Plan de Marketing - SC Farmec SA

Proiect
8.3/10 (4 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2905
Mărime: 2.80MB (arhivat)
Publicat de: Cosmin Prodan
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: florin foltean
plan marketing sc farmec prezentat in cadrul feaa

Extras din proiect

S.C. Farmec S.A. Cluj Napoca

Cu peste 400 de produse în portofoliu și peste 600 de angajați, Farmec SA este unul dintre cei mai mari producători și comercianți de produse cosmetice și articole de curățenie (chimico-casnice) din România și Europa de Sud-Est. Alături de produsele proprii compania Farmec mai comercializează și produse non-Farmec printr-o rețeaua proprie de magazine și reprezentanțe comerciale în 14 locații din țară. 10% din cifra de afaceri a companiei constă în exporturi. Printre cele mai cunoscute mărci ale firmei se află Gerovital H3, Gerovital Plant, Aslavital, Ecovital, Farmec, Doina, Obsesie, Athos, Aslamed, Triumf și Nufăr.

Societatea este un holding compus din patru entitati comerciale: Farmec S.A., Farmec Plast (segmentul care se ocupa de ambalaje), Mecanica Farmec (asigura întretinerea utilajelor) si Complexul de Alimentatie Publica Farmec (acesta cuprinzînd doua restaurante, doua terase, un magazin si doua terenuri de mini-fotbal dotate cu gazon artificial si nocturna).

Istoric: In 1889, la Budapesta s-a înființat Drogheria „Molnar Moser"; în 1943 a fost înregistrat la Cluj Laboratorul Mol-Mos. Dupa o serie de comasari și modificări în structură pe parcursul anilor, în 1972 numele ofical al companie a devenit Fabrica de Produse Cosmetice Farmec. În septembrie 1995, Farmec SA a fost privatizată prin metoda MEBO, având capital sută la sută românesc.

Din dorinta de a realiza produse competitive, precum si de a acoperi cat mai bine cererea de pe piata, compania lanseaza anual peste 50 de produse noi, originale, adaptate ultimelor cerinte in domeniu existente pe piata internationala.

Datorita echipei de vanzari performante, formata dintr-un numar de 250 de membri si a unei infrastructuri bine dezvoltate compania ‘Farmec’ ajunge la un numar de 10 000 de clienti atat din retail-ul modern, cat si din cel traditional. De asemenea, o importanta deosebita s-a acordat exportului, care inregistreaza peste 20% din cifra de afaceri.

Produsele cosmetice ‘Farmec’ reprezinta materializarea unei constante colaborari a colectivului propri de cercetare cu institutii de profil precum : ‘Fundatia Dr. Ana Aslan’, Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca, Clinica Dermatologica Cluj-Napoca s.a. Pe langa producerea si comercializarea de produse cosmetice si chimico-casnice sub diverse marci prin retea de distributie proprie, ’Farmec S.A.’ mai produce si doze de aluminiu personalizate pentru diversi clienti.

La manifestarile expozitionale la care ’Farmec’ a participat, printre care targurile ’Cosmetics Beauty Hair’ si ‘Fabricat in Romania’, produsele companiei s-au bucurat de un real succes din partea consumatorilor fiind rasplatite cu numeroase medalii si diplome, cea mai importanta este decernarea distinctiei ‘Marca de Aur’, distinctie primita din partea UGIR- Uniunea Generala a Industriasilor din Romania.

Compania ’Farmec’ s-a situat in ultimii 10 ani pe primele 3 locuri atat la nivel judetean, cat si la nivel national in cadrul firmelor mari din Romania. De asemenea in anul 2005 ‘Farmec’ a dat o noua dovada a prestigiului incontestabil de care se bucura, situandu-se pe primul loc in clasamentul companiilor pe domeniu de activitate , in cadrul celei de-a XIII-a editie a Topului National al Firmelor Private aferent anului 2006.

Marca Gerovital Cosmetics a fost achiziţionată după mult tam-tam de S.C. Farmec S.A. După un şir lung de procese între cele două companii, firma clujeană a cumpărat drepturile de utlizare a brandului Gerovital, contra sumei de 1,2 miloane de euro. Farmec a cumpărat însă doar numele, nu şi reţeta originală, deoarece aceasta nu mai există. Formulele originale pentru crema antirid şi loţiune de păr, inventate de dr. Ana Aslan, au dispărut în 1966. "Gerovital este unul dintre cele mai reprezentative branduri româneşti şi continuă să denumească unele dintre produsele-cheie ale companiei noastre. În acest moment, 80% din totalul exporturilor companiei sînt reprezentate de produsele Gerovital, iar vînzările lor pe piaţa externă cresc de la an la an", declară Ioana Borza, marketing manager pentru Farmec. Se poate spune că lupta pentru cumpărarea Gerovitalului este pe deplin justificată, iar cifrele o demonstrează: valoarea produselor Gerovital comercializate numai pe piaţa locală a atins 2 miloane de euro.

In contextul in care, anul trecut, marca Gerovital produsa de Farmec detinea o cota de piata de 13,5%, iar cea produsa de Gerovital Cosmetics de 1,7%, tranzactia a fost evaluata la 1,2 milioane euro. Procesul efectiv de achizitionare a marcii a durat sase luni, insa negocierile au inceput de mai bine de un an. Planurile Farmec pentru marca Gerovital vizeaza dezvoltarea de noi produse si cresterea notorietatii marcii pe piata interna si externa.

Compania estimeaza ca aproximativ 60% din bugetul anului 2009 va fi alocat investitiilor in cercetare, productie si promovare a marcii Gerovital.

"Bătrîna" companie Farmec este cel mai longeviv producător de cosmetice de pe piaţa românească. Astăzi, ridurile nu i se mai văd atît de pronunţat, deoarece a fost "operată" cu succes la nivelul imaginii. Brandul Gerovital Cosmetics sau fosta Miraj Bucureşti, achizitionat recent, este exact injecţia cu Botox de care fabrica clujeană avea nevoie.

Tinand cont de cele prezentate mai sus, se poate afirma ca ‘Farmec’ S.A. Cluj-Napoca a intrat efectiv in industria economica europeana, atat din punct de vedere al calitatii produselor, cat si al tehnologiilor moderne folosite si al valorilor promovate, fiind o companie cu traditie pregatita pentru viitor.

Capitolul 1

SUMAR MANAGERIAL

Compania Farmec S.A. este unul dintre cele mai importante branduri din industria cosmetica la nivel national, dar si în Europa de Sud-Est. Compania a fost înfiintata în anul 1945 la Cluj-Napoca si are în prezent 600 de angajati. Farmec S.A. a fost privatizata integral în anul 1995. Printre cele mai cunoscute marci ale firmei se afla Gerovital H3, Gerovital Plant, Aslavital, iar 10% din cifra de afaceri a companiei e reprezentata de exporturi.

Ca orice alta mare organizatie cu o imagine de marca puternica, ce se bucura de consacrare la nivel international, este de la sine inteles ca pozitia actuala a ‘S.C. Farmec S.A.’Cluj-Napoca, isi are radacinile, printre altele, in sistemul de valori bine consolidat al companiei romanesti.

Sintetizand, valorile dupa care se ghideaza firma sunt : integritate, promptitudine, preocupare continua pentru inovare. Mai mult, dat fiind faptul ca prin misiunea companiei este vizata apropierea de consumatori, satisfacerea nevoilor de infrumusetare a acestora prin oferirea de produse naturale de o calitate exceptionala, cu un ambalaj modern si original, respectarea standardelor etice in cadrul organizatiei este un obiectiv de prim rang. Astfel, fiecare angajat este instruit in spiritul unei devotiuni totale vis-à-vis de activitatea prestata, pentru a se asigura in primul rand calitatea ridicata a produselor dar si maximul de eficienta care sa vina in intampinarea nevoilor de confort fizic si psihic al utilizatorilor finali.

Preview document

Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 1
Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 2
Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 3
Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 4
Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 5
Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 6
Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 7
Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 8
Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 9
Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 10
Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 11
Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 12
Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 13
Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 14
Plan de Marketing - SC Farmec SA - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - SC Farmec SA.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri - SC Farmec SA Cluj - Napoca

Capitolul I-Sinteza planului de afaceri 1.1 Obiectivul avut in vedere Compania ‘Farmec’ S.A Cluj-Napoca este un simbol al produselor cosmetice in...

Farmec SA

1.DESCOPERIREA COMPANIEI, A IDENTITATII EI SI A SITUATIEI STRATEGICE 1.1.DOMENIUL DE ACTIVITATE, SCURT ISTORIC AL FIRMEI SI POZITIA EI ACTUALA PE...

Studiu de Caz SC Farmec SA

Rolul întreprinderii SC Farmec SA în cadrul economiei Întreprinderea este cea mai evoluată soluţie socio-tehnică dezvoltată până în prezent prin...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Lansare Produs - Bioderm

CAPITOLUL 1 PIAŢA DE DESFACERE A PRODUSELOR MĂRCII BIODERM FARMEC este prima şi cea mai importantă companie producătoare de produse cosmetice...

Crearea Imaginii în Spațiul Mediatic

INTRODUCERE O lucrare intitulată “Crearea imaginii în spaţiul mediatic” în contextul actual al exploziei “celei de-a patra puteri în stat” – mass...

Strategia de Distribuție de Tip Network Marketing la SC Farmec SA

I. NETWORK MARKETING - O ALTERNATIVĂ MODERNĂ DE DISTRIBUŢIE Network Marketing înseamnă orice formă de vânzare care permite distribuitorilor...

Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco

1. ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING (analiza SWOT) 1.1 Analiza mediului intern de marketing şi determinarea forţelor şi slăbiciunilor firmei...

Companie producătoare de produse cosmetice - SC Farmec SA

1. Scurt istoric 1.1 SC. FARMEC SA Farmec este prima si cea mai importanta companie producatoare de produse cosmetice din Romania.Povestea...

Proiect marketing - Crema de fata intens hidratantă Farmec Goat's Milk

1. Introducere Istoricul firmei S.C. FARMEC S.A. este cel mai mare producător de cosmetice din România și unul dintre cei mai importanți din...

Lansarea Mărcii GoColor Natural

Capitolul 1.REZUMAT 1.1 Scurt istoric al firmei FARMEC FARMEC este prima şi cea mai importantă companie producătoare de produse cosmetice din...

Plan de Publicitate Gerovital

Planul de publicitate pentru brandul Gerovital H3 Evolution cuprinde două etape importante, respectiv brieful de agenţie şi programul publicitar....

Ai nevoie de altceva?