Prezentarea unei companii multinațional

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 41 în total
Mărime: 688.47KB (arhivat)
Publicat de: Adelin Zamfir
Puncte necesare: 10
parmalat company

Cuprins

  1. Notiuni generale – Ce reprezinta o companie multinationala?
  2. Prezentarea firmei – Parmalat
  3. Despre companie
  4. Istoric
  5. Parmalat in lume
  6. Marcile companiei
  7. Analiza pietei
  8. Mixul de marketing
  9. Produs
  10. Plasament
  11. Pret
  12. Promovare
  13. Stiati ca…?
  14. Bibliografie

Extras din proiect

Notiuni generale – Compania multinationala

Companiile multinaţionale reprezintă unul dintre cei mai importanţi factori ai progresului economic contemporan, ele reprezentând latura „cea mai vizibilă a globalizării” . Dezvoltarea acestor companii a fost favorizată de liberalizarea permanentă a comerţului internaţional şi a fluxurilor de investiţii. Aceste companii îşi desfăşoară activitatea atât în ţările dezvoltate, cât şi în ţările în curs de dezvoltare.

În literatura economică internaţională, companiile (societăţile) transnaţionale sau multinaţionale sunt definite având ca punct de plecare fie statutul juridic al acestora, fie comportamentul lor economic, financiar şi managerial în relaţiile internaţionale .

De-a lungul timpului au fost utilizate mai multe definiţii privind aceste companii.Raymond Vernon defineşte ca multinaţionale acele societăţi care pot să îndeplinească cumulativ condiţiile:- să acţioneze în cel puţin 6 ţări, nu numai ca simple exportări, ci având unităţi de producţie şi comercializare proprii pe pieţele respective (în cadrul cărora se realizează o parte importantă din cifra de afaceri, în general peste o cincime);- cifra de afaceri să fie peste 100 milioane de dolari;- să aibă un număr important de filiale în străinătate, care sunt controlate de sediul central sau de un cartier general;- indiferent de gradul relativei independenţe de gestiune lăsată uneia sau alteia din unităţile companiei, politica urmată de acestea este, în esenţă, stabilită centralizat, strategia fiind comună, profitul fiind urmărit pe ansamblul companiei, iar patrimoniul financiar fiind considerat unic.

Producţia internaţională reprezintă o activitate creatoare de valoare adăugată care se află sub proprietatea, controlul şi organizarea unei firme sau unui grup de firme dincolo de hotarele naţionale .N. Rainelli consideră că „o societate multinaţională este o întreprindere care controlează unităţi de producţie localizate în mai multe ţări, indiferent de talia acestora”.

În opinia economiştilor, o companie multinaţională este o firmă care şi-a extins producţia şi marketing-ul dincolo de hotarele unei singure ţări.Alţi teoreticienii au concluzionat că „orice mare societate care are filiale în mai multe ţări este o societate multinaţională” .

Producţia internaţională se află în centrul procesului de globalizare. Globalizarea oferă atât avantaje, cât şi dezavantaje. Lărgirea pieţelor şi dezvoltarea tehnicii poate să determine creşterea productivităţii şi îmbunătăţirea nivelului de trai, dar poate să conducă la instabilitate şi schimbări nedorite, cum ar fi: teama de reducere a numărului locurilor de muncă prin pătrunderea importurilor din străinătate, instabilitate financiară – provocată de fluxurile inconstante ale capitalului străin şi ameninţările la adresa mediului la nivel global. În secolul al XXI-lea o ţară va avea succes dacă va reuşi să gestioneze cele două forţe: globalizarea şi localizarea.

Companiile multinaţionale angajate, desigur, în producţia internaţională, cuprind peste 80.000 de firme mamă, multe dintre acestea având relaţii de cooperare cu numeroase firme locale.W. Andreff consideră că societatea multinaţională este „orice firmă al cărei capital este investit în procesul de acumulare internaţională într-o activitate productivă, e însăşi internaţională. Ea este forma sub care se organizează o parte a capitalului internaţional” .

Prezentarea firmei ParmalatDespre companie

Date financiare

CAPITAL SOCIAL SUBSCRIS SI VARSAT 26.089.760 RONDate financiare la 31.12.2008 pentru Parmalat Romania SA:Cifra de afaceri neta: 49.433 mii leiTotal capitaluri proprii: 54.258 mii leiProfitul net al exercitiului financiar: 4.210 mii leiNr. mediu angajati: 137Date financiare la 31.12.2007 pentru Parmalat Romania SA:Cifra de afaceri neta: 47.939 mii leiTotal capitaluri proprii: 45.619 mii leiProfitul net al exercitiului financiar: 5.769 mii leiNr. mediu angajati: 141

Parmalat S.p.A. este o companie multinaţională italiană producătoare de produse lactate, băuturi răcoritoare şi alte produse alimentare. Compania a fost reînfiinţată în anul 2005, după falimentul din 2003.

Compania este prezentă şi în România, din anul 1991, unde vinde marca de sucuri şi icetea Santal şi câteva mărci de lapte precum Sviluppo şi Zymil. Parmalat România a avut, în anul 2007, o cifră de afaceri de 49.433 mii lei.

Parmalat S.p.A. este o noua companie, infiintata la 1 Octombrie 2005 condusa de CEO Enrico Bondi.Grupul Parmalat este unul din cei mai importanti jucatori la nivel mondial in productia si distributia produselor din lapte si totodata a bauturilor racoritoare pe baza de fructe, atingand o cifra de afaceri anuala in 2007 de peste € 3.8 miliarde.Grupul este prezent in 17 tari in mod direct si in 9 tari prin licente, acoperind cinci regiuni (Europa, America de Nord, Centrala si de sud, Australia si Africa de Sud). La 31 Decembrie 2006, numarul total de angajati ai grupului atingea cifra de 14.721.

Parmalat se numara printre principalii jucatori la nivel mondial pe piata de lapte UHT si in segmentul laptelui functional, obtinand de asemenea o pozitie extrem de competitiva in expansiunea sa pe piata de bauturi racoritoare pe baza de fructe. Grupul se bucura de o notorietate puternica. Portofoliul de marci al companiei, include, marcile globale, Parmalat si Santal precum si marci internationale: Zymil, Fibresse, Physical, Jeunesse, Omega3, First Growth, Smart Growth, Ice Break,Rush dar si puternice marci la nivel local.

Parmalat este o companie recunoscuta, cu o puternica traditie in inovatie: grupul a dezvoltat tehnologii de varf in sectoare diverse ale pietei alimentare, mai ales in segmentul de lapte UHT, ESL, lapte functional, bauturi naturale pe baza de suc de fructe, cu adaosuri de ingrediente functionale si sosuri albe pe baza de smantana.

Misiune

Grupul Parmalat este un grup italian ce activează în domeniul industriei alimentare, având o strategie multinaţională care îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea stării de bine a consumatorilor din întreaga lume. Obiectivul principal al grupului este acela de a creea valoare pentru acţionari prin respectarea principiilor etice ale comportamentului de afaceri, de a avea o funcţie socială utilă prin încurajarea dezvoltării profesionale a angajaţilor şi asociaţilor săi şi de a servi comunităţile în cadrul cărora acţionează prin contribuţii la progresul economic şi social al acestora.

Dorim ca Parmalat să devină unul dintre principalii jucători de pe piaţa globală a produselor funcţionale cu înaltă valoare adăugată, care oferă valori nutritive şi beneficii îmbogăţite consumatorilor, şi să obţină o poziţie distinctivă de leader în anumite categorii de produse şi în ţări cu un potenţial ridicat de creştere pentru Grup.

Laptele şi produsele derivate, precum şi băuturile pe bază de fructe - alimente cu rol esenţial în dieta zilnică a oricărei persoane - vor deveni categoriile cheie pentru Grup.

Valorile Parmalat

VALOARE ADĂUGATĂ

Valoare adăugată pentru consumatori, acţionari şi pentru comunitatea în care acţionează Parmalat.

FOCUS PE CONSUMATOR

Consumatorii se aşteaptă ca nevoile lor să fie anticipate. Parmalat va face acest lucru şi garantează satisfacţie autentică prin oferirea de produse puternice care

contribuie la sănătatea şi starea de bine a cosumatorilor. Acest lucru va fi măsurat şi nu presupus.

DEZVOLTAREA PERSONALULUI

Toate persoanele reprezintă valori.Prin urmare Parmalat preţuieşte dezvoltarea, siguranţa, demnitatea personală, toleranţa şi transparenţa. Între angajaţii Parmalat

trebuie să se existe relaţii interpersonale puternice şi simţul umorului.

CALITATEA

Calitatea este fundamentală pentru Parmalat. Ea este cerută de către consumatori şi o pretindem de la noi înşine. Vom fi răspunzători pentru asigurarea calităţii în

orice acţiune pe care o întreprindem în conformitate cu strategia de afaceri pe termen lung.

INTEGRITATEA

Succesul depind de asumarea responsabilităţii personale. Parmalat va da dovadă de integritate şi va fi atât dispus să înveţe cât şi să răspundă pentru actele sale.

Legile, regulile şi politicile în cadrul cărora operăm vor fi respectate.

INOVAŢIA

Inovaţia este esenţială pentru creşterea continuă. Fiecare angajat are oportunitatea de a inova şi mai mult, i se cere acest lucru. Aceasta presupune a învăţa unii de

la alţii în cadrul grupului, a ne asuma riscuri şi a ne compara în mod continuu.

DIVERSITATEA ŞI GRUPURILE

Să profităm de diversitate pentru a aduce valoare adăugată Grupului.

Sinergia internaţională reprezintă un avantaj competitiv. Parmalat presupune scopuri comune, comunicare frecventă şi încurajează opinii diferite. Munca în echipă,

între departamente şi între ţări este vitală pentru crearea unui mediu care permite tuturor angajaţilor să îşi atingă potenţialul maxim.

GRIJA FAŢĂ DE COMUNITATE

Parmalat operează într-o manieră care îi permite să îşi manifeste grija faţă de comunitate. Parmalat contribuie la dezvoltarea economică, socială şi publică.

PASIUNEA

Pasiunea de a reuşi; pasiunea de a contribui; pasiunea de a excela. Valorile Parmalat au rolul de a canaliza această pasiune către îndeplinirea misiunii

noastre.

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea unei Companii Multinational.ppt

Alții au mai descărcat și

Analiza și Prezentarea Firmei Your Bags

PREZENTAREA FIRMEI YOUR BAGS Firma este o societate cu raspundere limitata (SRL), se infiinteaza la data de 01.02.2009 cu denumirea de SC “YOUR...

Analiza Politicii de Produs a Firmei Parmalat în România

Politica de produs a firmei Parmalat CONŢINUTUL POLITICII DE PRODUS Fundamentarea politicii de produs reprezintă punctul de plecare în definirea...

Albalact

Capitolul I Prezentare Albalact SA Istoric Infiintata in 1971 sub denumirea de Intreprinderea de Industrializare a Laptelui Alba, SC ALBALACT SA...

Utilizarea Sistemelor Informatice Colaborative în Domeniul Sănătății

INTRODUCERE În această lucrare mi-am propus să fac un studiu asupra unui subiect actual şi de o importanţă majoră pentru domeniul sănătăţii şi...

Fondul Monetar Internațional

ISTORIC Un rol important în derularea şi orientarea fluxurilor financiare internaţionale revine instituţiilor internaţionale create de-a lungul...

Albalact - Analiza Planului de Marketing

I. CINE ESTE ALBALACT? SE Albalact SA, cu sediul în localitatea Oiejdea, judeţul Alba, are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate...

Strategiile de Internaționalizare ale Companiilor Multinaționale

Introducere În ultima perioadă, economia internaţională este marcată de o diversitate de transformări de fond care modelează arhitectura...

Investițiile Străine Directe și Expansiunea Oligopolurilor în Economia Globală

Structura fluxului de capital într-o economie deschisă este influenţată de costul informaţiei. Buch şi Piazolo consideră că funcţie de acest cost,...

Te-ar putea interesa și

Strategii de Marketing ale Companiilor Multinaționale pe Piața de Tutun din România

CAP.1. ANALIZA STRUCTURALĂ A INDUSTRIEI TUTUNULUI DIN ROMÂNIA „We believe strongly that tabacco never be marketed to youth. It should only be...

Implantarea societăților transnaționale în țările foste comuniste din Europa de Est - studiu de caz - procesul de împlântare Renault în România

1. Procesul de internaţionalizare: obiective, strategii Implantarea în străinătate – este o modalitate de creştere externă a firmei, faţă de...

Campanie de relații publice în situație de criză - Philips România

Introducere Relaţiile publice se dovedesc un instrument original şi eficace pentru a răspunde provocărilor cu care orice organizaţie se confruntă....

Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România

1. Introducere (context) Pretudindeni putem observa cum orice organizatie se confrunta zilnic cu noi provocari, trebuie sa faca fata unor probleme...

Legea model UNCITRAL privind insolvența transfrontalieră

1.Aspecte introductive Dezvoltarea fara precedent a comertului pe plan mondial, adus în mod proportional la multiplicarea falimentelor...

Campanie Marlboro

Capitolul 1 Elemente teoretice privind comunicarea în marketing 1.1. Comunicarea de marketing Organizaţiile economice au în vedere demersuri...

Plan de Afaceri - Expres Audit and Consulting

3. Partea descriptiva 3.1 Prezentarea afacerii 3.1.1 Descrierea ideii de afacere Acest plan reprezinta lansarea unei frime de audit, Expres...

Prezentarea unei Dimensiuni Culturale - Monumentalism versus Self-Effacement

1. Introducere La începutul anilor `70, profesorul Geert Hofstede, specialist englez în managementul intercultural, a realizat un studiu...

Ai nevoie de altceva?