Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 6219
Mărime: 34.49KB (arhivat)
Publicat de: Abel Dumitrache
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA TIBISCUS TIMISOARA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA AFACERI IN MEDIUL EUROPEAN

Cuprins

  1. CAP.I Prezentare generala a firmei
  2. CAP.II Scurt istoric al laptelui
  3. CAP.III Desfasurarea activitatii
  4. 1.Furnizori
  5. 2.Tratament primar si colectare
  6. 3.Ambalarea
  7. 4.Distributia
  8. 5.Politica de marketing a firmei
  9. CAP.IV Lansare produs nou
  10. 1.Descrierea produsului
  11. 2.Promovare
  12. 3.Publicul Tinta
  13. 4.Politica de pret
  14. 5.Concurenta

Extras din proiect

CAP.1 Prezentare generala a firmei

Societatea Comerciala ,,MILKNUTRITION’’ SRL a luat fiinta in anul 2006,avand ca scop principal fabricarea produselor lactate,inregistrata la Oficiul Registrului Comertului(cod CAEN 155-fabricarea produselor lactate),avand CUI RO 1623549,J35/2576/2006,cod IBAN RO70UNCR1000171345770RO,Unicredit Tiriac Bank,cu sediul social in Ghiroda,str.Dunarea,nr.148,com.Ghiroda,jud.Timis,reprezentata prin asociatul unic Ilie Alexandru-Ioan,domiciliat in str.Deliblata,nr.5-7,bl.C3,ap.12,Timisoara,avand CNP 1820805114546 si buletin CI TM 571416.

Ca scop principal societatea infiintata are ca obiectiv fabricarea produselor din lapte si promovarea lor pe piata interna si internationala.

Am ales aceasta ramura a agriculturii data fiind cerinta mare pentru produsele lactate atat pe plan intern cat si international.

Firma MILKNUTRITION, beneficiară, prin intermediul Fondului European Agricol de Dezvoltare Rurală, a unei finanţări în valoare de 1,33 de milioane de euro, a creat o nouă fabrică, pornind de la o clădire existentă. Au fost infiintate astfel 12 locuri de muncă. În noua fabrică se vor produce anual 215 tone de caşcaval, 95 de tone de telemea, 70 tone de lapte pasteurizat şi 30 tone de sana şi iaurt, distribuţia produselor urmând să se facă în zona Banatului, inclusiv prin reţelele Real, Metro şi Billa. Utilajele astfel achiziţionate vor respecta standardele de calitate şi de siguranţă pentru aliment.

A urmat apoi achizitia si montarea utilajelor aferente: modul receptie – racire lapte, modul de pasteurizare – normalizare –ambalare lapte pentru consum, unitate de prelucrare branza, telemea, cascaval, echipament ambalare – termostatare smantana si produse lactate acide, echipamente auxiliare.

Pe baza finantarii europene s-a putut realiza atat constructia fabricii la standardele corespunzatoare cat si achizitionarea unui numar de 100 de vaci de rasa Baltata româneasca si construirea grajdurilor necesare ingrijirii acestora.

Constructia in sine a durat aprox. 1 an la inceput preconizandu-se un produs mediu zilnic de 100 litri de lapte dar care pana in ziua de azi a ajuns la cifra de 500 litri/zi datorita productiei proprii cat si a centrului de colectare a laptelui pentru producatorii mici si pentru fermele agricole cu care s-au incheiat in prealabil acorduri de colaborare.

CAP.II Scurt istoric al laptelui

În functie de continutul în smântâna, laptele se clasifica în:

-lapte integral (nesmântânit, asa cum este produs de animalul producator de lapte)

-lapte smântânit total (0,1% grasime), utilizîndu-se separatoare mecanice

-lapte smântânit partial (smântânit traditional prin luarea smântânei care se ridica la

suprafata lapetelui sau prin normalizare)

Normalizara laptelui înseamna aducerea laptelui la un continut fix de grasime

Acest lucru de realizeaza prin amestecarea laptelui integral cu cel smântânit.

Laptele din comert este fie smântânit, fie cu 1,6% sau 1,8% sau 2,4% grasime etc.

Se gaseste si lapte cu procent mai mare de grasime.

În functie de tratamentul la care este supus, laptele se împarte în:

-lapte crud (nefiert sau nepasteurizat)

-lapte pasteurizat ceea ce înseamna încalzirea lui în aparate speciale la

temperaturei între 63-95 grade pentru câteva minute sau char o secunda, în functie de temperatura. Prin pasteurizare sunt distruse toate formele “vii” ale bacteriilor si drojdiilor, mai putin sporii. La temperatura ridicata (95) sunt distruse si majoritatea vitaminelor, de aceea se practica în industrie o temperatura mai joasa.

-Laptele fiert, este laptele pe care îl fierbem noi acasa. Temperatura depaseste 100 grade, este distrus cam tot (atât bacterii, drojdii, dar si majoritatea vitaminelor).

Cei mai multi spori sunt distrusi, dar unii spori pot rezista.

-Laptele concentrat se obtine prin eliminarea a 2/3 din apa. Nu prea se mai fabrica.

-Laptele praf se obtine prin uscarea laptelui concentrat, reducându-se apa la 3%.

-Laptele omogenizat înseamna supunerea la tratamente mecanice pentru farâmitarea si raspândirea omogena în masa laptelui a globuleleor de grasime. În laptele crud, globulele de grasime au diametrul de 0,5-15 microni. Prin omogenizare sunt facute si mai mici. Acest lucru face ca gustul laptelui sa fie mai bun, stimulând papilele noastre gustative pe o suprafata mai mare, dar este avantajos si tehnologic, laptele fiind mai omogen si grasimea mai fin emulsionata.

Cu timpul micile globule de grasime, fiind mai usoare decât laptele se ridica la suprafata formând stratul de smântâna. Omogenizarea ajuta la prevenirea formarii smântânii

-laptele UHT (Ultra High Temerature) este practic laptele fiert. El este ambalat de regula în cutii de carton în conditii aseptice. În cutii de carton poate fi ambalat si lapte pasteurizat. În acest mod, el poate sta nedesfacut la temperatura camerei luni de zile fara sa se strice.

În comert întâlnim de regula:

Lapte pasteurizat partial smântânit omogenizat

Lapte pasteurizat smântânit omogenizat

Lapte UHT (smântânit sau partial smântânit) omogenizat

Diferenta dintre laptele din comert si cel crud-integral (nesmântânit) este faptul ca cel din comert are extrasa o parte din grasime, deci, este mai slab, dar se poate gasi si lapte integral. În rest, el este omogenizat ceea ce îi confera un gust mai bun.

Alte diferente nu mai exista între lapte, nici nu au voie sa umble la continutul de proteine sau glucide.

În ceea ce priveste vitaminele, este mai bine sa cumparam lapte din comert si sa îl bem fara sa îl fierbem caci nu sunt distruse toate vitaminele (de regula vitamina C si acidul folic sunt distruse, acum depinde la ce temperatura a fost pasteruizat) decât sa cumparam lapte de la taran care oricum îl fierbem. Prin fierbere, repet, se distrug aproape toate vitaminele.

Laptele este alimentul cel mai complet si cel mai usor asimilat de organism care contribuie la mentinerea starii de sanatate a organismului, la cresterea si dezvoltarea normala a acestuia, mai ales în cazul copiilor si a adolescentilor, dar este recomandat si persoanelor vârstince în prevenirea osteoporozei, bolnavilor, persoanelor care muncesc în medii toxice sau în conditii grele de munca si, în general tuturor, pentru cresterea rezistentei la infectii si substante toxice.

Laptele este unul din alimentele de baza în nutritia noastra deoarece contine toate substantele hranitoare necesare cresterii, dezvoltarii si functionarii normale a organismului. Ca dovada a acestor afirmatii este faptul ca nou-nascutii (atât oameni sau animale) se dezvolta normal, luni de zile, numai cu lapte. Specialistii din cadrul Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din România recomanda a se consuma zilnic 500 ml lapte, 100 ml iaurt sau 300 grame brânza, în conditiile în care acestea reprezinta 12% din hrana noastra zilnica, pe lânga carne, cereale, legume si fructe.

Laptele, sau “izvorul sanatatii” cum mai este numit de specialisti, este un aliment complet. 0,75 litri de lapte asigura întregul necesar zilnic de proteine animale.

Brânzeturile reprezinta o sursa ieftina si de calitate de proteine si usor de procurat.

Cazeina (proteina principala din lapte), globulinele si albuminele contin toti aminoacizii esentiali si indispensabili vietii. Proteinele reprezinta 3,5% din compozitia laptelui de vaca, 5% din cel de bivolita si 6% din cel de oaie.

Lactoza (zaharul din lapte), care se gaseste în proportie de 4,5% în laptele de vaca are avantajul usoarei digestii si asimilari de catre organism.

Laptele este o sursa buna de grasimi, fin emulsionate pentru a fi usor asimilate de organismele tinere. Laptele integral (nesmântânit) produs de rasele de bovine din România (Baltata cu negru româneasca, Friza, Holstein, Baltata româneasca, Bruna de Maramures, Sura de stepa) contine în medie 3,6-3,8% grasime, dar unele rase, cum este rasa Jersy pot produce lapte cu pâna la 5% grasime. Printre grasimi, trigliceridele ocupa ponderea cea mai mare, dar laptele contine si cantitati semnificative de fosfogliceride (printre care se numara si lecitina). Dezavantajul laptelui este cantitatea redusa de acizi grasi esentiali (polinesaturati) pentru care trebuie suplimentata hrana cu produse de origine vegetala, dar si cantitatea destul de mare de colesterol.

Din cauza efectului aterosclerozant al laptelul pentru persoanele vârstnice atribuit colesterolului, APC România recomanda acestora sa consume lapte partial smântânit din comert.

Preview document

Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 1
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 2
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 3
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 4
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 5
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 6
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 7
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 8
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 9
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 10
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 11
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 12
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 13
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 14
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 15
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 16
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 17
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 18
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 19
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 20
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 21
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 22
Comunicare în afaceri internaționale - SC Milknutrition SRL - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Comunicare in Afaceri Internationale - SC Milknutrition SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?