Model de analiză strategică - SA Ago Dacia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4958
Mărime: 37.48KB (arhivat)
Publicat de: Zaharia Șerban
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sarpe Daniela

Cuprins

  1. Cuprins:
  2. 1.Profilul companiei SA “Ago-Dacia”
  3. 2. Piata de desfacere
  4. 3. Elaborarea strategiei de dezvoltare a companiei S.A. ,,AGO-DACIA”
  5. 3.2. Procesul de planificare strategică
  6. 3.1 Obiectivele procesului de planificare strategică
  7. 3.3. Misiunea firmei
  8. 3.4. Valorile firmei
  9. 4.Analizele în procesul de planificare strategică
  10. 4.1. Analiza actorilor interni
  11. 4.2. Analiza actorilor externi
  12. 5.Analiza S.W.O.T.

Extras din proiect

1.Profilul companiei SA “Ago-Dacia”

SA “Ago-Dacia” a fost constituita in conformitate cu Legea 31/1990 in luna decembrie anul 1990 , inregistrata la Registrul Comertului.

SA “Ago-Dacia” are un capital statutar in valoare de 1858000 mdl. Capitalul social a fost subscris si varsat integral in numerar de catre asociati.

. Sediul social al SA “Ago-Dacia” este in Chisinau, str. Sfatul Tarii 27.

Conducerea executiva si administrativa este asigurata de catre asociatii societatii , SA “Ago-Dacia”.

Obiectul de activitate al SA “Ago-Dacia” prevazut prin contractul si statutul de societate este foarte amplu si diversificat, cuprinzand atat activitati imobiliare pe baza de tarife sau contract; agentii imobiliare; activitati imobiliare cu bunuri proprii; dezvoltare (promovare) imobiliara; cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii; inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate; activitati imobiliare pe baza de tarife sau contract; si administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract;

SA “Ago-Dacia” nu are participatii la alte societatii comerciale.

SA “Ago-Dacia” dupa ce o sa obtina rezultate remarcabile pe plan local doreste sa se dezvolte prin deschiderea unei filiale in alt oras , adoptand o politica activa de investitii orientata in sensul asigurarii unei arii teritoriale cat mai mari.

Directii de actiune

SA “Ago-Dacia” isi propune pentru perioada urmatoare:

- creserea volumului de lucru;

- cresterea calitatii produselor si serviciilor realizate;

- realizarea unor contracte ferme.

Informatii financiare

De la data constituirii SA “Ago-Dacia” nu a desfasurat activitate generatoare de profit, dar de curind firma s-a orientat si spre un program investitional in vederea dezvoltarii si maximizarii profitului.

Concluzia care se desprinde este aceea ca agentul economic, chiar daca nu are o cifra de afaceri impresionanta, prezinta suficiente garantii pentru a-si achita datoriile pe care le are in prezent.

Garantiile sunt in realitate mult mai mari daca se ia in considerare valoarea actuala a investitiei in curs de desfasurare.

2. Piata de desfacere

Piata de desfacere a serviciilor oferite de firma este extrem de larga. Ea include teoretic esantionul de varsta intre 20-80 de ani, persoane care isi pot permite achizitionarea unui astfel de apartament. Din cauza dificultatilor legate de comunicarea permanenta intre orase mai indepartate si concurentei care este foarte puternica, piata efectiva este formata din locuitorii orasului Chisinau , precum si locuitorii altor orase care se stabilesc cu diferite activitati in Chisinau (studenti, oameni de afaceri, specialisti in marile companii), precum si locuitorii satelelor si comunelelor din jur .

Succesul pe care garantat o sa-l obtinem pe aceasta piata se bazeaza in principal pe calitatea serviciilor oferite precum si pe renumele pe care o sa-l capate firma in acest timp, in aceasta zona, si care poate fi foarte fi usor exploatat in Chisinau pentru obtinerea unui avantaj pe piata fata de ceilalti competitori.

Dupa cum se observa, numarul celor care au ramas in Chisinau dupa terminarea facultatii si celor care s-au stabilit cu familia prin schimbarea locului de munca, aproape ca s-a multiplicat de 2,5 ori in ultimii 5 ani. Aceasta evolutie este normala tinand cont ca Moldova a trecut de putin timp la economia de piata capitalista, tot mai multi oameni pornind in ultimul timp o afacere personala, mai mica sau mai mare, dupa posibilitatile fiecaruia. Se constata ca in anii 2006, 2007, 2008 au avut loc cresteri semnificative ale nivelului de trai.

Aceasta crestere a nivelului de trai si al posibilitatii de imprumut al populatiei catre bancile comerciale a crescut si cererea venita din partea cumparatorilor.

Acest segmet al populatiei care isi permite achizitionarea unei noi locuinte, solicita de cele mai multe ori apartamente cu 2-3 camere, situate in cartiere rezidentiale de lux cu acces imediat la scoli, gradinite, spitale, centre comerciale etc.

De obicei in cautarea locuintelor ,solicitantii recurg la serviciile prestate de agentiile imobiliare.

Prezenta firmei SA “Ago-Dacia” pe aceasta piata ar umple un gol si ar oferi o alternativa atractiva si viabila pentru toti cei care isi doresc un apartament intr-o constructie noua. Firma are doua atuuri principale:

• experienta de 19 ani acumulata in colaborare cu investitori straini;

• acoperitea tuturor cerintelor clientilor: constructie din caramida, balcoane, loc parcare in garajul aflat la demisol, boxe de depozitare, spatii verzi, compartimentare interioara din caramida, bucatarie separata de camera de zi (cu posibilitatea de unire), acestea fiind doar cateva dintre avantajele acestui proiect.

Preview document

Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 1
Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 2
Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 3
Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 4
Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 5
Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 6
Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 7
Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 8
Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 9
Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 10
Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 11
Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 12
Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 13
Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 14
Model de analiză strategică - SA Ago Dacia - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Model de Analiza Strategica - SA Ago Dacia.doc
  • cuprins.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?