Radio Sky - Proiect Management

Proiect
6/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2684
Mărime: 16.54KB (arhivat)
Publicat de: Sorina Nechifor
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Elisabeta Jaba

Extras din proiect

“Cum ati defini radioul?

L-ati defini prin “unde electromagnetice”, sau ca pe un simplu mijloc de comunicare? Noi l-am defini ca fiind ceva de care nu te poti lipsi.

Utilizarea radioului are o mai mare legatura cu comportamentul stramosilor nostril din epoca de piatra decat am fi initial inclinati sa credem. Imaginati-va ca unul dintre acesti stramosi s-ar afla in pestera sa. Simte brusc o senzatie de foame si se decide sa vaneze o caprioara pentru a-si potoli foamea . Porneste la drum si , dupa un timp , ii taie calea o dropie, pe care o rapune. Revenit in pestera , este intrebat de un alt stramos de ce nu s-a intors cu o caprioara, daca tot pornise la vanat de caprioare.

Vanatorul nostru s-ar putea sa invoce urmatorul motiv : dropia are o carne mai frageda , se vaneaza usor si , in plus s-a nimerit sa-i taie calea intr-un moment in care lui ii era foame. Ar fi preferat el ce-i drept o caprioara dar pe aceasta ar fi trebuit sa o caute.

Ce au de-a face dropiile si caprioarele cu definitia radioului? Ei bine , avem senzatia ca ascultatorii nostri impartasesc oarecum soarta vanatorului : in cautarea unei anumite oferte, pot intalni ceva neprevazut si decizia ii ca si luata. Ceea ce cautasera trece neobservat pe langa ceea ce au gasit.

Acesta este un proces cat se poate de firesc, care debuteaza cu o senzatie si se termina cu o motivatie. Structurile noastre radiofonice de pana acum arata totusi, adesea diferit. Mai intai ne imaginam , in minte, structurile rationale si abia ulterior chibzuim cum sa trezim , prin radio , sentimente.” ( Managerul General Grigore Frunza – Radio Sky Botosani).

Radioul este comunicare suta la suta. Lupta pentru audienta se duce pentru fiecare ascultator in parte . Ascultatorul are asteptari precis conturate . El poate prea bine sa-si selecteze din mai multe produse concurente pe acela care ii da sentimentul ca este bine servit.

Radio SKY emite din 24 noiembrie 2004 pe frecventa de 89,3 MHz si este singurul post de radio local, în totalitatea programelor sale, în Botosani.

Prin structura programelor sale radio SKY se adreseaza publicului adult, cu varsta cuprinsa între 18- 45 de ani.

Prin cele 24 de buletine de stiri difuzate la fix, radio SKY ofera ascultatorilor informatiile de care au nevoie, inclusiv emisiuni sportive, talkshow-uri politice si muzica de cea mai buna calitate.

Acesta are misiunea de a oferi ascultatorilor informatii prompte si complete privitoare la mediul politic, social, cultural si de afaceri din întreaga tara.

Tinând cont ca aceasta societate comerciala opereaza pe o piata media unde activeaza mai multe posturi de radio, ziare si un post de televiziune, obiectivele urmarite de conducerea radio SKY sunt urmatoarele:

- pe termen scurt, constientizarea de catre ascultatori ca radio SKY este singurul post de radio local în Botosani, care ofera informatii cu caracter local 100 %;

- pe termen mediu, clasarea pe primul loc în topul preferintelor ascultatorilor;

- pe termen lung, recuperarea investitiilor, realizarea unei retele radio SKY în Moldova si mentinerea pozitiei de leader pe piata mass-media botosaneana.

Definirea formatului este o selectare si o utilizare a mijloacelor de program care sa faca posibil un raspuns competent la steptarile pietei care nu fusese pana acum satisfacuta sau era doar partial satisfacuta. Conform definitiei de „format”, este momentul ca directorul de programe sa ia decizii clare referitoare la :

- continutul programului;

- structura programului ;

- modul de prezentare.

Domeniile incluse in formatul radio Sky sunt urmatoarele :

- muzica;

- prezentarea (comperajul);

- informatia (stiri);

- documentarea;

- informatii utile;

- fapt divers / caleidoscop;

- sport;

- divertisment (concurs cu premii, actiuni promotionale , umor)

- mijoace de ambalare ( elemente de productie, efecte sonore);

- publicitate.

Disponibilitatea spre compromisuri in definirea formatului poate avea urmari devastatoare , poate compromite succesul postului de radio si siguranta locului de munca al angajatilor. De aceea motto-ul top managerului este : „ Mai bine primul in Sparta decat al doilea la Roma”. Ca urmare radioul isi canalizeaza propriile calitati spre acoperirea golurilor existente pe piata.

Preview document

Radio Sky - Proiect Management - Pagina 1
Radio Sky - Proiect Management - Pagina 2
Radio Sky - Proiect Management - Pagina 3
Radio Sky - Proiect Management - Pagina 4
Radio Sky - Proiect Management - Pagina 5
Radio Sky - Proiect Management - Pagina 6
Radio Sky - Proiect Management - Pagina 7
Radio Sky - Proiect Management - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Radio Sky - Proiect Management.doc

Ai nevoie de altceva?