Plan de Afaceri Antibiotice Iași

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: doc, xls
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 4971
Mărime: 2.21MB (arhivat)
Publicat de: Aurelian D.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristi Stanciu
FEAA Craiova, master FAA, Simulări decizionale financiare, nota 10

Cuprins

  1. I.DESCRIEREA COMPANIEI .3
  2. 1.INFORMAȚII GENERALE .3
  3. 2.PRODUSE .9
  4. 3.PIAȚĂ ȘI CLIENȚI .13
  5. 4.FURNIZORI .19
  6. 5.CONCURENȚĂ .22
  7. 6.RESURSE UMANE .24
  8. II.DESCRIEREA INVESTIȚIEI .27
  9. ANEXE .28
  10. BIBLIOGRAFIE .39

Extras din proiect

I.DESCRIEREA COMPANIEI

1.INFORMAȚII GENERALE

Prezentare

Compania Antibiotice este cel mai important producator roman de medicamente generice. Misiunea Antibiotice este de a transforma tratamentele valoroase intr-un mijloc mai accesibil de imbunatatire a calitatii vietii oamenilor.

Portofoliul de peste 130 de medicamente acopera o gama larga de arii terapeutice, strategia de dezvoltare a produselor fiind concentrata astazi pe medicamentele din clasele cardiovascular, antiinfectioase, sistem nervos central si tract digestiv.

Pe piata interna, Antibiotice se diferentiaza ca principal producator de medicamente antiinfectioase si singurul producator de substante active obtinute prin biosinteza (Nistatina).

Calitatea produselor Antibiotice este atestata de principalele forme de certificare: Good Manufacturing Practice pentru toate cele 8 fluxuri de fabricatie, Certificatul de Conformitate cu Farmacopeea Europeana (COS) si autorizatia Food and Drug Administration (FDA) pentru productia de Nistatina.

Misiune și valori

Misiune

Facem medicamentele valoroase mai accesibile ca mijloc de ingrijire a sanatatii pentru pacienti, medici si farmacisti. Ne punem intotdeauna forta in slujba celor care au nevoie de sprijinul nostru.

Viziune

Spiritul hipocratic ce indruma practica medicinii si farmaciei ne ghideaza si noua actiunile. Suntem cinstiti, umani si preocupati de modernizarea activitatii si produselor noastre. Credem ca un medicament valoros nu este neaparat unul scump, ci unul pe care oamenii si-l pot permite si care ne aduce un castig rezonabil. Un castig ce ii satisface pe actionarii nostri, iar noua ne permite sa tintim performanta, investind continuu in oameni, tehnologie si parteneriate alese cu exigenta.

Valori

Pretuim eficienta, cunoasterea si spiritul de cooperare, care ne permit sa fim orientati catre nevoile mereu in schimbare ale clientilor si consumatorilor nostri.

In compania noastra punem omul potrivit la locul potrivit, la timpul potrivit. Ne recunoastem reciproc rostul si valoarea, ceea ce ne leaga unii de altii si ne da putinta de a depasi limitele si obstacolele.

Ca oameni ne pasa de cei din jurul nostru, cautam sa le fim aproape si ne gandim permanent cum sa imbunatatim lucrurile care sunt importante pentru ei.

Istoric-O companie cu traditie

1955-1959 - In luna decembrie 1955 lua fiinta prima companie farmaceutica din Romania si din sud-estul Europei care producea penicilina descoperita de Alexander Fleming. La acea data, compania purta numele de Fabrica Chimica nr. 2 Iasi. Patru ani mai tarziu, intra in functiune sectia de fabricatie a streptomicinei si incepea productia de unguente, creme si supozitoare.

1960-1977 - Sunt dezvoltate fluxurile tehnologice de fabricare a substantelor active (eritromicina, oxitetraciclina, tetraciclina, grizeofulvina, sinerdol, lizina). Antibiotice devine in aceasta perioada singurul producator de produse sterile pentru uz parenteral (injectabile) din Romania. Obtinerea in anul 1977 a autorizarii acordate de organismul regulator american Food and Drug Administration pentru fluxul de Streptomicina deschide portile pietei internationale.

1977-1989 - In anii '80 Antibiotice exporta deja 50% din productia realizata. Substantele active fabricate la Iasi deveneau astfel componenta de baza pentru o gama larga de medicamente fabricate de producatori atat din tara cat si de producatori din intreaga lume. In aceeasi perioada au fost inregistrate 44 de brevete de inventii in domeniul farmaceutic si au fost aplicate in procesul de fabricatie circa 600 de inovatii tehnologice.

1990 - Ca urmare a modificarilor survenite la nivel macroeconomic, conducerea companiei reorienteaza productia de medicamente. In portofoliul firmei, produsele finite castiga astfel locul principal, substantele active fabricate in aceasta perioada fiind utilizate pentru dezvoltarea de noi forme farmaceutice. In scurta vreme, se introduc in productie peste 30 de produse farmaceutice care plaseaza compania ieseana in topul producatorilor de antiinfectioase din Romania.

1993-1997 - In aceasta perioada se fac investitii majore de peste opt milioane de euro in scopul retehnologizarii si achizitiei de echipamente moderne si competitive. Antibiotice urca in topul primilor cinci producatori mondiali de penicilina si derivati de penicilina.

1997-2000 - Preocupata de calitatea produselor sale, compania implementeaza incepand cu 1997, un sistem performant de asigurare a calitatii ce implica controlul strict al proceselor de fabricatie. Astfel, in 1999, Antibiotice devine primul producator din Romania care este certificat Good Manufacturing Practice (GMP) pentru fluxul de pulberi pentru medicamente injectabile. Evolutia financiara ascendenta a determinat ca firma sa inregistreze o performanta notabila: cotarea la Bursa de Valori din Bucuresti.

2000-2004 - Investitiile continue in cercetare, in instruirea oamenilor, in calitate, precum si in modernizarea fluxurilor de fabricatie si a spatiilor de lucru au facut din Antibiotice o companie profitabila, dinamica, cu o crestere economica sanatoasa. In ultimii cinci ani de activitate, nivelul profitului brut a ajuns la 5,2 milioane de euro, cu 173% mai mare decat nivelul atins in anul 2000.

2005 – Antibiotice lanseaza o noua identitate de brand corporatist, odata cu aniversarea a 50 de ani de activitate. Incepand cu luna decembrie a acestui an, compania are un nou logo si un nou slogan care reflecta transformarile masive produse la nivel organizational, tehnologic si cultural in cadrul companiei Antibiotice.

2006 - Sistemul de Management al Calitatii la Antibiotice este certificat ISO 9001:2000 pentru domeniul fabricatiei de produse farmaceutice de catre LLOYD’S REGISTER QUALITY ASSURANCE.

Preview document

Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 1
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 2
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 3
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 4
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 5
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 6
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 7
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 8
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 9
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 10
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 11
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 12
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 13
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 14
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 15
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 16
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 17
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 18
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 19
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 20
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 21
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 22
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 23
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 24
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 25
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 26
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 27
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 28
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 29
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 30
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 31
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 32
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 33
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 34
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 35
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 36
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 37
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 38
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 39
Plan de Afaceri Antibiotice Iași - Pagina 40

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri Antibiotice Iasi.doc
  • Plan de Afaceri Antibiotice Iasi.xls

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Securitatea și Santataea în Munca

Introducere În totate statele lumii au existat şi s-au dezvoltat sisteme pentru crearea unui mediu de munca sigur şi salubru. Aceste sisteme au...

Auditul în Marketing

CAPITOLUL 1 1. Introducere in auditul de marketing 1.1.Funcţia de audit 1.1.1.Misiunea funcţiei Definirea misiunii auditului intern a...

Fundamentarea și Realizarea Veniturilor Bugetare - Antibiotice SA

Capitolul I. Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul S.C. Antibiotice S.A. Iaşi 1.1.Scurt istoric Compania Antibiotice este cel mai...

Analiza Portofoliului

Introducere O piaţă eficientă este un mediu de dezvoltare şi iniţiativă antreprenorială prin oferirea de servicii, mecanisme şi norme pentru...

Analiza activităților de marketing la nivelul SC Antibiotice SA

Capitolul 1. PREZENTAREA SI DESCRIEREA ACTIVITATII CURENTE A SC ANTIBIOTICE SA Compania Antibiotice Iasi este producatorul farmaceutic roman cu...

Raport de practică Antibiotice Iași

Rezumat Pentru efectuarea stagiului de practică am ales cea mai importantă firmă din oraşul Iaşi, care se ocupă cu producerea şi comercializarea...

Analiza portofoliului de acțiuni

Capitolul 1. Contextul macroeconomic actual Criza economico - financiară cu influențe la nivel global a fost factorul care a declanșat procesul de...

Reflectarea Aspectelor Financiare ale Guvernantei Corporatiste la SC Antibiotice SA

Cap. 1 Caracterizarea mediului de afaceri 1.1 Scurt istoric şi date de identificare In luna decembrie 1955 lua fiinţă prima companie farmaceutică...

Ai nevoie de altceva?