Biblioteca

Sistemul Informatic Suport in CNE

Proiect / Energetica
Informatii Proiect:
Numar de pagini: 17
Marime arhiva: 64.37Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Proiect
Domeniu: Energetica
Nota pe site: 7 Sistemul Informatic Suport in CNE, 7 out of 10 based on 1 rating
Profesor indrumator / Prezentat Profesorului:
Barbu Gheorghe
Valoare:
Gratis
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.


Fisiere in arhiva: (1)

 • Sistemul Informatic Suport in CNE.doc

Din cuprins:
1. Sisteme informatice pag. 3
2. Functii ale sistemului suport pag. 8
3. Obiectivul sistemului informatic suport pag. 8
4. Sistem Informatic Suport de Asistare a Operatorilor intr-oCNE pag. 14
5. Concluzii pag. 16
6. Bibliografie pag. 17

Extras din document:

1.1. Sistemul informatic al reactorului nuclear
In explozia informationala din ultimele decenii o importanta deosebita au dobandito resursele de comunicatie de care dispun utilizatorii sistemelor informatice in cadrul carora un loc important il ocupa calculatorul electronic . Culegerea si prelucrarea informatiilor existente nu s-ar putea executa corect si in timp optim fara existenta calculatorului .
Sistemul informatic reprezinta sistemul informational in care echipamentele , tehnicile si procedurile de transmitere a informatiei se realizeaza automat.
Orice sistem informatic este format din :
" Componente hardware : calculatoare de proces si periferice ;
" Componente software : programe de conducere , programe de transmisie si prelucrare a datelor , programme de interferare cu operatorul .
Sistemele informatice pot fi de gestiune sau proces. În ambele situatii acestea trebuie sa beneficieze de un suport hardware performant de implementare si de un mediu software adecvat dezvoltarii aplicatiilor de conducere.
Energetica tinde spre o structura în care tehnologia informatica si a cunostintelor va detine un rol important în sintetizarea solutiilor privind obtinerea si utilizarea resurselor. Esenta managementului în aceasta perspectiva consta în cunoasterea corecta a problemelor decizionale.
În acest context se trece de la mangementul bazat pe intuitie la cel care tine cont de abordarea arhemosistemica, respectiv aplicând principiile cercetarii operationale. Metoda cercetarii operationale presupune parcurgerea urmatoarelor etape: identificarea, definirea explicita si încadrarea problemei, construirea modelului, rezolvarea problemei tinând cont de restrictii si stabilirea solutiei optime din punct de vedere al criteriilor decizionale.
Adoptarea deciziilor este mult usurata daca se face apel la structuri hardware / software capabile sa sintetizeze informatiile surselor, consumatorilor si a canalelor de circulatie.
Principalele orientari privind proiectarea si punerea în functiune a sistemelor informatice destinate supervizarii instalatiilor nuclearo-energetice sunt sintetizate în cele ce urmeaza.
Sistemul informatic nuclear este un sistem dinamic în timp real cu prelucrare distribuita a datelor capabil de a superviza procesele nucleare în baza unor scheme descentralizate. Acesta se supune legii entropiei informationale ce cuantifica perturbatiile sistemului si al carei minim reprezinta optimalitatea.
Resursele hardware ale unui sistem informatic nuclear cuprind; calculatoare - trei calculatoare de proces ( calculator de control , rezerva ,,calda a calculatorului de control si calculator rezerva) , periferice din diferite generatii, sistemul fiind eterogen si în continua dezvoltare din dorinta de îmbunatatire a performantelor acestuia sau ca rezultat al unor actiuni corective.
Structura software a sistemului informatic al reactorului nuclear este reprezentata de produse program si proceduri de operare dedicate fie conducerii în timp real a proceselor, fie procesarii / transmiterii fluxurilor de date. Plecând de la continutul proiectului de concepere-realizare si exploatare fara risc a instalatiilor nucleare, premisele dezvoltarii aplicatiilor software au reflectat capacitatea de cuprindere a problemelor reale, modularizarea maxim posibila, independenta relativa a fiecarei aplicatii cel putin din perspectiva accesarii resurselor de date si operatiilor de I/O, flexibilitatea interfatarii cu operatorul si cu procesul condus.
Referindu-ne în special la segmentul de conducere al proceselor nucleare trebuie constatat faptul ca întreaga strategie de dezvoltare a aplicatiilor software în timp real pune accentul pe toleranta la defecte si corectitudinea executiei functiilor specificate.


Previzualizare pagini: (17)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Enciclopedie Nucleara
  Referatul contine 54 pagini in format doc cu o marime totala de 312.73 KB.
  Preview document similar
  Impactul Producerii Energiei in CNE Cernavoda asupra...
  Proiectul contine 80 pagini in format doc cu o marime totala de 7.24 MB.
  Preview document similar
  Incalzitor Solar cu Aer
  Proiectul contine 37 pagini in format doc cu o marime totala de 2.45 MB.
  Preview document similar
  Proiect PEC
  Proiectul contine 36 pagini in format doc, vsd cu o marime totala de 1.09 MB.
  Preview document similar
  Sisteme Energetice Neconventionale - Energia Nucleara
  Proiectul contine 38 pagini in format doc cu o marime totala de 1.76 MB.
  Preview document similar
  Raport la Practica Tehnologica
  Proiectul contine 36 pagini in format doc cu o marime totala de 1.06 MB.
  Carti recomandate:
  Osztroluczky Miklos
  In timpul sezonului rece, orice constructie are nevoie de un surplus de energie pentru a pastra in interior o temperatura cat mai placuta. In acest scop, izolatiile termice pot influenta in mod hotarator cele trei moduri de transmitere a caldurii (prin conductie, prin convectie si prin radiatie).

  Cartea prezinta, prin... citeste tot
  Adam
  In primul volum, Vindecari miraculoase. Povesti adevarate, Adam, unul dintre cei mai solicitati vindecatori din lume, a povestit cum si-a descoperit puterea de vindecare si a incercat sa transmita oamenilor increderea in capacitatea fiecaruia de a vindeca si a fi vindecat. In Ghid pentru vindecare si autodezvoltare el raspunde intrebarilor... citeste tot
  Daniel Reid
  Arta qi gong se intemeiaza pe principiile taoiste fundamentale si pe fortele universale care stau la baza medicinei traditionale chineze, a meditatiei si a artelor martiale. Implicand o respiratie corecta si exercitii fizice usoare, echilibreaza sistemul energetic si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Practicata cu regularitate, contribuie... citeste tot