Plan de afaceri - inițierea afacerii

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 5710
Mărime: 170.55KB (arhivat)
Publicat de: Ilarion Marton
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sorin Blaj

Cuprins

  1. Scurt istoric. 4
  2. Sinteza planului. 5
  3. 1. Consiliul de admnistraţie. 5
  4. 2. Date generale ale afacerii. 5
  5. 3. Organizarea şi conducerea. 6
  6. Capitolul 1 – Afacerea. 7
  7. Amplasament. 7
  8. 1.1 Procesul de producţie
  9. A. Cuştile. 7
  10. B. Hrănirea chinchillei . 7
  11. C. Adăparea. 8
  12. D. Înmulţirea chinchilelor. 9
  13. E. Gestaţia şi fătarea. 9
  14. F. Hrănirea şi creşterea puilor. 10
  15. G. Selecţia chinchillelor . 11
  16. Capitolul 2 – Piaţa. 12
  17. 2.1. Clienţii. 12
  18. 2.2. Produsul. 12
  19. 2.3. Segmentul de piaţă. 13
  20. Capitolul 3 – Informaţii financiare. 14
  21. 3.1. Investiţia iniţială. 14
  22. 3.2. Cheltuieli. 14
  23. 3.3. Venituri. 14
  24. Concluzii. 15
  25. Anexe. 16
  26. Bibliografie . 18

Extras din proiect

1. SCURT ISTORIC

Chinchilla este originar din regiunea Anzilor în America de Sud, unde trăieşte în sălbăticie.La începutul secolului 20, baloţi întregi cu pieile acestui animal erau transportate în Europa şi Statele Unite. Numai în Chile s-au exportat cca. 435 000 de piei în 1899. Această vânătoare în masă a dus la dispariţia aproape totală a animalului. Pentru a salva rasa, Mathias F. Chapman, un inginer de mine din Statele Unite, a prins unsprezece animale şi le-a transportat în Statele Unite în 1923. Aceste animale au devenit stocul de bază pentru fermele de Chinchilla din America. Azi, această industrie are acoperire globală şi sunt câteva mii de ferme şi peste un milion de chinchille. Aceste animale sunt crescute pentru blană, spre vânzare pentru înmulţire şi ca animale de companie. Mici şi curioşi, sunt uşor de îngrijit şi simplu de hrănit, ceea ce îi face membrii ideali într-o familie.

Chinchillele au trăit la o altitudine între trei mii şi cincisprezece mii de picioare peste nivelul mării, unde clima este rece şi uscată. Locuiau printre stânci şi bolovani şi se hrăneau cu scoarţa, crengile şi frunzele tufişurilor mici din acea regiune. Iarba aspră de munte era şi ea inclusă în dieta lor, şi roua de pe plante era apa pe care o beau.

Acolo era atunci casa lor, departe de om şi creaţiile sale. Se îngrijeau singuri, rezistând la atacurile inamicilor lor naturali – nevăstuicile, vulpile, pisicile sălbatice şi păsările de pradă. Pentru că nu aveau nici un mijloc de apărare împotriva acestor duşmani, se asigurau prin fugă şi prin ascunzătorile din găurile şi crevasele din stânci. Natura i-a adaptat la mişcările pe pământul zgrunţuros cu ajutorul picioarelor şi a labelor din spate, cu ajutorul cărora sar din piatră-n piatră şi cu ajutorul unei cozi lungi care este atât balanţă cât şi cârmă în timpul zborului prin aer. În unele găuri sau prin crăpături sau pe sub vreo grămadă de bolovani, fiecare pereche năştea între 1 şi 3 pui la o naştere şi de obicei aveau două naşteri pe an. Natura i-a dotat deasemenea cu o blană gri şi stufoasă, deoarece vânturile din munţi sunt reci şi înţepătoare şi exact această blană a fost cauza dispariţiei lor.

Când doamna şi-a exprimat dorinţa cu privire la blana de chinchilla , domnul şi câinii săi au invadat vizuinele lor stâncoase. Siluetele câinilor sălbatici s-au ivit în ascunzişurile lor, domnul aducându-le astfel cel mai aprig duşman pe care l-a dresat şi antrenat să lucreze pentru el, pentru a-i extermina. Între pietrele unde până atunci chinchilla găseau un ascunziş sigur, acum îşi găseau moartea sub forma unei curse cu 4 picioare. Această persecuţie nu dura doar câteva luni pe an, când blănurile lor erau mai dese şi grele,ci odată începută, nu se opera până nu mai rămâneau decât câteva schelete discarnate ca mărturii mute a ceea ce a fost.

Când măcelul era la începuturi, pieile se vindeau pentru un peso şi jumătate, sau în jur de 15 cenţi fiecare, şi chiar şi la acest preţ mic, o mulţime de negustori de blănuri au pierdut bani în această investiţie. În zilele noastre pieile valorează de la 250 la 400 de pesos, adică între 25 şi 40 de dolari fiecare, depinzând de calitate. Cu cât e mai mare altitudinea şi mai uscată şi mai rece clima, cu atât blana este mai bună.

În cele din urmă, inevitabil, chinchilla au devenit foarte rari. Atunci când a fost prea târziu, guvernul din Chile a dat o lege a interzicerii vânătorii lor, în 1924.

Apoi, oamenii au început să îi crească. Un om din La Serena, Chile, a avut chinchilla cam 6 ani. I-a găsit greu, nesociabili pentru că erau certăreţi, unul dintre principalele lor defecte.Crescătoria era situată pe o coastă unde era umezeală, aşa că blănurile lor au avut o cotă scăzută pe piaţă. Chinchilla trebuie să trăiască într-un climat uscat pentru a avea blănuri bune. Găsirea unui loc de fermă potrivit, practicabil dar totuşi accesibil este una dintre principalele dificultăţi legate de creşterea lor pentru profit. Blana este valoroasă numai pentru că este foarte greu de obţinut. Este foarte moale, se strică dacă se udă.

Chinchilla seamănă la prima vedere cu iepurii, deşi sunt cu mult mai mici decât iepurele obişnuit. Îşi fac apariţia la răsăritul şi apusul soarelui ca să se hrănească, mâncând aceleaşi legume şi cereale ca şi un pui domestic, deşi nici pe departe atât de multe. În captivitate nu sunt supuşi la mai multe boli decât iepurii. Sunt animale nocturne (activi noaptea), ierbivori, curaţi, pur şi simplu fără miros.

SINTEZA PLANULUI DE AFACERI

S.C. GALI-LEO S.R.L. Lugoj, cu sediul în Lugoj, str. Mărăşti, Nr. 17, judeţ Timiş, cod 305500, reprezentată prin Leonti George şi Gălan Valer, în calitate de administratori.

Număr de asociaţi – 2

Obiectul de activitate potrivit prevederilor din statut: - producţie

- comerţ

- import-export

Capitalul social – subscris 12.000 euro

- vărsat 12.000 euro

Forţa de muncă: 2

1. Consiliul de administraţie:

1. Leonti George

- în calitate de administrator

- capital social subscris – 6.000 euro

- capital social vărsat – 6.000 euro

2. Gălan Valer

- în calitate de administrator

- capital social subscris – 6.000 euro

- capital social vărsat – 6.000 euro

2. Date generale ale afacerii

Descrierea generală a afacerii:

Activitatea principală, desfăşurată de către societatea noastră, o constituie creşterea şi comercializarea puilor de chinchilla, pentru blană.

Produsul oferit

a) Descrierea produsului

Produsul principal al firmei este puiul de chinchilla

b) Piaţa de desfacere

Principalul segment de piaţă vizat îl reprezintă firmele care achiziţionează puii de chinchilla, în vederea valorificării blanei, precum şi magazinele de animale şi păsări (,,Pet shop”)

c) Cantitate:

în primul şi al doilea an, întreaga cantitate a puilor de chinchilla vor fi destinaţi vânzării, în vederea amortizării capitalului iniţial investit (între 24-32 pui / an), urmând ca din al trei-lea an, pe lângă vânzare, să se urmărească mărirea numărului de familii destinate producţiei.

d) Preţ estimativ

Preţul estimativ se stabileşte în funcţie de calitatea blănii, mărimea puilor, culoarea lor., acest preţ situându-se între: - 20-25 euro- preţ minim

- 35-40 euro – preţ maxim

Preţurile pentru chinchilla în tată lumea:

Austria:

Culoare (US dollar)

Gri 60

Germania

Culoare Preţ mediu (dolari americani)

Blond 93

Negru abanos 156

Gri standard 50

Marea Britanie

Culoare Preţ mediu (dolari americani)

Bej 68

Negru abanos 166

Negru catifelat 122

Maro abanos 166

Maro catifelat 112

Cărbune 120

Gri 68

Alb rozaliu 160

Safir 120

Violet 120

Alb 73

Alb mozaic 96

Preview document

Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 1
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 2
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 3
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 4
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 5
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 6
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 7
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 8
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 9
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 10
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 11
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 12
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 13
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 14
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 15
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 16
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 17
Plan de afaceri - inițierea afacerii - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Initierea Afacerii.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

Plan de afaceri - cosmetizarea câinilor

Capitolul I DESCRIEREA AFACERII 1.1. Forma juridica Societatea “SICRAN” se constituie ca o persoana juridica romana avand forma juridica de...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Argumentarea Economică a Planurilor de Afaceri în Unitățile Agricole

Actualitatea şi gradul de studiere a temei investigate Abordarea problematicii privind argumentarea economică a planurilor de afaceri în sectorul...

Managementul proiectelor - Hotel Briza Montana

1. INFORMAŢII DESPRE CONSORŢIUL PROIECTULUI 1.1. Date despre organizaţia promotoare Numele organizaţiei Agenţia de turism ecologic „Better Life”...

Managementul Întreprinderilor Mici și Mijlocii

CAPITOLUL 1: ROLUL ŞI IMPORTANŢA ÎNTREPRINDERILOR MICI ŞI MIJLOCII 1.1 Definirea noţiunilor de întreprindere şi întreprinzător: Întreprinzătorul...

Plan de afaceri - Inițiere în afaceri

Prezentarea afacerii 1. Prezentarea firmei - forma juridică, domeniul de activitate, locul de înființare și exploatare a afacerii, perspective de...

Managementul unei Afaceri - Ornamente Florale

0.2 SCOPUL PROIECTULUI - Stimularea imaginatiei si a spiritului de intreprinzator ; - Punerea in aplicare a cunostintelor dobandite in cadrul...

Plan de Afaceri

INTRODUCERE În procesul conducerii întreprinderilor se întâlnesc zilnic situaţii care impun conducătorilor acestora să analizeze deciziile...

Inițierea afacerii - planul de afaceri

CAPITOLUL I. SINTEZA PLANULUI DE AFACERI Acest plan de afaceri s-a elaborat cu scopul principal de a se evalua viabilitatea unei idei de...

Plan de afaceri privind inițierea afacerii de prestare a serviciilor floristice

1.Descrierea ideii de afaceri 1.1Descrierea întreprinderii și a activității desfășurate Afacerea dată reprezintă un atelier de confecționare și...

Ai nevoie de altceva?