Strategie de Produs - Acer Cooling Support

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 38 în total
Cuvinte : 9446
Mărime: 609.75KB (arhivat)
Publicat de: Cornel Călin
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Monoranu
Universitatea Al. I. Cuza, Iaşi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Analiză şi Strategii de Marketing

Cuprins

  1. I.Analiza preliminară lansării produsului 3
  2. 1. Analiza externă 3
  3. 2. Analiza concurenţei 7
  4. 3. Analiza pieţei 10
  5. 4. Analiza internă 13
  6. II.Dezvoltarea produsului nou 16
  7. 1. Alegerea segmentului de piaţă sau a nişei 16
  8. 2. Modelul de produs cum reiese din focus-grup 17
  9. 3. Descrierea produsului propus - Notebook Cooler Pad 19
  10. III.Lansarea propriu zisă 26
  11. 1. Acoperirea pieţei 26
  12. 2. Evenimentul de lansare 27
  13. 3. Lansarea în magazine 28
  14. 4. Tehnică promoţională 30
  15. IV.Strategia de comunicare pentru brandul lansat 31
  16. 1. Analiza strategiei de comunicare anterioare 31
  17. 2. Analiza strategiei de comunicare a concurenţei (directe şi indirecte) 33
  18. 3. Descrierea strategiei de comunicare 35
  19. 4. Strategia media 36
  20. V.Concluzii 38
  21. VI.Bibliografie 39

Extras din proiect

I. Analiza preliminară lansării produsului

1. Analiza externă

Înainte de a lansa un nou produs vom sintetiza elementele de macromediu şi micromediu, specifice industriei IT, cu scopul de a identifica oportunităţile.

Conjunctura la nivel macroeconomic

Trend-uri in industria IT din România

La începutul anului 2005, în această industrie se observă un paradox major, şi anume: deşi industria românească de IT este în creştere, este tot mai greu să găseşti personal calificat sau talentat. Calitatea celor care lucrează în IT scade de la an la an, datorită sistemului de învăţământ dar şi faptului că nu au chef să lucreze.

Trend-ul este la începutul anului 2005 crescător. PIB-ul creştea cu 7-8%, industria IT cu 15%, salariile creşteau şi ele, inflaţia scade, prin urmare un mediu propice dezvoltării.

Piaţa de IT, în anul 2008, înregistreză o evoluţie slabă, între 5-10%. Motivele acestei evoluţii este explicată de stagnarea sectorului public, acesta preferând să aştepte fondurile structurale. Piaţa de echipamente hardware a fost afectată de criza de pe piaţa financiar-bancară. Principalii factori care au influenţat piaţa sunt: scumpirea creditelor şi înăsprirea condiţiilor de acordare a lor, alegerile, care au determinat blocarea multor proiecte, precum şi un număr mare de PC-uri puse pe piaţă gratuit de către operatorii telecom.

În aceeaşi perioadă directorul general al Xerox România şi Republica Moldova, Marius Persinaru, era de părere că industria românească de IT are şansele de a înregistra o evoluţie semnificativă, datorită integrării României în Uniunea Europeană dar şi faptului că nivelul de dezvoltare a infrastructurii la noi este foarte scăzut în comparaţie cu alte state. Un alt factor care ar putea contribui la dezvoltatea pieţei este reprezentat de fondurile structurale.

Pentru începutul anului 2009 s-au prognozat scăderi în cadrul pieţei de IT între 40-60% urmând ca preţurile să crească din cauza unor falimente ale marilor producători şi a micşorării ofertei.

Industria IT, care contribuie cu 8% la formarea PIB, şi are aproximativ 50.000 de angajati şi venituri anuale de 6,5 mld. euro, ar putea juca un rol cheie în ieşirea economiei locale din criză, potrivit participanţilor la conferinţa internaţională IT&C "Global Forum".

Concluzii privind trend-urile din piaţa IT:

Piaţa IT trebuie întreţinută de un mediu politico-legislativ stabil;

Universităţile şi facultăţile trebuie să dezvolte parteneriate publice-private, astfel încât studenţii să poată să facă practică;

Este nevoie de outsourcing: aducerea de personal calificat din alte ţări, în care condiţiile de viaţă sunt mai aspre;

Armonizarea costurilor cu veniturile, punerea accentului pe inovaţie şi creativitate, remodelarea proceselor de vânzări, abordarea de pieţe externe şi accesarea fondurilor europene.

Mediul legislativ

În România, nu există legi concrete pentru domeniul hardware. Cel mai des întâlnite sunt legile pentru ramura de software, unde este foarte importantă licenţa pentru un anumit program. Potrivit EIU (Economist Intelligence Unit) o cultură deschisă către inovaţie, fluxuri constante de oameni bine pregătiţi, o infrastructură tehnologică avansată, un sistem legislativ bine pus la punct, alături de sprijinul guvernamental şi un mediu de afaceri deschis reprezintă factori vitali pentru ca industria IT să poată prospera într-o ţară.

Tendinţe majore

Rata inflaţiei – este un factor destul de important. În anul 2006, cu o inflaţie de 0,5%, preţurile încep să crească în industria alimentară. În astfel de momente, cele din urmă produse achiziţionate ar fi cele din industria IT deoarece fiecare om îşi satisface în primul şi primul rând nevoile fiziologice.

Cursul valutar - multe dintre produsele IT sunt produse în afara României şi astfel cursul valutar joacă un rol crucial în preţul lor.

Rata şomajului – în condiţiile unui şomaj ridicat, se prognozează vânzări scăzute, datorită lipsei veniturilor.

Rata dobânzii – influenţează semnificativ acestă industrie deoarece, o cotă ridicată a acesteia poate duce la vânzări foarte scăzute.

Uşurinţa de acordare a creditelor - în anul 2008 obţinerea unui credit era un lucru comun pentru toată lumea şi nu trebuiau îndeplinite foarte multe condiţii. Prin urmare, la începutul anului 2008 condiţii de acordare a creditelor s-au înasprit foarte mult, deoarece companiiile nu mai reuşeau să recupereze valoarea bunurilor.

Mediul socio-demografic – industria IT reuşeşte să satisfacă toate nevoile consumatorilor, nevoi conştiente sau inconştiente. Mereu interesată de a asigura consumatorului tot ce are nevoie, industria IT este mereu la înălţime. Sunt bine analizate toate tipurile de consumatori şi sunt create produse specifice fiecărui segment.

Mediul natural – Presiunea activităţii omului asupra mediului natural creşte foarte rapid. De asemenea, se accelerează dezvoltarea industrială, schimburile, circulaţia mărfurilor, spaţiul ocupat, parcurs şi utilizat pentru activităţile umane este din ce în ce mai vast. Această evoluţie îsi pune amprenta în mod nefavorabil asupra mediului şi a componentelor sale.

Eco Tic este asociaţia non-profit a producătorilor şi distribuitorilor de echipamente electrice şi electronice înfiinţată în aprilie 2006, care preia de la membrii săi responsabilităţile legale privind colectarea, reutilizarea, reciclarea şi valorificarea DEEE. Eco Tic a introdus pentru prima dată în România, la 30 aprilie 2007, aplicarea “timbrului verde”, ce reprezintă contribuţia consumatorilor la costurile implicate de colectarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente EEE. Banii colectaţi din timbrul verde asigură cheltuielile Eco Tic legate de activităţile de colectare şi reciclare, precum şi cele de informare şi conştientizare a populaţiei.

Colectarea şi reciclarea DEEE este o obligaţie legală a tuturor producătorilor, distribuitorilor şi importatorilor de EEE.

În scopul de a încuraja consumatorii să cumpere echipamente IT şi electronice Eco Tic a redus taxa de timbre verde. Volumul încasărilor de pe urma “timbrului verde” a fost mai mare în 2007 decât cel al costurilor legate de colectarea şi reciclarea deşeurilor în cele opt luni de la lansarea sistemului integrat de gestionare a DEEE şi a fost reportat pentru acest an. Acest lucru s-a datorat infrastructurii insuficiente de colectare la nivelulul întregii ţări şi gradului redus de informare al populaţiei.

Mediul tehnologic – o caracteristică specifică industriei IT este inovaţia continuă – la o perioadă mică de timp apare un produs mai bun. Tocmai din acest motiv produsele tehnologice nu se fabrică într-un număr mare.

Oportunităţi şi ameninţări

Oportunităţi Ameninţări

- Oportunităţi de finanţare a proiectelor prin

fondurile structurale - Migraţia forţei de muncă calificate si

specializate din cercetare-inovare către

alte regiuni care oferă un salariu

mai motivant

- Creşterea gradului de conştientizare a rolului

Industriei IT în dezvoltarea economică a

Ţării - Creşterea volumului de produse de

import pe piaţa românească

-Dezvoltarea din ce în ce mai rapida a comerţului electronic şi a pieţei e-business - Nivelul mare al contrafacerii în IT pune în pericol dezvoltarea acestui sector

-Creşterea interesului companiilor străine de a-şi localiza filiale datorită aderării României la UE - Disponibilitate redusă a întreprinderilor

pentru realizarea de cheltuieli în IT, în

special datorită implicaţiilor financiare

- Creşterea dinamicii sectorului IMM - Lipsa de coordonare între diferitele

politici sectoriale cu implicaţii în

dezvoltarea sectorului IT

Preview document

Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 1
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 2
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 3
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 4
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 5
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 6
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 7
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 8
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 9
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 10
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 11
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 12
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 13
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 14
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 15
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 16
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 17
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 18
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 19
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 20
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 21
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 22
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 23
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 24
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 25
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 26
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 27
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 28
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 29
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 30
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 31
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 32
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 33
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 34
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 35
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 36
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 37
Strategie de Produs - Acer Cooling Support - Pagina 38

Conținut arhivă zip

  • Strategie de Produs - Acer Cooling Support.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?