Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3344
Mărime: 28.66KB (arhivat)
Publicat de: Abel Farkas
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Stancu, Andrei Stanculescu

Cuprins

  1. Rolul Statului in 1. Introducere – prezentarea firmei
  2. 2. Analiza poziţiei financiare
  3. 3. Analiza performanţei financiare
  4. 4. Analiza cash-flow-urilor
  5. 5. Diagnosticul rentabilităţii
  6. 6. Diagnosticul riscului
  7. 7. Previziunea trezoreriei

Extras din proiect

1. Introducere

Intreprinderea moderna isi desfasoara activitatea intr-un spatiu financiar care ii ofera instrumente si posibilitati de actiune specifice, dar care o supune unor constrangeri deosebite. De aceea, este importanta o atenta cunoastere a obiectului gestiunii financiare a intreprinderii, prin raportarea la oportunitatile si constrangerile determinate de mediul financiar. Aceatsa pentru ca, analiza financiara este activitatea de diagnosticare a pozitiei financiare si a starii de performanta si de lichiditate financiara a intreprinderii la incheierea exercitiului financiar. Totodata, analiza financiara intereseaza partenerii economici si financiar bancari, pentru fundamentarea unor posibile actiuni de cooperare cu respective intreprindere.

In continuare vom realize analiza financiara a intreprinderii S.C. CIOCANESTI PISCICOLA S.R.L., pe baza datelor din bilant si contul de profit si pierdere ale acesteia, in perioada anilor 2005-2006.

Societatea S.C. CIOCANESTI PISCICOLA S.R.L., inregistrata la Registrul Comertului sub CUI 11826670 si numar de inmatriculare J51/95/1999, desfasoara ca activitate principala piscicultura, incepand cu anul infiinatrii, anul 1999, in localitatea Ciocanesti, judetul Calarasi.

2. Analiza echilibrului financiar

Datele necesare analizei financiare sunt preluate din bilantul financiar. Constructia bilantului financiar, pornind de la elementele continute in bilantul contabil, necesita o tratare prealabila a posturilor de active si de pasiv dupa criteriile de lichiditate – exigibilitate. In continuare vom calcula pe baza elementelor bilantiere si ale contului de profit si pierdere urmatorii indicatori specifici analizei de echilibru financiar, conform celor doua metode de calcul, anglo-saxon respective continental (franceza).

- Metoda anglo-saxona

1. SN = situatia neta

2. ACRnete = Active curente nete

- Metoda franceza

1. ANC = Active nete curente

2. FR = fondul de rulment

3. FRP = Fondul de rulment propriu

4. FRS = Fondul de rulment strain

5. NFR = Nevoia de fond de rulment

6. TN = Trezoreria neta

7. CF = ∆ TN

Analiza indicatorilor calculati

- Metoda anglo-saxona

1. SN

Situatia neta pozitiva si crescaoare reflecta o gestiune economica sanatoasa. Aceasta crestere este consecinta reinvestirii unei parti din profitul net si a altor elemente de acumulari. Valoarea acesteia este de preferabil sa aiba o valoare pozitiva, iar ca dinamica in timp, o evolutie crescatoare. In cazul societatii mai sus prezentate, situatia ntea inregistreaza valori positive, acestea fiind calculate atat pentru soldurile initiale cat si pentru cele de la final de an 2005, 2006.

∆ SN = SN2006 – SN2005 = 203818 – 41883 = 161935

Evolutia situatiei nete este una pozitiva, cresterea sittuatiei nete exprimand, de fapt, atingerea obiectivului major al gestiunii financiare, si anume maximizarea valorii intreprinderii, respective a valorii capitalurilor proprii.

- Metoda franceza

1. FR

Fondul de rulment arata in ce proportie nevoile permanente sunt acoperite din resursele permanente. Penrtu perioada analizata valorile FR2005 si FR2006 sunt positive, ceea ce reflecta ca societatea dispune de o sursa permanenta de finantare a nevoilor ciclice de exploatare. Surplusul astfel creat, poate fi rulat pentru reinnoirea stocurilor, creantelor si a lichiditatilor.

∆ FR = FR2006 – FR2005 = 156551 – 23661 = 132890

Modificarea fondului de rulment in aceasta perioada este una pozitiva, societatea mentinandu-si echilibrul pe termen lung.

2. FRP

Fondului de rulment propriu inregistreaza valori negative, ceea ce indica insuficienta resurselor proprii in acoperirea nevoilor societatii si totodata lipsa unei autonomii financiare a intreprinderii.

3. FRS

FRS nu poate avea valori negative, asa cum se constata si in cazul societatii analizate, intrucat acesta reprezinta modalitatea prin care intreprinderea isi finanteaza deficitul de resurse pe baza imprumuturilor.

Preview document

Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 1
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 2
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 3
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 4
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 5
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 6
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 7
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 8
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 9
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 10
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 11
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 12
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 13
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 14
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 15
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 16
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 17
Analiză financiară la SC Ciocănești Piscicola SRL - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Analiza Financiara la SC Ciocanesti Piscicola SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?