SC Junior Joy SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 5922
Mărime: 151.82KB (arhivat)
Publicat de: Eliza-Olivia Dragu
Puncte necesare: 6
PRODUCITIA SI COMERCIALIZAREA PRODUSELOR PE PIATA ,PENTRU ANUL II

Extras din proiect

S.C. Junior Joy S.A. este o firmă ce se ocupa, printre altele, de productia si comercializarea papusilor gonflabile pentru copii.

Se va analiza mixul de marketing pe care il stabileste firma si directia de urmat pentru satisfacerea cat mai buna a nevoilor consumatorilor, respectiv cucerirea unei cote de piata cat mai mari.

Lucrarea noastra se bazeaza pe cele patru elemente cheie ale unui mix de marketing:

 produsul privit ca un ansamblu de atribute tangibile si intangibile care satisfac o anumita trebuinta. Principiul de baza in acest caz, sustinut de firma, este obţinerea unui produs de calitate superioara;

 preţul ca expresie baneasca a valorii sau utilitatii marfurilor;

 promovarea privita ca fiind comunicarea firmei cu exteriorul. Pentru noi, promovarea reprezintă lantul care leagă celelalte elemente ale mixului, iar pentru a obtine un produs competitiv, departamentul de marketing trebuie sa adopte o strategie care să propulseze ideea spre cel mai inalt nivel al importanţei şi profitabilitatii.

 plasarea care este definita de canalele, retelele si circuitele de distributie ale produselor; se va avea in vedere principiul eficientei obtinute pe operatiuni precise si rapide in ceea ce priveste productia, distributia si serviciile post-vanzare(garantie);

Trecerea de la economia centralizata la o economie bazata pe alte legi si mecanisme impune, intre altele, schimbarea radicala a comportamentelor, atitudinilor, mentalitatilor, metodelor si mijloacelor de actiune.

Firmele trebuie sa faca fata unei concurente interne, dar mai ales externe in continua crestere, si nu au decat doua alternative: adaptarea sau disparitia. Adaptarea presupune modificari esentiale in optica oamenilor si in activitatea agentilor economici, multe dintre acestea necesitand eforturi financiare si umane insemnate. Intre aceste eforturi deosebit de importante sunt cele vizand perfectionarea pregatirii profesionale, adaptarea utilajelor tehnologice, obtinerea unui nivel al calitatii cat mai inalt.

Forta concurentiala a firmelor se bazeaza pe potentialul tehnologic, pe resurse financiare si umane dar mai ales, pe o buna cunoastere a clientilor si satisfacerea la un nivel inalt a cerintelor si a asteptarilor acestora, in aceasta directie, cercetarea de marketing putand sa-si aduca un insemnat aport.

Lansarea pe piata a unui produs care sa castige admiratia consumatorilor prin calitatea sa, dar si printr-un pret mai mic decat cel al concurentei, reflecta ideea fundamentala a politicii firmei noastre.

Concurenta este acerba, iar marca si renumele joaca un rol important, de aceea obiectivul firmei este sa vina in intampinarea unor nevoi reale a oamenilor si sa ofere solutie in rezolvarea acestor nevoi prin lansarea unei game de produse competitive prin calitate si pret, care poate concura cu competitorii nostri, ce predomina piata romaneasca.

Consumatorii potentiali a produselor noastre, sunt toti cei care doresc sa achizitioneze papusi gonflabile pentru copii in scopul de a le face cadou sau ca mijloc de joaca pentru copii . Gama noastra de produse poate satisface orice nevoie.

Firma noastra, S.C.JUNIOR JOY S.A. a fost infiintata in anul 2006 si are sediul in Iasi, B-dul Stefan cel Mare, nr.34, avand ca puncte de desfacere un magazin in Complexul Comercial Iullius Mall si unul la Complexul Moldova Shopping Mall. Este o societate cu capital integral privat, are ca obiect de activitate producerea si comercializarea de papusi gonflabile pentru copii. In prezent S.C. JUNIOR JOY S.A. are un capital social de 540 000 RON, divizat intr-un numar de 2 000 actiuni nominative cu o valoare de 270 RON fiecare.

Capitolul 1

Analiza pietei

1.1. Identificarea pietei

Piata papusilor gonflabile pentru copii se numara printre putinele piete de produse cu evolutie pozitiva in ultima vreme, fie ca se datoreaza sustinerii publicitare cu mesaje de calitate si bine tintite, lansarilor si relansarilor, piata papusilor gonflabile inregistrand in ultimii ani cresteri semnificative ajungand ca cifra de afaceri sa creasca de la 80 000 RON la 155 000 RON.

Un studiu de piata realizat de compania Daedalus Consulting – Marketing and Reasearch Company releva faptul ca principalii consumatori care achizitioneaza papusi gonflabile pentru copii sunt persoanele ce se incadreaza in intervalul de varsta 19 – 60 de ani, si care dispun de un venit mediu.

Gama de produse realizata de noi este variata fiind in stadiul de crestere, avand ca principal obiect de activitate fabricarea si comercializarea de produse destinate copiilor cu varsta cuprinsa intre 2 ani – 12 ani. Printre principalele produse din gama noastra se numara papusile gonflabile pentru copii cu forme si dimensiuni variate destinate copiilor.

Vom incerca sa satisfacem toate nevoile consumatorilor si sa aducem un plus de satisfactie cu designul si accesoriile noastre in special prin gama versificata de culori naturale si flexibilitate.

Reteaua noastra de distributie se rezuma deocamdata la cele doua puncte de desfacere, intentionam insa ca in viitorul apropiat sa deschidem mai multe magazine de desfacere a produselor noastre in Iasi, apoi in Suceava, Roman, Piatra Neamt si Bacau, urmand sa ne extindem in toata tara.

Preview document

SC Junior Joy SA - Pagina 1
SC Junior Joy SA - Pagina 2
SC Junior Joy SA - Pagina 3
SC Junior Joy SA - Pagina 4
SC Junior Joy SA - Pagina 5
SC Junior Joy SA - Pagina 6
SC Junior Joy SA - Pagina 7
SC Junior Joy SA - Pagina 8
SC Junior Joy SA - Pagina 9
SC Junior Joy SA - Pagina 10
SC Junior Joy SA - Pagina 11
SC Junior Joy SA - Pagina 12
SC Junior Joy SA - Pagina 13
SC Junior Joy SA - Pagina 14
SC Junior Joy SA - Pagina 15
SC Junior Joy SA - Pagina 16
SC Junior Joy SA - Pagina 17
SC Junior Joy SA - Pagina 18
SC Junior Joy SA - Pagina 19
SC Junior Joy SA - Pagina 20
SC Junior Joy SA - Pagina 21
SC Junior Joy SA - Pagina 22
SC Junior Joy SA - Pagina 23
SC Junior Joy SA - Pagina 24
SC Junior Joy SA - Pagina 25
SC Junior Joy SA - Pagina 26
SC Junior Joy SA - Pagina 27
SC Junior Joy SA - Pagina 28
SC Junior Joy SA - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • SC Junior Joy SA.doc

Te-ar putea interesa și

BRD - Groupe Societe Generale

Capitolul 1. BRD -Groupe Société Générale: Istoric şi evoluţie 1.1. Prezentare generală BRD-Groupe Société Générale beneficiază de două atuuri...

Plan de marketing - firma Fischer

1. Sumar managerial Firma Fischer , o firma cu renume, cu prentanta si cu multa vechime, este si ramâne una dintre cele mai puternice firme de...

Sortimentul și calitatea biscuiților comercializați în hipermarketul Carrefour

ISTORIC BISCUITI In limba italiana Biscotti se traduce ,,ceva copt de doua ori. Cuvantul biscotto deriva de la termenii bis (de doua ori) si...

Tehnici promoționale - Milka

1. Prezentarea firmei şi a produselor Aventura mărcii Milka în Romănia a început în 1994, când Kraft a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni...

Campanie promoțională Nescaffe Red Cup

Activitatea Nestlé în România a început în Bucuresti, în iulie 1995, cu o reprezentanta având 6 angajati (reprezentanta Societatii pentru Exportul...

Ai nevoie de altceva?