Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul BRD

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2941
Mărime: 55.49KB (arhivat)
Publicat de: Valentin Simion
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adina Dornean

Cuprins

  1. 1. Scurtă prezentare a BRD Groupe Societe Generale 3
  2. 2. Procesul de stabilire a prețului 5
  3. 3. Strategia de aplicare a prețurilor 8
  4. Bibliografie: 13

Extras din proiect

1. Scurtă prezentare a BRD Groupe Societe Generale

BRD este o bancă de forță, cu o tradiție de peste 90 de ani în România.

Modelul de bancă universală implementat de Grupul Societe Generale în urma privatizării din 1999 este axat astăzi pe 3 activități majore :

• Banca de Retail care servește persoanele fizice și profesiunile liberale.

• Corporate & Investment Banking, cu servicii dedicate marilor companii locale sau subsidiarelor din România a companiilor internaționale.

• Servicii Specializate care oferă leasing financiar, leasing operațional, management al flotelor auto, credite de consum în magazine, titluri, asigurări, pensii și altele.

BRD în prezent este a doua bancă din România din punct de vedere al activelor, unul dintre marii finantatori ai IMM-urilor, precum și unul dintre cei mai importanți jucători pe piață de corporate banking din Romania - leaderi pe segmentul de credite sindicalizate la sfârșitul anului 2012.

Prin cei 8800 de angajati în 840 de unități în toată țara, BDR este alături de clientii săi, fie ei tineri, seniori, salariați sau profesiuni liberale și companii, pentru ai ajuta să-și realizeze planurile și proiectele de viitor.

De peste 10 ani, BRD se implică în acțiuni de susținere a unor categorii defavorizate precum copii și tineri vulnerabili social și în reducerea impactului activității sale asupra mediului înconjurător prin gestionarea responsabilă a resurselor precum energia, apa sau hartia .

Societatea Natională de Credit Industrial, strămoșul BRD-Groupe Société Générale, a fost creată în 1923 ca institutie publică, statul deținând 20% din capitalul social, Banca Natională a României 30%, restul fiind deținut de particulari, printre care și un grup de foști directori ai Marmorosch, Blank & Co., prima bancă modernă din România. Misiunea acestei noi instituții era finanțarea primelor etape ale dezvoltării sectorului industrial din România.

După Al Doilea Razboi Mondial, conform Legii Naționalizării din iunie 1948, Societatea Națională de Credit Industrial a fost naționalizată, devenind Banca de Credit pentru Investitii. In 1958, după reorganizarea sistemului financiar, Banca de Credit pentru Investiții a obținut monopolul în România pentru finanțarea pe termen mediu și lung a tuturor sectoarelor industriale, cu excepția agriculturii și industriei alimentare. Ea a primit un nou nume, devenind Banca de Investișii. În această perioadă, cea mai mare parte a finanțărilor acordate de Banca Mondială au fost derulate prin Banca de Investiții.

În 1990, monopolul de care beneficiau băncile specializate în domeniul lor de activitate a luat sfarşit. Banca Romana pentru Dezvoltare s-a constituit ca bancă comerciala și a preluat activele și pasivele Bancii de Investitii. Bancii i s-a acordat o autorizație de funcționare generală.

În decembrie 1998 s-a semnat un acord între Société Générale și Fondul Proprietății de Stat (autoritatea care gestiona participațiile statului), prin care Société Générale a subscris o majorare de capital de 20% și a cumpărat un pachet de acțiuni care i-a permis să devină proprietară a 51% din capitalul majorat al BRD .

BRD este unul din liderii pieței bancare pentru persoane fizice, ea numară 2,3 milioane de clienți, care intră în contact cu banca prin intermediul sucursalelor clasice, al internetului, al telefonului mobil, dar și cu ajutorul unui call center performant. BRD se află în topul băncilor care activează pe piața creditelor pentru persoane fizice și pe cea a cardurilor bancare. Forța de vânzare a băncii acționează printr-o rețea de 900 de unități.

Banca este unul dintre marii finanțatori ai IMM-urilor, precum și unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de corporate banking din România .

Bibliografie

1. Baker, 2003

2. Moşteanu T., Floricel C., Dumitrescu D., Alexandru F., Preţuri şi concurenţă, Editura Didactică şi Pedagogică, R.A., Bucureşti, 1997

3. Suport de curs Prețuri și concurență

4. Viorel Beju, Prețuri, ed. economica,Bucuresti, 2000

5. Vrânceanu, Diana, Maria, Politici de preţ, Editura Uranus, Bucureşti, 2006

6. Thomas Nagle, John Hogan, Strategia și tactica stabilirii prețurilor, un ghid pentru creșterea profiturilor, ed. Brandbuiders, Bucuresti, 2008

7. https://www.brd.ro/despre-brd/profil

8. https://www.brd.ro/despre-brd/profil/istorie

9. https://www.brd.ro/despre-brd/profil/orientare-produse-si-servicii

10. https://www.brd.ro/_files/pdf/Tarife_Comisioane_RO.PDF

11. http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=BRD

Preview document

Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul BRD - Pagina 1
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul BRD - Pagina 2
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul BRD - Pagina 3
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul BRD - Pagina 4
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul BRD - Pagina 5
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul BRD - Pagina 6
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul BRD - Pagina 7
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul BRD - Pagina 8
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul BRD - Pagina 9
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul BRD - Pagina 10
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul BRD - Pagina 11
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul BRD - Pagina 12
Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul BRD - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Fundamentarea preturilor produselor pe exemplul BRD.docx

Alții au mai descărcat și

Modalități de practicare a ajutorului de șomaj și implicațiile acestora

1.Modalitati de practicare a ajutorului de somaj in Austria si impactul acestora În afară de a fi un aspect important al comportamentului...

Fundamentarea prețului produselor pe exemplul SC Contor Group SA

CAPITOLUL 1 PREZENTAREA FIRMEI 1.1. Istoric Societatea Contor Group S.A. – cu numele iniţial de Contor Zenner Romȃnia S.A. – a fost ȋnfiinţată...

Fundamentarea prețurilor produselor pe exemplul Telekom

1. Prezentare a companiei Telekom Romania 1.1. Scurt istoric Telekom Romania este una dintre cea mai importanta companie de telecomunicatii din...

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?