Metoda SCAMPER pentru televizoare

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Electronică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1599
Mărime: 22.39KB (arhivat)
Publicat de: Octaviu Peter
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

De la începuturile sale ca mică afacere de export în Taegu, Coreea, Samsung a crescut, devenind una dintre companiile de top în lume în domeniul electronicelor, specializându-se în dispozitive şi mijloace de comunicaţie digitale, semiconductori, memorie şi integrare a sistemelor. Astăzi, produsele şi procesele inovatoare şi de înaltă calitate Samsung sunt recunoscute în întreaga lume. Această cronologie surprinde principalele pietre de hotar din istoria Samsung, arătând cum compania şi-a extins liniile de produse, aria acoperită, cum şi-a crescut venitul şi valoarea acţiunilor la bursă şi şi-a urmat misiunea de a face viaţa mai bună pentru consumatori din întreaga lume.

Samsung Group este o companie din Coreea de Sud, înființată în 1938, având ca obiect principal de activitate producția de produse electronice și IT. Compania este numărul 1 mondial în producția de memorii, TFT și telefoane monitoare CDMA. Samsung are aproximativ 188.000 de angajaiți în 185 de birouri din 65 de țări, fiind alcătuită din opt divizii principale de afaceri. Veniturile Samsung reprezintă aproximativ 20% din PIB-ul Coreei de Sud, estimat la 1.200 miliarde de woni.

• Substituie

Atunci cand vorbim de televizoare Samsung, putem sa vorbim intr-adevar de inovatii care au reusit sa schimbe banalul televizor cu tub intr-un gadget in toata puterea cuvantului. Ei au fost primii care au facut trecerea de la televizoarele lcd la cele cu led, aducand in acest fel un nou design, facand televizoarele mai subtirii si mai usoare, lucru care a ajutat in acelasi timp si la scaderea consumului de electricitate.

Diferente CRT, LCD si LED:

LCD (liquid crystal display) este înlocuitorul vechii tehnologii CRT (cathode ray tube) – monitoare cu tub catodic și folosește cristalele lichide pentru a afișa imaginea pe ecran. Cristalele lichide se comportă ca un obturator pentru lumina din spatele ecranului și în funcție de tensiunea generată de electrozii din interiorul monitorului, cristalele vor permite luminii să treacă prin ele sau o vor opri, determinând pixelii să redea culorile potrivite și să compună imaginea pe care o vedem pe ecran.

Monitoarele cu tehnologie LED sunt tot LCD-uri (pentru că utilizează tot cristalele lichide pentru a afișa imaginea pe ecran), dar folosesc un tip diferit de iluminare față de cel uzual. Majoritatea monitoarelor au folosit pentru iluminarea din spatele ecranului tuburi fluorescente (catodice, reci) – CCFL (cold cathode florescent light). În prezent din ce în ce mai mulți producători comută liniile de monitoare pe acest tip de de iluminare cu LED.

In ceea ce priveste televizorul Samsung EH5000, folosirea tehnologiei RGB LED pentru iluminarea ecranului poate oferi un spectru de culori foarte apropiat de filtrul de culori din cristalele LCD. Această metodă permite componentelor de culoare să fie foarte precise în ceea ce privește culorile folosite. Deasemenea, fiecare RGB LED poate fi ajustat să producă cele mai vii culori.

De asemenea televizoarele Samsung EH5000 au costuri de reciclare mai scăzute.

Tehnologia CCFL folosește mercur și, datorită nivelului înalt de toxicitate, poate fi un pericol pentru mediu. Tehnologia LED nu folosește mercur și poate fi reciclată mult mai ușor.

Preview document

Metoda SCAMPER pentru televizoare - Pagina 1
Metoda SCAMPER pentru televizoare - Pagina 2
Metoda SCAMPER pentru televizoare - Pagina 3
Metoda SCAMPER pentru televizoare - Pagina 4
Metoda SCAMPER pentru televizoare - Pagina 5
Metoda SCAMPER pentru televizoare - Pagina 6
Metoda SCAMPER pentru televizoare - Pagina 7
Metoda SCAMPER pentru televizoare - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Metoda SCAMPER pentru Televizoare.docx

Alții au mai descărcat și

Monitorul

O clasificare sumara a monitoarelor ar putea fi dupa unul din criteriile : a) dupa culorile de afisare -monitoare monocrome (afiseaza doar doua...

Stabilizator de Tensiune

3. Functionarea În general, pentru realizarea stabilizatoarelor de tensiune se folosesc proprietatile diodelor. Cel mai simplu tip de...

Ai nevoie de altceva?