Biblioteca

Efectele Poluarii Apelor cu Produse Petroliere

Proiect / Economie
Informatii Proiect:
Numar de pagini: 22
Marime arhiva: 315.17Kb
Contine fisiere: docx
Numar de fisiere: 1
Tip document: Proiect
Domeniu: Economie
Nota pe site: 8 Efectele Poluarii Apelor cu Produse Petroliere, 8 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Efectele Poluarii Apelor cu Produse Petroliere.docx

Extras din document:

1. REZUMAT
Apa este un factor indispensabil vieţii. De aceea, în jurul surselor de apă s-a dezvoltat o doversitate de biocenoze şi chiar civilizaţia umană a fost atrasă de aceste zone. Corpul omenesc este alcătuit din mai mult de trei sferturi din apă. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, cantitatea de apă din organism scade.
Ca importanţă pentru viaţa omului, apa se situează pe locul doi, imediat după aer. Ca să existăm, avem nevoie de aer, apă, hrană, caldură şi lumină. Nimic nu poate fi conceput în economia planetei fără apă. Se pare că datorită consumului mare de apă, în curând populaţia globului v-a suferi de sete. În zilele noastre, apa este tot mai poluată. La robinete curge o apă din ce în ce mai murdară iar peştii mor în lacuri, mări şi oceane.
Am ales această temă deoarece poluarea cu petrol reprezintă o problemă deosebit de importantă şi greu de prevenit şi remediat. Aceasta afectează atât apele de suprafaţă cît şi cele subterane. În finalul proiectului am făcut şi câteva propuneri pentru reducerea poluării.
În prezent, acest gen de poluare este prezentă pretutindeni, neexistând decât puţine cursuri de apă care să nu fie afectate.
Pe zi ce trece simțim tot mai puternic poluarea. Aerul irespirabil, apele murdare, pământul nefertil și lista animalelor pe cale de dispariție, care se mărește simțitor în fiecare an, au efecte devastatoare asupra Pământului și implicit a omului.
Ecologiștii caută de zor soluții salvatoare, însă limita poluării a depășit deja gradul critic. Iar problema majoră se resimte în singurele surse de alimentare cu apă: oceanele. Oceanele ocupă peste 70% din suprafața Pământului, adăpostind un număr mare și o largă varietate de plante și specii de animale marine. De asemenea, ele alimentează cu apă potabilă întreaga planetă. În concluzie, oceanele sunt cea mai mare sursă de supraviețuire a tuturor viețuitoarelor, inclusiv a omului.
Cu toate acestea, de-a lungul anilor, activitățile umane excedentare au afectat negativ viața marină, prin poluare. Cele mai grave tipuri de poluare au fost înregistrate în urma acțiunilor precum: scurgeri de petrol, deversările deșeurilor industriale în apele oceanelor, a gunoaielor menajere și a materialelor toxice. Toate acestea au dus la sufocarea și îmbolnăvirea multor vietăți marine, multe dintre ele fiind acum pe cale de dispariție.
Petrolul este folosit în aproape toate domeniile, pentru că, cu siguranţă este cea mai importanta resursă naturală a Terrei. Oamenii de stiinţă au cautat altceva ce ar putea înlocui petrolul în viitor când toate resursele de petrol se vor epuiza. Dar, se pare că pentru moment acesta poate fi cel mai bine înlocuit de cărbune, dar chiar şi acesta nu este la fel de folositor.
Poluarea cu produse petroliere a apelor reprezintă în momentul de faţă, pentru numeroase ţări, o problemă deosebit de importantă şi dificil de prevenit şi remediat.
Intensificarea exploatărilor pentru depistarea de ţiţei, dezvoltarea sistemelor de extracţie şi prelucrare, transportul şi înmagazinarea acestuia, circulaţia fluvială a navelor, constituie numeroase cauze de poluare petrolifere a apelor.
2. ANALIZA SITUAŢIEI EXISTENTE
2.1. Prezentarea problemei
Petrolul este un amestec de hidrocarburi (hidrocarburi gazoase şi solide dizolvate în hidrocarburi lichide), care mai conţine şi diverşi compuşi, în proporţii mici, ca de exemplu: compuşi cu oxigen, cu sulf, cu azot şi diferite substanţe minerale.
Petrolul brut, numit şi ţiţei este un produs de natură organică, care se găseşte în pământ, formând zăcăminte. El este un lichid vâscos, a cărui culoare variază de la galben-verde până la negru, având reflexe colorate diferit. Mirosul petrolului este caracteristic şi este solubil în apă.
Hidrocarburile existente în petrol fac parte din următoarele clase: alcani, cicloalcani şi hidrocarburi aromatice.
- Alcanii intră în proporţia cea mai mare în petrol. Ei se găsesc mai ales în fracţiunile uşoare. Astfel, gazele de sondă sunt alcătuite aproape numai din alcani inferiori, care se găsesc amestecaţi în zăcământ.
- Cicloalcanii se găsesc de asemenea în proporţie mare. În petroluri există numai naftene.


Previzualizare pagini: (22)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Protectia Mediului in Contextul Dezvoltarii...
  Proiectul contine 72 pagini in format doc cu o marime totala de 2.51 MB.
  Preview document similar
  Viata Dupa Prabusirea Petrolului
  Referatul contine 4 pagini in format doc cu o marime totala de 8.71 KB.
  Preview document similar
  Problemele Globale ale Omenirii
  Proiectul contine 42 pagini in format doc cu o marime totala de 107.59 KB.
  Preview document similar
  Economia Protectiei Mediului
  Cursul contine 130 pagini in format pdf cu o marime totala de 761.27 KB.
  Preview document similar
  Metode si Mijloace de Prevenire a Poluarii
  Proiectul contine 15 pagini in format doc cu o marime totala de 39.88 KB.
  Preview document similar
  Problema Poluarii si Protejarii Mediului
  Referatul contine 4 pagini in format doc cu o marime totala de 12.05 KB.
  Carti recomandate:
  Pricope Ferdinand
  Poluarea nu este un fenomen recent si nici accidental. Inceputurile civilizatiei umane sunt legate de aparitia primelor surse de poluare, care erau insa putine si nesemnificative. Descoperirea si utilizarea focului de catre om si mai apoi practicarea agriculturii, a constituit inceputul actiunii devastatoare a omului asupra naturii. Aceasta... citeste tot
  Octavian Popescu, Vasile Achim, Aristide Liviu Popescu
  Pentru prima data, o echipa de autori a avut inspiratia de a se ocupa in aceeasi carte de cele sase flageluri cu care se confrunta omul de astazi - tutunul, alcoolul, drogurile, HIV/ SIDA, poluarea si malnutritia - si care alcatuiesc intr-adevar un hexagon al mortii. Fiecare in parte si toate sase impreuna, aceste flageluri ne afecteaza... citeste tot