Caiet de practică Raiffeisen Bank

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 8400
Mărime: 584.50KB (arhivat)
Publicat de: Augustina Niță
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA LUCIAN BLAGA, SIBIU FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA FINANTE-BANCI

Extras din proiect

INTRODUCERE

Raiffeisen Bank ofera o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (Raiffeisen Smart Mobile) si internet banking (Raiffeisen Online).

Raiffeisen Bank are o retea de peste 540 agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti, dintre care 100.000 de IMM-uri si 6.800 corporatii mari si medii.

Pe segmentul corporatist, Raiffeisen Bank deserveste companii cu o cifra anuala de afaceri ce depaseste 5 milioane EUR, entitati publice si institutii financiare. De asemenea, banca are reprezentanti in 8 centre regionale corporatiste, oferind clientilor marele avantaj de a beneficia de solutii bancare adaptate cerintelor acestora in orice zona a tarii.

De asemenea, Raiffeisen Bank este un jucator important pe piata cardurilor – a lansat primul card de credit co-branded, primul card de credit cu cip si ofera clientilor sai toata gama de carduri: de debit si de credit, pentru persoane fizice si juridice, in lei sau in valuta, cu utilizare nationala sau internationala, de tip Visa sau Mastercard.

Profesionistii Raiffeisen dezvolta in fiecare zi o relatie constructiva intre banca si clienti, raspunzand cu promptitudine intrebarilor si sugestiilor clientilor si prin oferirea celor mai simple si accesibile solutii.

VIZIUNE Raiffeisen Bank este liderul pietei bancare prin calitate, dinamism si inovare. Oferind produse si servicii de inalta calitate, cu o atitudine constant dinamica si axandu-se pe inovare, Raiffeisen Bank poate deveni banca de prima optiune pentru clienti si poate fi recunoscuta ca fiind liderul pietei bancare. Raiffeisen Bank este un partener de termen lung pentru toti clientii sai, oferind o gama completa de servicii financiare la standarde ridicate si generand un profit pe actiune peste medie.

MISIUNE Raiffeisen Bank este un partener de termen lung pentru toti clientii sai, oferind o gama completa de servicii financiare la standarde ridicate si generand un Profit pe actiune peste medie.Aceasta este o banca universala, apartinand unui grup care ofera servicii financiare integrate in urmatoarele domenii: bancar, banca de investitii, analiza si consultanta financiara, leasing, asigurari. Standardele ridicate se aplica fiecarui aspect al activitatii bancii: servicii si produse de calitate, investitii in infrastructura, conceptul original Raiffeisen pentru "sucursala moderna", multiple canale de distributie, inovare constanta in ceea ce priveste produsele, solutii alternative sau personalizate nevoilor specifice ale clientilor nostri.

SCURT ISTORIC

Prezenta Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB) in Romania a inceput in anul 1994 prin deschiderea unei reprezentante la Bucuresti. In 1998, reprezentanta a fost transformata intr-o subisidara a RZB, oferind servicii si produse pentru companii.

In acelasi timp, una dintre cele mai mari banci detinute de statul roman, Banca Agricola, se afla intr-o situatie financiara dificila. Datorita masurilor luate de autoritatile romane, precum preluarea creditelor neperformante de catre stat, banca a fost pregatita pentru privatizare in anul 2000.

In februarie 2001, RZB, impreuna cu Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), si-a exprimat interesul de a achizitiona pachetul majoritar de actiuni ale Bancii Agricole. Contractul de achizitie a fost semnat la sfarsitul lunii iulie 2002.

Emblema Raiffeisen

In vechime, calutii incrucisati completau varful unui acoperis de casa, protejand ocupantii acesteia de orice tip de pericol. Organizatia Raiffeisen a transformat acest simbol al protectiei in propria marca deoarece membrii acesteia se protejeaza reciproc de dificultatile economice, colaborand unul cu celalalt.

Motivul principal pentru care am ales Raiffeisen Bank pentru a-mi desfasura stagiul de practica a fost determinat de faptul ca este una din institutiile bancare in care eu mi-as dori sa profesez dupa terminarea studiilor. Am ales Raiffeisen Bank pentru ca mereu am fost atrasa de prestigiul si profesionalismul acestei banci. La toate acestea s-a adaugat si curiozitatea de a afla cum functioneaza cu adevarat o banca, care vor fi indatoririle mele atunci cand la randul meu voi lucra in cadrul unei banci, dar si dorinta de a ma consulta cu profesionistii din domeniu.

Tin sa specific ca am fost intampinata cu entuziasm chiar, ca angajatii bancii m-au tratat ca pe o persoana responsabila, ca pe un viitor coleg si ca au fost incantati sa-mi raspunda la intrebari si sa-mi dea anumite sarcini pentru a ma initia in “tainele” activitatii bancare.

Activitatea mea de practica s-a desfasurat in cadrul Agentiei aflata in Sibiu, Piata Aurel Vlaicu parter, et.I si II a Raiffeisen Bank in perioada 19 mai-6 iunie, sub indrumarea domnului director de agentie Ovidiu Cosman.

ZIUA 1: 19.05.2014

Astazi am aflat despre optiunile de cont curent existente la Raiffeisen Bank, precum si despre anumite servicii disponibile clientilor.

Ai la dispozitie 4 optiuni pentru ca tu sa o alegi pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale:

Optiunea Dinamic

Pe gustul oamenilor de actiune.

Castigi viteza si flexibilitate pentru platile de zi cu zi.

• cont curent in Lei

• card de debit Maestro / Visa Electron;

• Raiffeisen Online;

• Raiffeisen Smart Mobile

• o plata directa catre 1 furnizor ales de tine;

• Raiffeisen Direct.

Beneficii

• efectuezi operatiuni bancare de acasa, de la birou sau de oriunde te-ai afla;

• ai informatii complete si in timp real referitoare la conturile tale;

• ai acces la o varietate de canale de tranzactionare moderne si rapide.

Pret: 3,9 lei/luna.

Optiunea Supliment

Preview document

Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 1
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 2
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 3
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 4
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 5
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 6
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 7
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 8
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 9
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 10
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 11
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 12
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 13
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 14
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 15
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 16
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 17
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 18
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 19
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 20
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 21
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 22
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 23
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 24
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 25
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 26
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 27
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 28
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 29
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 30
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 31
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 32
Caiet de practică Raiffeisen Bank - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica Raiffeisen Bank.doc

Alții au mai descărcat și

Caiet de practică - Raiffeisen Bank

INTRODUCERE Raiffeisen Bank este liderul pieţei bancare prin calitate, dinamism şi inovare. Oferind produse şi servicii de înaltă calitate, cu o...

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Rata Dobânzii și Cursul de Schimb

INTRODUCERE – Mecanismul ERM – 2 Banca Naţională trage speranţa că 1 ianuarie 2014 îi va găsi pe români cu euro în buzunar. Optimismul băncii...

Practică Reiffeisen Bank

Un scurt istoric al băncii Raiffeisen Bank Raiffeisen Bank în România și-a început activitatea în anul 1994, când Grupul Bancar Austriac...

Caiet de practică - Raiffeisen Bank

INTRODUCERE Raiffeisen Bank este liderul pieţei bancare prin calitate, dinamism şi inovare. Oferind produse şi servicii de înaltă calitate, cu o...

Practică la Raiffeisen Bank

21..05- Am facut cunostinta cu directoarea Raiffeisen Bank, si am fost repartizata departamentului de Ofiteri Tranzactii. 22.05-Am ordonat dupa...

Caiet de practică la Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank in Romania Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB-Austria) a deschis în 1994 o reprezentanţă în România şi a devenit una dintre...

Caiet practică Raiffeisen

1 Descrierea instituţiei financiar bancare Raiffeisen Bank Scurt istoric RZB (Raiffeisen Zentralbank Österreich) - Austria a fost fondată în 1927...

Ai nevoie de altceva?