Automat de Sortat Mere-ASDN

Proiect
5.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Electrotehnică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 1087
Mărime: 50.85KB (arhivat)
Publicat de: Vladimir Toth
Puncte necesare: 4
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristian Ninca

Extras din proiect

Proiect A.S.D.N.

Tema:

Realizarea unui automat de sortat mere dupa diametru (diametre între 5,5 si 6 cm si între 7,5 si 8 cm) precum si dupa culoare (verde si rosu). Merele care corespund ca diametru si culoare vor fi asezate în lazi de câte 24 bucati. Implementare cu bista-bili J-K.

Functionarea:

Automatul de sortat mere va fi compus din mai multe automate specializate pentru anumite functii.

Merele sunt aduse pe o banda cu o distanta prestabilita între ele (3 cm). La capatul acestei benzi se afla un senzor de diametru care actioneaza un brat mobil ce plaseaza marul pe banda corespunzatoare diametrului sau. (Fig1)

Aceste benzi sunt în numar de cinci si anume: banda 1 pentru merele cu diametru mai mic de 5,5 cm, banda 2 pentru cele cu diametru cuprins între 5,5 si 6 cm, banda 3 pentru cele cu diametru între 6 si 7,5 cm, banda 4 pentru merele cu diametru cuprins între 7,5 si 8 cm, iar ultima banda, cea cu numarul 5 este pentru merele cu diametru mai mare de 8 cm.

Benzile 2 si 4 conduc merele pentru o sortare dupa culoare, celelalte benzi ducând merele pentru alte sortari (catre automate realizate de altii, deci nu ne intere-seaza).

Senzorul de diametru (Fig2) este realizat dupa urmatorul principiu:

Avem 5 emitatoare de raze laser de putere mica si 5 receptoare care transmit valoarea 0 daca unda emisa este receptata (nu exista nici un obstacol între emitator si receptor) si valoarea 1 daca unda emisa nu este receptata (exista un obstacol între emitator si receptor). Primul emitator, ex, este situat cu putin peste nivelul benzii (a-proximativ 3 mm), al 2-lea emitator, ea, este situat la 5,5 cm deasupra benzii, al 3-lea, eb, la 6 cm, al 4-lea, ec, la 7,5, iar cel de-al 5-lea, ed, la 8cm. Semnalele transmise de receptoarele corespunzatoare acestor 5 emitatoare catre sistem sunt notate cu x, a, b, c, respectiv d.

Emitatorul ex functioneaza permanent. El este folosit la detectia prezentei merelor pe banda în dreptul senzorului de diametru. În momentul când rx transmite x=1 înseama ca avem un mar si se pornesc si celelalte 4 emitatoare. Codarea diame-trului este urmatoarea:

Preview document

Automat de Sortat Mere-ASDN - Pagina 1
Automat de Sortat Mere-ASDN - Pagina 2
Automat de Sortat Mere-ASDN - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Automat de Sortat Mere-ASDN.doc

Alții au mai descărcat și

Reglarea Automată a Nivelului

Elemente Arcuitoare Generalitati: Folosirea elementelor arcuitoare în constructia produselor electrotehnice este legata de principiul de...

Sistemul de iluminat de siguranță

ARGUMENT Iluminat normal se refera la instalatiile utilizate zilnic,in conditii normale. Iluminatul de siguranta trebuie sa asigure evacuarea...

Voltmetre verificatoare și înregistratoare

1. Domeniu de aplicare Norma se refera la verificarea/etalonarea voltmetrelor indicatoare si inregistratoare,destinate masurarilor de tensiuni...

Automate Programabile

Definire. Un automat programabil este un “calculator” specializat care realizeaza functii de control de o diversitate de tipuri si nivele de...

Ai nevoie de altceva?