Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 64 în total
Cuvinte : 9952
Mărime: 122.47KB (arhivat)
Publicat de: Mihai Murariu
Puncte necesare: 11
UNIVERSITATEA PETROŞANI FACULTATEA DE MINE SPECIALIZAREA: MANAGEMENTUL DEZVOLTĂRII AFACERILOR -MASTER

Cuprins

  1. INTRODUCERE
  2. CAPITOLUL I
  3. STRATEGIA COMPONENTĂ A PREVIZIUNII STRATEGICE
  4. 6
  5. 7
  6. 1.1. Semnificaţia strategiei 7
  7. 1.2. Componentele strategiei 8
  8. 1.3. Necesitatea previziunii strategice 13
  9. 1.4. Forme de previziune strategică 14
  10. CAPITOLUL II
  11. ELEMENTE GENERALE DE COST
  12. 17
  13. 2.1. Conceptul de cost şi tipologia acestuia 17
  14. 2.2. Relaţia cost -prag de rentabilitate- randamentele de scară 20
  15. 2.3. Structura costului de producţie 21
  16. 2.4. Exemple privind cheltuielile fixe şi variabile în funcţie de stadiul funcţionării firmei 26
  17. CAPITOLUL III
  18. PREZENTAREA AGENTULUI ECONOMIC S.C. AGRICOLA S.R.L. FOCŞANI
  19. 28
  20. 3.1. Date generale 28
  21. 3.2. Situaţia personalului angajat 29
  22. 3.3. Situaţia patrimoniului 29
  23. 3.4. Produsele şi serviciile agentului economic 31
  24. 3.5. Principali furnizori de materii prime: 31
  25. 3.6. Principalii clienţi 31
  26. 3.7. Concurenţii 32
  27. CAPITOLUL IV
  28. STRATEGIA DE MODERNIZARE TEHNOLOGICĂ A SOCIETĂŢII S.C. AGRICOLA S.R.L. FOCŞANI
  29. 33
  30. 4.1. Misiunea strategiei 33
  31. 4.2. Obiectivul strategiei şi modalitatea de realizare 33
  32. 4.3.Descrierea tehnică a obiectului strategiei 34
  33. 4.4. Previziunea planului de cultură şi a capacităţilor de producţie după retehnologizare
  34. 38
  35. CAPITOLUL V
  36. PREVIZIUNEA CHELTUIELILOR ŞI INDICATORILOR ECONOMICI ASOCIAŢI DECIZIEI DE MODERNIZARE TEHNOLOGICĂ
  37. 41
  38. 5.1. Eşalonarea investiţiei 41
  39. 5.2. Previziunea cheltuielilor privind achiziţiile de utilaje 42
  40. 5.3. Previziunea principalelor elemente de cheltuieli 42
  41. 5.3.1. Cheltuieli cu materiale consumabile (seminţe, pesticide, îngrăşăminte) 43
  42. 5.3.2. Previziunea cheltuielilor cu munca mecanizată 45
  43. 5.3.3. Cheltuieli cu redevenţa 49
  44. 5.3.4. Cheltuieli cu taxe şi impozite 49
  45. 5.3.5. Cheltuieli cu forţa de muncă 50
  46. 5.3.6. Cheltuielile cu amortizările 50
  47. 5.3.7. Alte cheltuieli de exploatare 52
  48. 5.4. Sinteză la previziunea cheltuielilor 52
  49. 5.5. Principalii indicatori tehnico-economici ai investiţiei 56
  50. 5.5.1. Prognoza veniturilor 56
  51. 5.5.2. Indicatori financiari 58
  52. Capitolul VI
  53. CONCLUZII 61
  54. Bibliografie 64

Extras din proiect

INTRODUCERE

Pentru soluţionarea sarcinilor strategice de dezvoltare a economiei ţării este necesară mobilizareai resurselor investiţionale considerabile. Creşterea investiţiilor este unul din factorii de bază, care contribuie la creşterea nivelului producţiei industriale, ameliorarea complexă a economiei naţionale, soluţionarea problemelor ce ţin de retehnologizarea întreprinderilor.

Însă, pentru atragerea investiţiilor este necesar un climat investiţional mai favorabil, care include stabilitatea macroeconomică pe termen lung, stabilitatea legislaţiei ce va asigura drepturile investitorilor şi reguli clare privind activitatea investiţională, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, inclusiv serviciile financiare, juridice etc., precum şi alte componente, printre care transparenţa în activitatea organelor de stat, încrederea în mediul de afaceri etc.

În ansamblu, ţara noastră ar putea fi examinată ca o ţară atractivă din punct de vedere economic. Însă, volumul real de investiţii atrase în economia ţării nu corespund nici potenţialului ţării, nici cerinţelor dezvoltării economiei naţionale. Ameliorarea situaţiei e posibilă doar în cazul desfăşurării unei politici raţionale de stimulare a activităţii investiţionale. Actualmente, acţiunile multor organe ale administraţiei publice în acest domeniu deseori sînt neconsecutive şi necoordonate, priorităţile în politica investiţională nu sînt bine determinate, ceea ce contribuie la scăderea calităţii investiţiilor atrase.

Astfel, se impune necesitatea asigurării unei creşteri calitative a investiţiilor. Un „salt investiţional” calitativ va contribui la dezvoltarea sectorului de producere a mărfurilor şi prestare a serviciilor.

CAPITOLUL I

STRATEGIA COMPONENTĂ A PREVIZIUNII STRATEGICE

1.1. Semnificaţia strategiei

H. Mintzberg (1987) consideră că strategia nu poate fi redusă la o simplă definire, de aceea propune prezentarea conceptului în cinci moduri, într-o manieră complexă:

-Strategia ca plan, prin care desemnează un curs prestabilit de acţiune, o linie directoare sau un set de linii directoare pentru a soluţiona o situaţie. Astfeldefinită, strategia prezintă două caracteristici:

-premerge situaţia căreia i se aplică;

-este dezvoltată conştient şi cu un anumit scop.

-Strategia ca tactică, manevră, aplicată în scopul dejucării intenţiilor concurenţilor sau oponenţilor.

-Strategia ca model, stabileşte o suită de acţiuni în plancomportamental, deoarece strategia rezultă din acţiunile oamenilor şi nu din intenţiile lor.

-Strategia ca poziţie, care specifică modalităţile de identificare a locului pe care-l ocupă organizaţia în mediul său, cel mai adesea pe piaţă. Prin această definire, strategia devine o forţă de mediere între contextul intern şi extern al organizaţiei.

-Strategia ca perspectivă, care implică nu doar o poziţionare pe piaţă, dar şi o modalitate proprie de a percepe mediul extern.

Această ultimă definiţie sugerează că, înainte de toate, strategia rămâne un concept, o reprezentare abstractă.

1.2. Componentele strategiei

R. Daft consideră că strategia are patru componente: scopul, alocarea resurselor, competenţele caracteristice (distinctive) şi sinergia.

-Scopul se referă la numărul şi specificul afacerilor organizaţiei, la produsele şi serviciile care definesc domeniul în care organizaţia intră în corelaţie cu mediul.

-Alocarea resurselor se referă la nivelul resurselor şi la modelul folosit de organizaţie pentru distribuirea resurselor în vederea îndeplinirii obiectivelor strategice. Se poate stabili şi provenienţa resurselor.

-Competenţele distinctive se referă la poziţia pe care o organizaţie o dezvoltă faţă de competitorii săi prin deciziile sale referitoare la alocarea resurselor sau la scop.

-Sinergia defineşte condiţiile care există atunci când părţile componente ale organizaţiei interacţionează, producând un efect mai mare decât cel obţinut prin acţiunea separată a părţilor.

Şase sunt componentele misiunii organizaţiei: filosofia, imaginea externă, autodefinirea, câmpul de acţiune, tehnologia, modalităţile de supravieţuire în condiţiile concurenţei. O. Nicolescu detaliază astfel componentele strategiei:

1. Misiunea organizaţiei

2. Obiectivele strategiei

3. Opţiunile strategice

4. Resursele

5. Termenele

6. Avantajul competitiv

1. Misiunea organizaţiei (vocaţia, „credo-ul”, carta), punctul de plecare în elaboarea strategiei, reprezintă un ansamblu de principii care ghideză activitatea acesteia, expresia generală a raţiunii sale de a exista, enunţând direcţia de evoluţie a organizaţiei, în concordanţă cu aşteptările fireşti ale deţinătorilor de interese. Abordată ca produs al colaborării/conlucrării acestora, ea urmăreşte asigurarea consensului în ceea ce priveşte obiectivele prevăzute, în contextul conceperii şi promovării unor politici adecvate de utilizarea a resurselor. Misiunea generează imaginea organizaţiei, scopurile, intenţiile, aspiraţiile fundamentale pentru un orizont mare de timp.

Misiunea se poate exprima fie printr-o singură frază cu conţinut general, fie extins, cuprinzând referiri la activitatea organizaţiei sau la piaţa deservită. Cel mai adesea, ea menţionează orientarea comercială (principalii clienţi, aria geografică, piaţa produselor), domeniul de activitate în care acţionează (produse/servicii, tehnologii, imagine publică), politica socială (responsabilitatea faţă de comunitatea locală). Ca atare, enunţurile nu sunt menite să exprime scopuri concrete, ci să redea o orientare generală şi o filosofie care să călăuzească organizaţia.

2. Obiectivele strategiei reprezintă o exprimare în termeni cantitativi a unor stări viitoare dorite pentru organizaţie. Acestea, împreună cu sistemul de valori al managementului şi cu misiunea organizaţiei definesc un set de valori fundamentale şi de autoconstrângeri relativ durabile în timp, care precizează filosofia de bază a organizaţiei şi cadrul de referinţă fundamental pentru alegerea obiectivelor şi pentru acţiunile acesteia.

Preview document

Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 1
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 2
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 3
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 4
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 5
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 6
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 7
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 8
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 9
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 10
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 11
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 12
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 13
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 14
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 15
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 16
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 17
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 18
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 19
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 20
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 21
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 22
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 23
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 24
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 25
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 26
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 27
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 28
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 29
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 30
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 31
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 32
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 33
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 34
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 35
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 36
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 37
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 38
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 39
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 40
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 41
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 42
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 43
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 44
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 45
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 46
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 47
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 48
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 49
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 50
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 51
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 52
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 53
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 54
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 55
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 56
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 57
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 58
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 59
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 60
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 61
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 62
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 63
Elemente strategice în previziunea cheltuielilor și a indicatorilor economici privind modernizarea tehnologică a unei societăți comerciale - SC Agricola SRL Focșani - Pagina 64

Conținut arhivă zip

  • Elemente Strategice in Previziunea Cheltuielilor si a Indicatorilor Economici privind Modernizarea Tehnologica a unei Societati Comerciale - SC Agricola SRL Focsani.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?