Plan de Marketing - Produsul Lanternă

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2739
Mărime: 38.80KB (arhivat)
Publicat de: Noemi Roșca
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dumea Andrei
UAIC Iasi

Extras din proiect

Firma noastră, SC LIGHT VISION SA, care este localizată in municipiul Iași pe B-dul Nicolae Iorga nr 7 bl D4 sc A a lansat un nou produs, lanterna NIGHT VISION.

Produsul nostru, lanterna cu cameră video și infraroșu. Acest produs aduce o noutate pe piața lanternelor, fiind dotat cu o cameră video de o rezolutie VGA (640*480) flancată cu 17 LED-uri infraroșu respectiv 3 LED-uri albe de 3 W, oferind o viziune de noapte pâna la o distanță de 20m,inregistrarea video se face la 30 fps la o rezoluţie de 640x480,un ecran LCD pentru baterie, formatul de înregistrare, oră, dată și capacitate de stocare, memorie internă de 128MB, slot de card de pana la 2 Gb. un port USB pentru transfer de date catre PC.Lanterna rulează cu 3 baterii C putând înregistra video timp de o oră sau să lucreze ca o lanternă simplă timp de 3 ore.

Segmentul de piaţă ţintă vizat îl reprezintă persoanele fizice cu vârsta cuprinsă între 15-60 de ani, cu venituri medii si mari, dar firma SC.LIGHT VISION.SA îşi propune să atragă cât mai mulţi consumatori.

Din acest motiv am realizat o cercetare de piață(sondaj de opinie) pentru a identifica într-o manieră mai exactă profilul pieţei ţintă şi cifrele definitorii pentru aceasta. În urma acestui sondaj la care au participat 30 de persoane am observat ca marea majoritate isi achizitioneaza lanternele din magazinele de specialitate si ar fi dispusi sa ofere peste 400,01 RON pentru acest produs inovativ, iar în cazul în care produsul ar fi la promoție, 67% dintre persoanele anchetate ar fi interesate sa cumpere produsul, 3% nu ar fi interesați și restul de 30% ar ține cont de tipul promoției.

Pentru cei mai multi dintre persoanele intervievate tehnologia utilizata este cea mai importanta caracteristica, fiind urmata de pret, calitatea materialelor, marca iar disignul fiind printre ultimi factori care ar influenta o posibila cumparare. Deoarece persoanele care au auzit despre acest produs 15% au aflat din reclame tv-radio, 26% de pe internet, 26% de pe panouri publicitare/bannere iar 33% de la prieteni/cunostinte firma se va promova mai intens prin sursele de publicitate care nu au avut procentajul sperat.

1. Configurarea produsului

1.1 Atribute (caracteristici fizice, utilizare principală, secundară etc.)

Firma noastră SC. LIGHT VISION SA a lansat în anul 2009 un produs unic pe piața Iașului, o lanternă cu cameră video și viziune nocturnă ce se adresează persoanelor pasionate de tehnologie cât și celor care folosesc o lanternă in diverse circumstanțe.

Caracteristici fizice :

- Design

Lanterna va fi creată pentru a satisface toate cerințele și preferințele clienților noștri. În acest sens toate lanternele vor avea un design deosebit, mâner ergonomic, realizate din cele mai bune materiale acestea oferindu-le o greutate minimă și o gamă variată de culori, oferindu-le clienților posibiltatea de a alege culoarea preferată.

• Culori

• Dimensiuni

Lanternele au o dimensiune standard de 33 cm lungime și 6,7cm diametru.

• Utilizare principală și secundară

Funcția principală este cea a unei lanterne normale, de iluminare, iar cea secundară de a înregistra pe timp de noapte cu ajutorul camerei cu leduri infraroșu cât și pe timp de zi.

Preview document

Plan de Marketing - Produsul Lanternă - Pagina 1
Plan de Marketing - Produsul Lanternă - Pagina 2
Plan de Marketing - Produsul Lanternă - Pagina 3
Plan de Marketing - Produsul Lanternă - Pagina 4
Plan de Marketing - Produsul Lanternă - Pagina 5
Plan de Marketing - Produsul Lanternă - Pagina 6
Plan de Marketing - Produsul Lanternă - Pagina 7
Plan de Marketing - Produsul Lanternă - Pagina 8
Plan de Marketing - Produsul Lanternă - Pagina 9
Plan de Marketing - Produsul Lanternă - Pagina 10
Plan de Marketing - Produsul Lanternă - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Produsul Lanterna.doc

Te-ar putea interesa și

Cercetare de Marketing Privind Lansarea unei Afaceri

CAPITOLUL I INTRODUCERE Din 1990, Republica nostru a parcurs o cale foarte dificilă de tranziţie şi şocuri grele. Dar pentru toate că ar trebui...

Proiect marketing - lumineaza-ti calea

Rezumat introductiv România evolueaza, la fel si piata, oamenii îsi doresc produse performante. Firma noastra a înteles dorinta clientilor sai....

Lampă de Birou

Scurt Istoric Arheologii au descoperit că primele lămpi rudimentare au o vechime de peste 70.000 de ani. Pe măsura trecerii timpului, după...

Ai nevoie de altceva?