Transporturi și Depozitare

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 1267
Mărime: 60.01KB (arhivat)
Publicat de: Nicodim Toader
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Introducere

TRANSPORTURI SI DEPOZITARE

Datele statistice din cadrul acestui capitol reflecta activitatea de transport feroviar, rutier, maritim, pe cãi navigabile interioare, aerian si prin conducte petroliere.Sunt prezentati indicatori privind transportul de pasageri si mãrfuri, infrastructurã si mijloace de transport.

Mãrfurile transportate în perioada de referintã se exprimã prin greutatea lor, în tone.

În statistica modurilor de transport rutier, aerian si maritime greutatea înregistratã este greutatea brutã a mãrfurilor (în tone).Pentru transportul feroviar si cel pe cãi navigabile interioare,greutatea brutã a mãrfurilor, include atât greutatea proprie a mãrfurilor si ambalajelor, cât si greutatea echipamentului de transport, respectiv paleti si containere.

Transportul pe calea feratã cuprinde mãrfurile încãrcate în vagoane si expediate pe reteaua de cale feratã, indiferent de destinatie si mãrfurile încãrcate în vagoanele intrate prin statii de frontierã, având ca destinatii statii de pe reteaua nationalã de cale feratã sau tranzit spre o statie din strãinãtate.

În statistica transportului rutier, sunt înregistrate mãrfurile transportate cu mijloace înregistrate în tarã.

Transportul în contul altora reprezintã transportul care se efectueazã pe bazã de contract, contra platã, de cãtre un operator economic cu licentã de transport, cu mijloace proprii sau închiriate, în numele unor terte pãrti.

Transportul în cont propriu reprezintã transportul efectuat de persoane juridice si fizice pentru necesitãtile proprii.

Datele statistice privind transportul maritim, pe cãi navigabile interioare si aerian cuprind mãrfurile transportate, indiferent de nationalitatea de înregistrare a mijloacelor de transport.

Transportul prin conducte petroliere magistrale cuprinde volumul produselor petroliere pompate prin conducte si ajunse la destinatie.

Transportul portuar reprezintã operatiunile privind mãrfurile si pasagerii în porturile maritime si pe cãile navigabile interioare.

Transportul aeroportuar prezintã operatiunile privind pasagerii, mãrfurile si posta înregistrate în aeroporturi.

Transportul national reprezintã transportul efectuat între douã localitãti situate pe teritoriul national.

Transportul international reprezintã transportul între teritorii nationale diferite, o localitate fiind situatã pe teritoriul national.

Transportul public local de pasageri reprezintã operatiunea de transport de pasageri care se efectueazã cu un vehicul rutier de transport, precum si cu metroul, în interiorul zonei administrativ-teritoriale a unei localitãti, fãrã a depãsilimitele acesteia.

Datele privind infrastructura de transport feroviar reflect lungimea linei de cale feratã în exploatare, care include liniile deschise transportului de mãrfuri si pasageri. Infrastructura de transport rutier cuprinde drumurile, respectiv cãile de comunicatie terestrã special amenajate pentru circulatia vehiculelor si pietonilor.

Drumurile sunt cãi de comunicatie terestrã special amenajate pentru circulatia vehiculelor si pietonilor.

Drumurile publice sunt obiective de utilitate publicã destinate transportului rutier în scopul satisfacerii cerintelor economiei nationale, ale populatiei si de apãrare a tãrii si apartin proprietãtii publice.

Drumurile nationale asigurã legãtura capitalei tãrii cu municipiile-resedinte de judet, legãturile între acestea, precum si cu tãrile vecine.

Drumurile judetene si comunale asigurã legãturile între municipiile-resedinte de judeþ si resedintele de comune,municipii, orase si alte obiective importante, între comune si satele componente din cadrul judetului, precum si legãtura între municipii, orase, comune si sate între ele.

COMUNICATII

Trimiterea postalã se referã la expedierea si livrarea unui bun, prin mijloace diferite de cele electronice, la adresa indicate de expeditor, utilizând serviciile de postã. Sunt incluse trimiterile de corespondentã, imprimatele si coletele postale.

Trimiterea de corespondentã este o comunicare scrisã, tipãritã, imprimatã sau înregistratã pe orice suport material care urmeazã sã fie transportatã si livratã la adresa indicatã de expeditor, altfel decât electronic, pe suportul sau pe ambalajul acestuia.

Imprimatele (cãrti, cataloage, ziare si periodice) sunt trimiteri postale care nu sunt incluse în categoria trimiterilor de corespondentã.

Trimiterile postale recomandate sunt acele trimiteri pentru care se oferã o garantie forfetarã împotriva riscurilor de pierdere, furt, distrugere totalã sau partialã, deteriorare si pentru

care se elibereazã la cerere o dovadã privind depunerea la punctul de acces sau la destinatar.

Trimiterile postale cu valoare declaratã sunt acele trimiteri care sunt asigurate împotriva pierderii, furtului,distrugerii totale sau partiale, deteriorãrii, pentru o sumã egalã cu valoarea declaratã de expeditor.

Coletul postal este o trimitere postalã continând bunuri cu sau fãrã valoare comercialã; coletele postale nu trebuie sã continã alte trimiteri postale.

În numãrul de conexiuni la serviciile de telefonie sunt cuprinse conexiunile persoanelor fizice si juridice la serviciile de telefonie fixã si mobilã.

Numãrul de conexiuni la serviciul de telefonie fixã este reprezentat de numãrul de linii telefonice fixe conectate pentru care se plãtesc abonamente.

Numãrul de conexiuni la serviciul de telefonie mobila este reprezentat de numãrul de cartele SIM pe bazã de abonament si cartele SIM preplãtite active.

Preview document

Transporturi și Depozitare - Pagina 1
Transporturi și Depozitare - Pagina 2
Transporturi și Depozitare - Pagina 3
Transporturi și Depozitare - Pagina 4
Transporturi și Depozitare - Pagina 5
Transporturi și Depozitare - Pagina 6
Transporturi și Depozitare - Pagina 7
Transporturi și Depozitare - Pagina 8
Transporturi și Depozitare - Pagina 9
Transporturi și Depozitare - Pagina 10
Transporturi și Depozitare - Pagina 11
Transporturi și Depozitare - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Transporturi si Depozitare.docx

Te-ar putea interesa și

Rolul Transportului în Activitatea Logistică

INTRODUCERE Transporturile reprezintă un domeniu important al activităţii economico-sociale pentru că prin intermediul lor se efectuează...

Fabricarea și comercializarea zahărului

Tema proiectului: Tema acestui proiect este lansarea în fabricație a zahărului în cadrul firmei „Coronița”. 1.1. Prezentarea produsului:...

Proiect Tehnici de Manipulare și Depozitare în Transporturi

MEMORIU TEHNIC In cadrul proiectului se vor studia doua variante de manipulare a incarcaturii: Varianta 1 – depozit acoperit cu rampe laterale...

Parfum

ETAPA 1: Lansarea in fabricatiei 1.1 Prezentarea produsului Parfumurile sunt folosite de acum mii de ani. Egiptenii foloseau plante, cauciuc,...

Managemetul distribuției produselor petroliere studiu de caz - Stația de Distribuție Petrom Moinești

Introducere SNP Petrom este una dintre companiile care au o pondere importantă în economia României. În acelaşi timp, SNP Petrom tinde să devină...

Sucul de mere

JuiceRo este sucul natural 100% produs doar din măr ce vă aduce prospeţimea şi gustul fructelor. Având în compoziţie doar mere româneşti, sucul...

Logistică - analiza activităților logistice la SC Vitaprod SA

Capitolul I – Prezentarea societatii comerciale Date de identificare Nume : SC VITAPROD SA Forma juridicǎ : Societate pe acţiuni Sediu social :...

Proiect logistică - SC Mulțumim SRL

PARTEA I – Descrierea sistemului logistic Capitolul 1 1.1 Obiectul de activitate al firmei , descriere , obiective SC MULTIM SRL are ca domeniu...

Ai nevoie de altceva?