Prezentarea unui Produs Turistic Rural - Pensiunea Anca&Alin - Dealul Floreni

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: doc, pub
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2618
Mărime: 165.57KB (arhivat)
Publicat de: Horia Iliescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Costica Mihai
In cadrul proiectului se prezinta promovarea unei pensiuni turistice.

Extras din proiect

Prezentarea ideii si a elementului de noutate

Pensiunea Anca&Alin clasificata cu trei margarete este situata în comuna Dorna Candrenilor, satul Dealul Floreni, judetul Suceava.

Zona Dorna Candrenilor este o zona cu numeroase resurse care pot fi valorificate cu succes pentru practicarea turismului. Pensiunea Anca si Alin înfiintata în anul 2005 este prima si momentan singura din satul Dealul Floreni, dar acest lucru nu este valabil si pentru celelalte sate ale comunei aici existând mai multe pensiuni.

Ceea ce aduce nou aceasta pensiune este baza de echitatie care a fost creata în vara anului 2006, la care au acces atât turistii cazati la pensiune cât si alte persoane care vin special pentru practicarea acestui sport.. Baza de echitatie dispune de 5 cai din rasa Arab. De asemenea exista doi instructori astfel încât cei doritori pot lua lectii contra cost.

Descrierea potentialului zonei

In corelatie cu celelalte activitati economice, teritoriul comunei Dorna Candrenilor ofera conditii suficient de bune pentru practicarea turismului. Comuna Dorna Candrenilor este situata la o altitudine de 820-890 m, pe valea Dornei, la o distanta de 8 km de Vatra Dornei, oras situat în nordul României în judetul Suceava la 110 km sud-vest de Municipiul Suceava.

Comuna Dorna Candrenilor este cunoscuta mai ales pentru renumitele sale izvoare de ape minerale, în parte valorificate înca din secolul trecut. Astfel, la Dorna Candrenilor, în anul 1898 a fost construit un stabiliment balnear, cu bai carbogazoase si namol. Statiunea a functionat pâna în anul 1937, când cladirea a fost mistuita de un incendiu.

Astazi, izvoarele minerale de pe teritoriul comunei sunt valorificate în cele 5 statii de îmbuteliere (una situata în centrul comunei, iar celelalte la Poiana Negri, Dealul Floreni, Poiana Vinului si Poiana Cosnei).

Din punct de vedere economic, Dorna Candrenilor dispune si de alte ramuri productive : forestiera, zootehnica, lactate si brânzeturi.

Turistii veniti în aceasta zona pot admira nenumaratele frumuseti ale naturii, traditiile si obiceiurile din zona, pot gusta bucatele traditionale specifice.

Vizitatorul sosit aici va remarca arhitectura specific bucovineana, cu case mari construite din lemn, multe dintre ele cu etaj, cu numeroase încaperi, cu frumoase decoratii exterioare având motive florale sau geometrice. De asemenea, calatorul ce poposeste aici va admira, de buna seama, frumosul port al localnicilor, dominat de culorile rosu si albastru, sau al iei la care se disting verdele, albastrul, rosul si movul.

Râurile Dorna si Negrisoara, cu ape limpezi de munte sagetate de pastravi si lipani, uneori si de scobar exercita o forta de atractie turistica oferind conditii pentru practicarea pescuitului.

Situata de-a lungul drumului European E-576, Vatra Dornei-Bistrita Nasaud, comuna are acces direct prin orasul Vatra-Dornei la rutele principale C.F.R. cum ar fi: Iasi-Timisoara, Galati-Oradea. Prin Dorna Candrenilor exista cale ferata, care pâna nu demult, trecea prin centrul localitatii, însa datorita accidentelor produse de tren, ea a fost mutata în partea de nord a comunei.

Dealul Floreni este sat component al comunei Dorna Candrenilor. Pe teritoriul localitatii se afla mai multe societati comerciale importante printre care sunt de amintit, sectia de îmbuteliere a marcilor de ape minerale DORNA, IZVORUL ALB apartinând Companiei Coca-Cola, fabrica de brânzeturi si lactate La Dorna.

Zona Dealul Floreni este o zona linistita, nepoluata si ecologica, înconjurata de paduri bogate de conifere, pline de ciuperci si fructe de padure precum: fragi, zmeura, mure si afine. Pe timpul verii turistii pot efectua drumetii prin întinsele paduri de conifere, de unde pot culege ciuperci sau fructe de padure, pe timpul iernii se pot bucura de zapezile bogate prin efectuarea de plimbari cu sanii trase de cai albi.

Prezentarea detaliata a produsului turistic rural

Situata în mijlocul unui peisaj pitoresc de munte, pensiunea Anca&Alin ofera toate conditiile pentru petrecerea unui concediu de neuitat.

Pensiunea Anca&Alin proprietate a familiei Matei Dan si Maria, înfiintata în anul 2005 este situata în satul Dealul Floreni, comuna Dorna Candrenilor, judetul Suceava. Este clasificata de catre Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului cu trei margarete.

Cladirea cu parter si doua etaje are o arhitectura deosebita specifica stilului bucovinean. Dispune de 7 camere de cazare cu pat dublu (4 camere) sau cu doua paturi duble (3 camere). Camerele de cazare sunt situate la primul si al doilea etaj (patru camere la etajul întâi si trei camere la etajul al doilea). Capacitatea maxima a spatiilor de cazare este de 20 persoane. La parterul pensiunii, imediat la intrare, pe partea stânga este receptia iar pe partea dreapta sunt scarile pentru acces la etaj, apoi este intrarea la restaurantul pensiunii unde pot servi masa atât cei cazati cât si persoanele care sunt în trecere prin localitate. Tot la parter pe partea stânga însa în spate este amenajata o bucatarie complet utilata care poate fi utilizata de catre turistii si la care accesul se face pe o intare separata. Pensiunea poate fi inchiriata pentru o perioada de maxim o saptamâna pentru grupuri mai mari de 15 de persoane.

Preview document

Prezentarea unui Produs Turistic Rural - Pensiunea Anca&Alin - Dealul Floreni - Pagina 1
Prezentarea unui Produs Turistic Rural - Pensiunea Anca&Alin - Dealul Floreni - Pagina 2
Prezentarea unui Produs Turistic Rural - Pensiunea Anca&Alin - Dealul Floreni - Pagina 3
Prezentarea unui Produs Turistic Rural - Pensiunea Anca&Alin - Dealul Floreni - Pagina 4
Prezentarea unui Produs Turistic Rural - Pensiunea Anca&Alin - Dealul Floreni - Pagina 5
Prezentarea unui Produs Turistic Rural - Pensiunea Anca&Alin - Dealul Floreni - Pagina 6
Prezentarea unui Produs Turistic Rural - Pensiunea Anca&Alin - Dealul Floreni - Pagina 7
Prezentarea unui Produs Turistic Rural - Pensiunea Anca&Alin - Dealul Floreni - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea unui Produs Turistic Rural - Pensiunea Anca&Alin - Dealul Floreni
    • Pliant Anca si Alin.pub
    • Prezentarea unui Produs Turistic Rural - Pensiunea Anca&Alin - Dealul Floreni.doc

Alții au mai descărcat și

Agenția de turism - noi concepte în dezvoltarea turismului românesc

INTRODUCERE Dezvoltarea turismului atât ca modalitate de petrecere într-un mod placut si instructiv a timpului liber, cât si ca activitati...

Diagnosticul și Estimarea Potențialului Economic al întreprinderii în Condițiile Dezvoltării Durabile

INTRODUCERE Actualitatea temei de cercetare. În contextul relaţiilor economiei de piaţă, diagnosticul activităţii economice a întreprinderii este...

Programe de finanțare ale Uniunii Europene pentru țările asociate

1.1. Relatiile României cu Uniunea Europeana înainte de 1989 România a aderat la Uniunea Europeana în cel de-al 50-lea an de existenta a...

Prezentare SC Kosarom SA Pașcani

1. Prezentare generala a firmei S.C. Kosarom S.A. Pascani "FIECARE ZI INCEPE SI SE TERMINA CU KOSAROM" "Grupul de firme Kosarom" este unul din...

Structura Orientativă a Studiului de Fezabilitate a unei Idei de Afaceri

I.Descrierea generală a afacerii I.1.Descrierea afacerii în care se doreşte să se intre Afacerea care este dorită a fi iniţiată va fi în domeniul...

SC Cotnari SA - internaționalizarea firmei

SC COTNARI SA a luat fiinta în anul 1948, ca sectie a unei ferme de stat iar începand cu anul 2000, SC COTNARI SA se privatizeaza prin metoda MEBO...

Proiect practică - SC Davisim SRL Iași

INTRODUCERE Dezvoltarea impetuoasa a turismului în ultimele decenii, ampla lui extindere pe plan national si international, avântul continuu al...

Ai nevoie de altceva?