la nivel local). Cifra de afaceri a Unilever South Central Europe a fost, potrivit companiei, de 167 de milioane de euro in 2005, dintre care 125 de milioane in Romania.

Cifra de afaceri a Unilever Romania, companie formata in 2005, a atins 36 de milioane de euro, suma care reprezinta, in principal, vanzari interne intre cele doua companii.

Potrivit acesteia, 60% din cifra de afaceri provine din vanzarile de produse de ingrijire casnica si personala, restul de 40% fiind reprezentat de produsele alimentare. Pe de alta parte, 70% din totalul vanzarilor este constituit de produsele fabricate in Romania.

I.2 Date despre oferta

Piata produselor cosmetice,facand referire la sapun,este intr-o continua ascensiune oferind alternative noi la probleme deja existente.

Misiunea firmelor producatoare este de a aduce un plus de vitalitate vietii. Intalnindu-se zilnic cu nevoile de igiena si ingrijire aducand oamenilor branduri cu ajutorul carora se vor simti si vor arata mai bine,intampinandu-i cu solutii pentru problemele si celor mai dificle si sensibile tipuri de piele.

Intre firmele producatoare de sapun se numara :

-Unilever

-Procter&Gamble

-Clinique

-L’Occitane

-The body shop

-Sabon

Preview document

Comportamentul consumatorului - Pagina 1
Comportamentul consumatorului - Pagina 2
Comportamentul consumatorului - Pagina 3
Comportamentul consumatorului - Pagina 4
Comportamentul consumatorului - Pagina 5
Comportamentul consumatorului - Pagina 6
Comportamentul consumatorului - Pagina 7
Comportamentul consumatorului - Pagina 8
Comportamentul consumatorului - Pagina 9
Comportamentul consumatorului - Pagina 10
Comportamentul consumatorului - Pagina 11
Comportamentul consumatorului - Pagina 12
Comportamentul consumatorului - Pagina 13
Comportamentul consumatorului - Pagina 14
Comportamentul consumatorului - Pagina 15
Comportamentul consumatorului - Pagina 16
Comportamentul consumatorului - Pagina 17
Comportamentul consumatorului - Pagina 18
Comportamentul consumatorului - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului.doc

Te-ar putea interesa și

Studiul Comportamentului Consumatorului de Produse Heidi pe Piața Locală

Capitolul I Studiul comportamentului consumatorului 1. Comportamentul consumatorului Comportamentul de cumpărare al consumatorului, ca domeniu...

Orientări în Determinarea Nivelului Prețului pe Piața Bunurilor De Consum

INTRODUCERE Preţul a constituit, de-a lungul timpului, obiectul preocupărilor cercetătorilor din domeniul economiei, psihologiei, statisticii sau...

Studierea influenței statutului social individual dezirabil asupra comportamentului consumatorului

INTRODUCERE Din totdeauna, în vremuri de schimbări, oamenii s-au aflat confruntați cu probleme inedite. Ceea ce desemnăm azi îndeobște prin...

Cercetarea comportamentului de cumpărare pentru televizoarele Liquid Crystal Display și cu plasmă - studiu de caz - Media Galaxy Bricostore

CAPITOLUL 1 Rolul şi locul consumatorului în optica de marketing a firmei 1.1. Consumatorul şi comportamentul consumatorului în optica de...

Influența brandului asupra comportamentului consumatorului din industria auto

Introducere În această lucrare voi analiza influența brandului asupra comportamentului consumatorului din industria auto. Am ales să fac această...

Cercetare de marketing privind identificarea comportamentului consumatorului de autoturisme Dacia Logan

Introducere Lucrarea de faţă, structurată în trei capitole, îşi propune să trateze într-o manieră explicită şi detaliată activitatea de marketing,...

Definirea comportamentului consumatorului de servicii

I Capitol. Cercetarea comportamentului consumatorului si rolul ei in luarea deciziei de marketing Comportamentul consumatorului reprezinta un...

Abordarea consumatorului în marketing direct pe piața de afaceri la SC Hidrocon SRL

INTRODUCERE Lucrarea doreşte un studiu amplu despre abordarea consumatorului în marketingul direct la SC HIDROCON SRL. În ultimii ani odată cu...

Ai nevoie de altceva?