Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4246
Mărime: 289.11KB (arhivat)
Publicat de: Antonia Suciu
Puncte necesare: 8
Prezentarea firmei Otto Broker si reprezentarea fortei de vanzare a acesteia.

Extras din proiect

Otto Broker de asigurare SRL:

Înfiinţată în 2001 sub numele Total Advisor, compania oferă servicii de brokeraj de asigurări atât pe segmentul corporate, cât şi în zona retail. S-au diferenţiat încă de la început prin calitatea serviciilor şi profesionalismul pus în slujba clienţilor.

În 2008, s-au transformat în Otto Broker, iar compania a început un nou capitol al dezvoltării sale. Acest rebranding a marcat delimitarea clară a celor două divizii Otto Broker: retail şi corporate. Deşi divizia Otto Broker retail a devenit independentă de cea corporată în 2008, compania a abordat acest segment încă din 2003, când au demarat primul proiect de asigurări retail într-un centru comercial modern din România. Lansarea birourilor de vânzări RCA Rapid în centrele comerciale a marcat o schimbare de abordare pentru întreaga zonă retail. Astfel, acest concept inovator pentru vânzarea asigurărilor a generat un adevărat trend în piaţă şi un comportament de consum în rândul publicului.

În 2009, s-au lansat alături de Carrefour in proiectul naţional „Asigurări pentru toţi” şi si-au consolidat poziţia de lider pe segmentul asigurarilor în centre comerciale. Acum birourile de vânzări Otto Broker – Asigurări pentru toţi sunt prezente în galeriile comerciale din Bucureşti şi din ţară şi pun la dispoziţia clienţilor toate tipurile de asigurări retail: RCA, CASCO, asigurări de locuinţă, medicale şi altele.

Consecvenţa abordării lor le-a adus un portofoliu de peste 100,000 de clienţi care primesc servicii de cea mai bună calitate şi pentru care se depunde un efort permanent de educare şi informare în materie de asigurări. În 2009 şi 2010 s-a investit constant şi am crescut cu 50% şi respectiv 62% de la un an la altul.

Pe 31 martie 2010, elita pieţei de asigurări din România a confirmat valoarea modelului de business Otto Broker. Compania a câştigat Premiul Special Iniţiativa Anului în Brokerajul de Asigurări pentru dezvoltarea modelului de business retail în marile centre comerciale din România. Astfel, iniţiativa Otto Broker de a face asigurările accesibile tuturor, program atât de apreciat de public, primeşte acum şi recunoaşterea profesioniştilor din domeniu.

Clienţii diviziei corporate sunt reprezentaţi în special de companii româneşti de dimensiuni medii şi mari, dar se gestioneaza riscuri şi pentru companii multinaţionale prezente în România. Serviciile companiei în calitate de broker corporate pornesc de la evaluarea expunerilor la risc ale unei afaceri, auditul programului de asigurari existent şi configurarea unui program optim în funcţie de expunerea la riscuri şi specificul clientului.

Otto Broker negociază şi plasează poliţele de asigurare, asigurând apoi servicii de administrare şi asistenţă la daune. S-au remarcat întotdeauna prin capacitatea de a găsi soluţii, de a inova şi de a fi foarte aproape de clienţii lor. Au reuşit să facem aceste lucruri pentru că au privit mereu din perspectiva clientului şi au găsit soluţiile care să îi acopere cât mai bine riscurile şi să îi reducă cheltuielile cu asigurările.

Compania vinde produsele a 15 asiguratori prezenti pe piata din Romania, acest lucru oferind avantajul de a oferi clientilor toate variantele posibile pentru a le satisface nevoile, incepand de la preturi si de la calitatea serviciilor.

În prezent, echipa Otto Broker este formată din 130 de specialişti în asigurări. Fiind o companie de consultanţă, au înţeles de la bun început că oamenii sunt esenţiali, iar calitatea serviciilor şi succesul companiei depind de performanţele echipei Otto Broker.

I. Obiectivele si atributiile agentilor de vanzari:

Rolul principal al agenţilor de vânzări este de a creşte cifra de afaceri a întreprinderii pe care o reprezintă, prin vânzări personale directe sau prin negocierea şi încheierea unor contracte cu partenerii de afaceri. Alături de acest obiectiv esenţial, forţele de vânzare mai au o serie de atribuţii care prezintă, deopotrivă, însemnătate comercială şi promoţională, printre care:

- Identificarea pieţelor potenţiale. Membrii forţei de vânzare intră în contact nu doar cu consumatorii efectivi ai produselor întreprinderii, ci şi cu cei potenţiali (numiţi, adesea, prospecţi), desfăşurând o activitate de informare şi atragere a acestora către produsele comercializate (activitate de prospectare);

- Vânzarea propriu-zisă. Prin definiţie, obiectivul principal al forţei de vânzare este acela de a comercializa produsele întreprinderii;

- Definirea profilului clienţilor şi localizarea lor geografică. Ca urmare a activităţilor de vânzare şi de prospectare, forţa de vânzare este capabilă să cunoască în profunzime nevoile, cerinţele şi aşteptările diferitelor segmente de consumatori, delimitându-le prin utilizarea mai multor criterii: socio-demografice, geografice, comportamentale, psihologice, stil de viaţă etc.;

- Culegerea de informaţii despre clienţi şi despre concurenţă. Contactul nemijlocit cu clienţii şi prospecţii le furnizează membrilor forţei de vânzare informaţii de marketing importante, care pot fi valorificate de către întreprinderea producătoare pentru îmbunătăţirea activităţii sale de marketing.

Preview document

Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 1
Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 2
Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 3
Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 4
Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 5
Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 6
Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 7
Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 8
Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 9
Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 10
Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 11
Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 12
Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 13
Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 14
Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Forta de Vanzare a Firmei Otto Broker de Asigurare.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?