Merceologie - Berea Ursus Premium

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4244
Mărime: 19.32KB (arhivat)
Publicat de: Nae Bucur
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. 1. Introducere .pag 3
  3. 2.Cerintele pietei . .pag 4
  4. 3. Indici de calitate .pag 5
  5. 4. Vanzarea . pag 6
  6. 5. Fabricatia .pag 8
  7. 6. Ursus Premium . pag 10
  8. 7. Imbutelierea si etichetarea . pag 11
  9. 8. Contrabanda cu produse alcoolice . pag 12
  10. 9. Promovarea produsului . pag 13

Extras din proiect

CAPITOLUL I

Introducere

Istoria este cea care autentifica valorile. Iar istoria celei mai bune beri a romanilor reprezinta mai mult decat o simpla traditie. Este in primul rand o experienta acumulata, in decursul anilor, o continua perfectionare dusa mai departe de pasiunea oamenilor.

Istoria celor peste 125 de ani a facut din Ursus un brand puternic, a desavarsit un gust unic, perfect echilibrat si a dat calitatea recunoscuta a celei mai bune beri romanesti.

Istoria Ursus, "Regele Berii in Romania": o valoare cladita in timp.

Inceputurile berii Ursus se inregistreaza in 1878. La aceasta data, fabrica de bere din Cluj producea deja bere sub blazonul ursului.

In perioada interbelica, in anul 1929, fabrica de bere din Cluj urma sa poarte numele nou infiintatei intreprinderi "Ursus - Fabricile de Bere Unite din Cluj". In perioada nationalizarii, in anul 1948, Ursus a primit denumirea "Fabrica de Bere Inainte" - Cluj".

Dupa lucrarile de investitii din 1958, modernizarea a mers in pas cu imbunatatirea procesului de productie. In aceasta perioada, s-a implementat si procesul de pasteurizare a berii.

Dupa 1989, Ursus a cunoscut un progres accelerat.

Relansarea marcii a venit o data cu privatizarea si achizitionarea fabricii S.C. Ursus S.A. in anul 1992. Incepand cu 1994, incepe distributia catre zone invecinate Clujului, precum si in Bucuresti si in Constanta.

In 1994 se lanseaza berea Ursus Premium Pils in sticla Euro, aceasta fiind prima bere romaneasca ce poarta denumirea de "Premium", dar si prima bere romaneasca a carei imagine publicitara a fost sustinuta de reclama TV.

In 1995 se lanseaza Ursus Pils care avea sa inlocuiasca Berea Blonda Speciala. Fabrica de bere Cluj a fost prima fabrica din Romania care a produs bere Pils. Anul 1996 aduce o alta premiera nationala, Ursus Premium Pils devenind prima bere romaneasca ambalata in doza.

In 1996, South African Breweries din Johanesburg preia S.C. Ursus S.A. Aceasta achizitie a insemnat o noua strategie care a facut din Ursus una dintre cele mai bine vandute beri de pe piata romaneasca. Distributia a fost extinsa la nivel national si international.

CAPITOLUL II Cerintele pietei

Inca din anul 2000, ca urmare a cererii tot mai mari a consumatorilor romani aflati peste granite, exporturile de bere Ursus pe pietele englezesti, americane, italiene, spaniole si grecesti au crescut considerabil. Berea, cu traditie in Romania, este singurul aliment care ii face sa mai simta gustul de acasa. Ion D., aflat in urma cu doi ani pe o terasa din New York, a cerut, din curiozitate, o bere romaneasca. I s-a adus Ursus. Voiam numai sa vad daca exista bere romaneasca de vinzare in State si Ursus era singura. De ce sa nu recunosc ca am avut un sentiment de mindrie si m-am distrat cu prietenii tocmai ca acasa, a declarat. Clujeanul D. G. P. a avut si el surpriza sa o descopere in aceasta vara, in magazinele alimentare si in barurile romanesti din Manhattan.

Pretul mult mai mic fata de alte beri, dar si faptul ca era berea de capatii in orasul natal l-au facut sa bea la greu: In New York sint cel putin sase restaurante romanesti Romanian Garden, Tricolorii, Cina, Casa Romana, Harmony. La toate gasesti bere Ursus la 3 dolari, in conditiile in care pretul de restaurant al altor beri este de 5-6 dolari. Si, in timp ce majoritatea se vind la 0,33 litri, Usus se vinde la 0,5 l. Alte magazine alimentare romanesti sau est-europene comercializeaza Usus la circa 2 dolari.

Conform reprezentantilor Ursus, strategiile de pret si de comercializare a marcii de bere în afara tarii sint stabilite de catre companiile importatoare, care, insa, trebuie sa se plieze pe standardele impuse de compania producatoare.

Berea clujeana face istorie in Romania

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este al doilea mare producator de bere de pe piata româneasca, cu o cota de piata anuala estimata la 24%. In momentul de fata

Preview document

Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 1
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 2
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 3
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 4
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 5
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 6
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 7
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 8
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 9
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 10
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 11
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 12
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 13
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 14
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 15
Merceologie - Berea Ursus Premium - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Merceologie - Berea Ursus Premium.doc

Te-ar putea interesa și

Analiza calității senzoriale a berii

Introducere Probabil că toți am savurat cel puțin o dată în viață gustul berii. Berea a fost descoperită cu mii de ani în urmă, ea a devenit în...

Analiza Merceologica a Berii Ursus Premium

1. Introducere Stim cu totii ca apa care curge la robinetul fiecaruia nu este tocmai baubila. Asa ca, inventivi din fire, romanii incearca sa o...

Caracterizarea Merceologica a Berii Ursus Premium

Scurt istoric Berea este o bautura aparte, chiar speciala. O tablita sumeriana de acum 6000 de ani aducea omenirii secretul fabricarii acestei...

Ai nevoie de altceva?