Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 14529
Mărime: 1.55MB (arhivat)
Publicat de: Cornel Varga
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Consideraţii generale privind comunicarea prin publicitate 2
  2. CAPITOLUL I 3
  3. COMUNICAREA – ASPECTE TEORETICE 3
  4. 1.1. Noţiunea de comunicare 3
  5. 1.2. Procesul de comunicare 4
  6. 1.3. Principiile comunicãrii 5
  7. 1.4. Funcţiile comunicãrii 6
  8. 1.5. Niveluri şi forme ale comunicãrii 6
  9. 1.5.1. Comunicarea scrisă 7
  10. 1.5.2. Comunicarea oralã 7
  11. 1.5.3. Comunicarea nonverbalã şi paraverbalã 8
  12. CAPITOLUL II 9
  13. PUBLICITATEA – DELIMITĂRI CONCEPTUALE 9
  14. 2.1. Conceptul de publicitate 9
  15. 2.2. Cele trei niveluri ale influenţei publicitare 10
  16. 2.3. Funcţiile publicitãţii 11
  17. 2.4. Mecanismul de funcţionare al publicitãţii 12
  18. 2.5. Tipuri de publicitate 13
  19. 2.5. Analiza efectului de comunicare şi perspectivele publicitãţii 15
  20. CAPITOLUL III 17
  21. STUDIU DE CAZ - COSMOTE ROMÂNIA 17
  22. 3.1. Prezentarea mãrcii 17
  23. 3.1.1. Istoric 17
  24. 3.1.2 Politica de investiţii 18
  25. 3.1.3. Misiunea şi viziunea 18
  26. 3.2. Analiza SWOT 19
  27. 3.3. Campanii publicitare 20
  28. Concluzii 30
  29. Bibliografie 31

Extras din proiect

Consideraţii generale privind comunicarea prin publicitate

Oamenii trãiesc în comunitate în virtutea lucrurilor pe care le au în comun, iar comunicarea este modalitatea prin care ei ajung sã deţinã în comun aceste lucruri. Societatea continuã sã existe prin transmitere, prin comunicare, dar este corect sã spunem cã ea existã în transmitere şi în comunicare. Comunicarea este cea care asigurã dispoziţii emoţionale şi intelectuale asemãnãtoare, moduri de a rãspunde la cerinţe şi aşteptãri.

Discursul publicitar a intrat în viaţa noastră, orientându-ne zilnic percepţia şi raportarea la realitatea imediată, direcţionându-le, cosmetizându-le, învestindu-le cu semnificaţii. Orice incursiune în problematica publicităţii trebuie să pornească de la esenţa şi intenţia reclamei. Dincolo de aspectul financiar vizat (creşterea vânzărilor firmelor producătoare de bunuri sau furnizoare de servicii prin atragerea unui public-ţintă şi lărgirea pieţei), reclama induce atitudini şi comportamente, răsturnând graniţele sociale existente, distribuind cu dărnicie reţete de fericire şi garantând accesul în paradisul societăţii de consum.

Publicitatea asigură legătura între produse sau servicii şi oameni. Pentru a fi eficientă, în acest sens ea trebuie să corespundă produselor şi să fie relevantă pentru oameni în exprimarea şi susţinerea unui avantaj competitiv. Specificul mărcii, specificul nevoilor consumatorilor şi specificul avantajului competitiv determină strategia pentru care este concepută o reclamă sau o campanie publicitară.

De ceva timp Cosmote şi-a propus să fie un punct de reper în viaţa consumatorilor români în general, iar campanile publicitare sunt dovada faptului că înţelege foarte bine universul social al targetului căruia i se adresează.

Cosmote prin campania publicitara, combinatã cu preţurile atractive la pachetul de servicii ce vizeaza cam toate sectoarele de utilizatori, atrage tot mai multi clienţi zilnic.

Scopul unei campanii publicitare este în mod evident crearea premiselor pentru ca poziţionarea unui brand sa fie un succes, percepţia clienţilor sa fie aceea de partener bine intenţionat şi cu disponibilitate.

Succesul unei campanii este legat de identificarea grupurilor ţinta şi gasirea celor mai potrivite instrumente de a informa / comunica cu acestea.

Astăzi, când suntem cu toţii martorii transformarilor care au loc în societatea româneasca, este important pentru dezvoltarea noastra economica sa învaţam din exemplele oferite de marile firme strãine ce joaca un rol atât de important pe piata mondialã. Trebuie sa învatam cã succesul vine din muncã, creativitate, inventivitate, curaj, tenacitate dar şi din comunicativitate şi sociabilitate.

Trecerea spre o economie de piaţă este singura şi necontestata soluţie de redresare, modernizare şi dinamizare a economiei româneşti. Practica mondialã a demonstrat cã într-o economie de piaţa sunt stimulate, fara restricţii, elementele ce duc la progres sanctionându-se însa incompetenţa, gandirea închisa lipsita de o viziune prospectivã, imobilismul şi rigiditatea.

Adecvarea mesajului la publicul-ţintă se face prin selectarea datelor de maxim interes şi prin structurarea lor în funcţie de specificul de procesare a informaţiei de către consumatorii ţintă, dar şi de mass media.

CAPITOLUL I

COMUNICAREA – ASPECTE TEORETICE

1.1. Noţiunea de comunicare

In fiecare zi, în fiecare moment, fiinţele comunicã între ele, adica fac schimb de informaţii. Pentru aceasta, oamenii folosesc diferite mijloace, unele dintre ele numite "mijloace de comunicare în masa" sau "mass-media".

Comunicarea face posibilã coexistenta oamenilor. Salutul sau un gest prietenesc sunt forme simple de a stabili un contact cu ceilalţi. Comunicarea directã intre oameni este realizatã prin intermediul cuvintelor sau a gesturilor. Dar, pentru a face un schimb de idei sau pentru a împãrtãşi cunoştinţe cu persoane aflate departe, e nevoie de mijloacele cu ajutorul cãrora sã se transmitã informaţiile la distanţã: acestea sunt mijloacele de comunicare în masa sau mass-media.

Comunicarea, informarea si mijloacele de comunicare depind unele de altele. Aceşti termeni au sensuri diferite in funcţie de domeniile care au drept scop comunicarea informatiei. Pentru ziarist, informaţia este expunerea unor fapte la care a asistat sau pe care le-a putut verifica. Pentru el, o informaţie bunã trebuie sa fie adevaratã, nouã, ineditã şi surprinzatoare. Mijloacele de comunicare sunt diferitele suporturi pe care ziariştii le folosesc ca sã transmita informaţia (ziare, radio, televiziune etc.). Pentru inginerul din domeniul telecomunicaţiilor, informaţia este un semnal transmis unui destinatar prin mijloace tehnice. Inginerul numeşte comunicare totalitatea operaţiilor de prelucrare, de transmitere şi recepţionare a mesajului. Pentru cei din domeniul publicitãţii, comunicarea are drept scop cucerirea şi influenţarea consumatorului prin mesaje atragatoare. In funcţie de clientul care trebuie convins, sunt folosite diferite mijloace de comunicare. Pentru specialiştii din ştiinţele umane, comunicarea este un mijloc folosit de oameni pentru a stabili contacte intre ei, pentru a crea şi întretine legãturi între membrii unui grup. Mass-media extind aceste legãturi la intreaga societate, iar telecomunicaţiile sunt un mijloc de coexistenţã la distanţã.

Comunicarea reprezintă elementul indispensabil pentru funcţionarea optimă a oricărei colectivităţi umane, indiferent de natura şi mărimea ei. Schimbul continuu de mesaje generează unitatea de vedere şi, implicit, de acţiune, prin armonizarea cunoştinţelor privind scopurile, căile şi mijloacele de a le atinge, prin promovarea deprinderilor necesare, prin omogenizarea relativă a grupurilor sub aspect afectiv, emoţional şi motivaţional (opinii, interese, convingeri, atitudini) .

Comunicarea este un ansamblu de acţiuni care au în comun transmiterea de informaţii sub formã de mesaje, ştiri, semne sau gesturi simbolice, texte scrise ş.a. între două persoane, numite interlocutori, sau mai formal, emiţător şi receptor.

Termenul de « comunicare » este legat de existenţa noastră ca oameni, mai apoi ca societate, fiindcă fiinţele umane şi comunicarea sunt interdependente. Fără comunicare şi limbaj noi ca fiinţe ce interacţionăm şi relaţionăm în cea mai mare parte, sau chiar în întregime prin actul comunicări, existenţa noastră pe pământ ar fi inutilă.

Este un proces dinamic, aflat într-o permanentă transformare. Societatea există datorită comunicării, ea înseamnă comunitate şi este văzută ca un proces care implică participare din partea membrilor unei societăţi. Comunicarea îmbracă forme variate şi diverse, dintre care ne vom opri la comunicarea mediatizată şi la comunicarea de masă, care este de fapt o formă a comunicării mediatizate, destinată unor mase mari de indivizi şi poate avea o formă subiectivă, care are ca scop manipularea opiniei publice, şi forma obiectivă, care doreşte simpla informare a persoanelor.

Preview document

Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 1
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 2
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 3
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 4
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 5
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 6
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 7
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 8
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 9
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 10
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 11
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 12
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 13
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 14
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 15
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 16
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 17
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 18
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 19
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 20
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 21
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 22
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 23
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 24
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 25
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 26
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 27
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 28
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 29
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 30
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 31
Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote România - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Comunicarea prin Publicitate - Studiu de Caz Cosmote Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

Fiscalitatea

CAPITOLUL 1 FISCALITATEA  COMPONENTA A VIETII SOCIAL-ECONOMICE A NATIUNII - Definirea notiunilor de fiscalitate, sistem fiscal si politica...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Rolul Firmelor Multinaționale în Procesul Globalizării

INTRODUCERE Una dintre cele mai mari forţe de presiune cu care se confruntă evoluţia ţărilor şi a uniunilor de comerţ internaţional este...

Strategii de Comunicare-Promovare la Cosmote România

1.Comunicarea si promovarea 1.1 Notiuni generale Comunicarea reprezinta, in sensul cel mai larg, transmiterea de informatii de la o persoana...

Persuasiune și Publicitate - Studiu de Caz Cosmote

Argument În viaţa cotidiană suntem cu toţii implicaţi în procesul de modificare persuasivă a atitudinilor. În calitate de consumatori suntem mereu...

Strategii ale Brandului

). Despre Cosmote România COSMOTE România, membră a grupului COSMOTE, s-a lansat pe piaţa românească în decembrie 2005, cu scopul de a face...

Prețurile Reglementate în România

Abstract-The paper presents a shape recognition method used in order to identify the deviation from an imposed geometrical shape in the case of...

Ai nevoie de altceva?