Monografie Raiffeisen

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 119 în total
Cuvinte : 46316
Mărime: 711.29KB (arhivat)
Publicat de: Bogdan Barbu
Puncte necesare: 12

Cuprins

  1. 1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie.
  2. 1.1 Momentul istoric al înfiinţării (legea/HG şi principalele repere).
  3. 1.2 Principalele etape şi evoluţia sa în cadrul sistemului bancar românesc.
  4. 1.3 Forma şi structura acţionariatului.
  5. 1.4 Principalele funcţii, activităţi şi operaţiuni bancare desfăşurate de Raiffeisen.
  6. 1.5 Cadrul legislativ general şi specific care reglementează activitatea băncii Raiffeisen.
  7. 1.6 Organismele de control şi reglementare care supervizează activitatea băncii Raiffeisen.
  8. 2. Organizarea societăţii bancare. Sistemul informaţional bancar.
  9. 2.1 Prezentarea centralei unităţii bancare şi reţelei teritoriale a băncii Raiffeisen, organigrama generală a băncii şi organigrama unităţii Raiffeisen, agenţia Copou.
  10. 2.2 Organizarea societăţii bancare. Sistemul informaţional bancar.
  11. 3. Conturile bancare.
  12. 3.1 Clasificarea şi procedura de deschidere a conturilor bancare oferite de Raiffeisen.
  13. 3.2 Operaţiuni curente şi operaţiuni specifice derulate prin conturile bancare.
  14. 3.3 Operaţiuni prin conturi.
  15. 3.4 Alte operaţiuni de casă.
  16. 3.5 Incidente în funcţionarea conturilor bancare.
  17. 3.6 Închiderea conturilor bancare.
  18. 4. Plasamente bancare şi non-bancare.
  19. 4.1 Plasamente bancare.
  20. 4.2 Plasamente bancare şi non-bancare.
  21. 4.3 Plasamente financiare.
  22. 5. Decontarea intra şi interbancară. Operaţiunile cu numerar.
  23. 5.1 Instrumente de plată utilizate de Raiffeisen Bank
  24. 5.2 Sisteme de plată electronice. Implementarea Sistemului Electronic de Plăţi.
  25. 5.3 Banca la domiciliu.
  26. 5.4 Compensarea multilaterală a plăţilor.
  27. 5.3 Operaţiuni cu numerar.
  28. 5.4 Moneda electronică.
  29. 6. Marketingul bancar.
  30. 6.1 Politica de marketing dezvoltată de Raiffeisen la nivel de produs şi serviciu bancar.
  31. 6.2 Politica de marketing dezvoltată de Raiffeisen la nivel instituţional.
  32. 7. Creditarea bancară. Persoane fizice şi agenţi economici.
  33. 7.1 Creditarea persoanelor fizice.
  34. 7.2 Creditarea întreprinderilor şi a agenţilor economici.
  35. 7.3 Creditul pentru nevoi personale nenominalizate Flexicredit.
  36. 8. Modul de abordare Raiffeisen Bank S.A. privind opertaţiunile pe pieţele de capital.
  37. 8.1 Raiffeisen Asset Management.
  38. 8.2 Raiffeisen Capital Management.
  39. 8.3 Fondurile Deschise de investiţii.
  40. 8.4 Fondurile Închise de investiţii.
  41. Bibliografie

Extras din proiect

1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie.

1.1 Momentul istoric al înfiinţării (legea/HG şi principalele repere).

În 1994 RZB – Austria deschide o reprezentanţă în România şi devine una din primele bănci străine din sectorul bancar românesc.

Friedrich Wilhelm Raiffeisen a întemeiat în 1862 prima uniune de credit în Anhausen Germania. În 1886 apare prima uniune bancară Raiffeisen în Mühldorf, Austria. Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) cu sediul în Viena a fost fondată în 1927 pentru a coordona activiăţile şi politicile financiare ale întregului grup bancar Raiffeisen şi este responsabilă cu tranzacţiile şi operaţiunile efectuate în numele grupului la nivel naţional şi internaţional.

Raiffeisen International este subsidiară în întregime consolidată a RZB, care deţine aproximativ 70% din acţiunile comune. Restul acţiunilor se tranzacţionează liber la Vienna Stock Exchange. RZB este una dintre cele mai importante bănci comerciale şi de investiţii din Austria şi instituţia centrală a Grupului austriac Raiffeisen, cel mai mare grup bancar din această ţară.

Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB) cu sediul în Viena este entitatea centrală a Grupului RZB. RZB ocupă a treia poziţie pe piaţa bancară din Austria şi este instituţia principală a Grupului Bancar Raiffeisen (RBG). RBG realizează aproape un sfert din activitatea bancară internă şi dispune de cea mai mare reţea de distribuţie din ţară, cu peste 2.200 de unităţi şi aproximativ 23.000 de angajaţi. La 31 decembrie 2008, bilanţul total consolidat a fost de 265 miliarde EUR.

Înfiinţată în 1927, RZB ofera o gamă completă de servicii bancare şi de investment banking în Austria şi este considerată un pionier în Europa Centrală şi de Est (ECE). Se numără printre principalele bănci din regiune, oferind servicii bancare pentru companii şi persoane fizice, precum şi servicii de investment banking, pe următoarele pieţe:

- Albania Raiffeisen Bank Sh.a.

- Belarus Priorbank, OAO

- Bosnia si Hertegovina Raiffeisen Bank d.d. Bosna şi Hercegovina

- Bulgaria Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD

- Croatia Raiffeisenbank Austria d.d.

- Republica Ceha Raiffeisenbank a.s.

- Ungaria Raiffeisen Bank Zrt.

- Kosovo Raiffeisen Bank Kosovo S.A.

- Polonia Raiffeisen Bank Polska S.A.

- Romania Raiffeisen Bank S.A.

- Rusia ZAO Raiffeisenbank

- Serbia Raiffeisen banka a.d.

- Slovacia Tatra banka, a.s.

- Slovenia Raiffeisen Banka d.d. şi Ucraina VAT Raiffeisen Bank Aval.

RZB şi Raiffeisen International au confirmat constant reputaţia de promotori în Europa Centrala şi de Est, înfiinţând prima subsidiară bancară în Ungaria încă din 1986, cu trei ani înaintea căderii Cortinei de Fier. Unul dintre cele mai recente exemple este intrarea pe piaţă din Belarus în ianuarie 2003, când Raiffeisen International a achiziţionat pachetul majoritar al Prioribank, a treia bancă pe piaţa locala. Astfel, RZB a devenit primul grup financiar occidental care a demarat o investiţie strategică în Belarus. Acelaşi lucru s-a întamplat şi în decembrie 2003, când Raiffeisen International a câştigat licitaţia pentru privatizarea Băncii de Economii a Albaniei, cea mai mare bancă din ţară, redenumită Raiffeisen Bank în luna octombrie a anului următor. Iar în august 2005 Raiffeisen International a achiziţionat 93,5% din acţiunile Bank Aval, cea de-a doua bancă din Ucraina. Aceasta tranzacţie a reprezentat cea mai mare achiziţie a Raiffeisen International, contribuind la consolidarea semnificativă a poziţiei sale pe plan local şi regional. În urma unui proces de rebranding banca a devenit Raiffeisen Bank Aval în octombrie 2006. Odată cu achiziţionarea băncii ruseşti Impexbank la începutul anului 2006, Raiffeisen International şi-a consolidat şi mai mult poziţia pe cea mai mare piaţă din Europa Centrala şi de Est: Impexbank şi Raiffeisenbank Austria, înfiinţate în 1997, au devenit numărul nouă pe piaţa locală din Rusia. Fuziunea dintre Impexbank şi Raiffeisenbank s-a finalizat din punct de vedere legal în noiembrie 2007. În iulie 2006, Raiffeisen International a achiziţionat în totalitate eBank din Cehia, mărindu-şi prezenţa pe piaţa locala datorită bunei poziţionari a acestei bănci de retail. Fuziunea cu Raiffeisen Bank s-a finalizat din punct de vedere legal în iulie 2008

Raiffeisen International a înregistrat la finalul anului 2008 înca un rezultat record: profitul consolidat al Grupului (după impozitare şi interese minoritare) a crescut cu 17% până la 982 milioane EUR (în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2007). Bilanţul total a fost de 85.4 miliarde EUR la sfârşitul anului, de asemenea înregistrându-se o creştere de 17%. La data întocmirii bilanţului, aproape 63.400 de angajaţi din peste 3.200 de unităţi deserveau peste 14.7 milioane clienţi.

La 31 decembrie 2008, bilanţul total al Grupului RZB era de 156.9 miliarde EUR, înregistrand o creştere de 14% faţă de decembrie 2007. În timp ce profitul din operaţiuni a atins încă un rezultat record, efectele pieţei financiare şi a crizei bancare au atras după sine scăderi de profit. Ca urmare, profitul înainte de impozitare a scăzut cu 60% până la 597 milioane EUR. La data raportarii, Grupul avea 66.650 de angajaţi în toată lumea.

În plus faţă de operaţiunile bancare, RZB este prezentă în Europa Centrala şi de Est prin mai multe companii specializate care oferă, printre altele, servicii în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor (M&A), dezvoltării de proiecte imobiliare, managementului de fonduri, leasingului şi creditelor ipotecare.

În Europa Occidentală şi în SUA, RZB este prezentă printr-o sucursală în Londra şi reprezentante la Bruxelles, Frankfurt, Madrid, Milano, Paris, Stockholm şi New York, precum şi printr-o companie de finanţare în New York (cu reprezentante în Chicago, Houston şi Los Angeles) şi o bancă subsidiară în Malta. În Asia, RZB are sucursale la Beijing (cu reprezentante în Harbin şi Zhuhai), Xiamen şi Singapore, precum şi reprezentante la Ho Chi Minh, Hong Kong, Mumbai şi Seul. Această prezenţă internaţională ilustrează clar strategia Grupului privind pieţele în dezvoltare.

Angajamentul permanent al Grupului RZB pentru calitate este recunoscut prin numeroase premii locale şi internaţionale. În martie 2009, RZB şi Raiffeisen International au fost distinse de Global Finance cu premiul regional „Cea mai bună bancă din Europa Centrală şi de Est” pentru a treia oară consecutiv. În plus, băncile Raiffeisen din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Serbia şi Slovacia au primit premiul pentru „Cea mai buna bancă” pe piaţa locală. În noiembrie 2008, prestigioasa publicaţie The Banker, membră a Grupului Financial Times, a acordat RZB şi Raiffeisen International, pentru a cincea oară consecutiv, premiul pentru „Cea mai bună bancă din ECE”. De asemenea, aceeaşi publicaţie a desemnat fiecare din băncile Raiffeisen International din Bulgaria, Croaţia şi Slovacia drept „Cea mai buna bancă” din ţările respective. Iar în iulie 2008, revista britanică Euromoney a desemnat RZB împreuna cu subsidiara Raiffeisen International drept „Cea mai bună bancă din Europa Centrală şi de Est”, pentru a treia oară consecutiv.

Preview document

Monografie Raiffeisen - Pagina 1
Monografie Raiffeisen - Pagina 2
Monografie Raiffeisen - Pagina 3
Monografie Raiffeisen - Pagina 4
Monografie Raiffeisen - Pagina 5
Monografie Raiffeisen - Pagina 6
Monografie Raiffeisen - Pagina 7
Monografie Raiffeisen - Pagina 8
Monografie Raiffeisen - Pagina 9
Monografie Raiffeisen - Pagina 10
Monografie Raiffeisen - Pagina 11
Monografie Raiffeisen - Pagina 12
Monografie Raiffeisen - Pagina 13
Monografie Raiffeisen - Pagina 14
Monografie Raiffeisen - Pagina 15
Monografie Raiffeisen - Pagina 16
Monografie Raiffeisen - Pagina 17
Monografie Raiffeisen - Pagina 18
Monografie Raiffeisen - Pagina 19
Monografie Raiffeisen - Pagina 20
Monografie Raiffeisen - Pagina 21
Monografie Raiffeisen - Pagina 22
Monografie Raiffeisen - Pagina 23
Monografie Raiffeisen - Pagina 24
Monografie Raiffeisen - Pagina 25
Monografie Raiffeisen - Pagina 26
Monografie Raiffeisen - Pagina 27
Monografie Raiffeisen - Pagina 28
Monografie Raiffeisen - Pagina 29
Monografie Raiffeisen - Pagina 30
Monografie Raiffeisen - Pagina 31
Monografie Raiffeisen - Pagina 32
Monografie Raiffeisen - Pagina 33
Monografie Raiffeisen - Pagina 34
Monografie Raiffeisen - Pagina 35
Monografie Raiffeisen - Pagina 36
Monografie Raiffeisen - Pagina 37
Monografie Raiffeisen - Pagina 38
Monografie Raiffeisen - Pagina 39
Monografie Raiffeisen - Pagina 40
Monografie Raiffeisen - Pagina 41
Monografie Raiffeisen - Pagina 42
Monografie Raiffeisen - Pagina 43
Monografie Raiffeisen - Pagina 44
Monografie Raiffeisen - Pagina 45
Monografie Raiffeisen - Pagina 46
Monografie Raiffeisen - Pagina 47
Monografie Raiffeisen - Pagina 48
Monografie Raiffeisen - Pagina 49
Monografie Raiffeisen - Pagina 50
Monografie Raiffeisen - Pagina 51
Monografie Raiffeisen - Pagina 52
Monografie Raiffeisen - Pagina 53
Monografie Raiffeisen - Pagina 54
Monografie Raiffeisen - Pagina 55
Monografie Raiffeisen - Pagina 56
Monografie Raiffeisen - Pagina 57
Monografie Raiffeisen - Pagina 58
Monografie Raiffeisen - Pagina 59
Monografie Raiffeisen - Pagina 60
Monografie Raiffeisen - Pagina 61
Monografie Raiffeisen - Pagina 62
Monografie Raiffeisen - Pagina 63
Monografie Raiffeisen - Pagina 64
Monografie Raiffeisen - Pagina 65
Monografie Raiffeisen - Pagina 66
Monografie Raiffeisen - Pagina 67
Monografie Raiffeisen - Pagina 68
Monografie Raiffeisen - Pagina 69
Monografie Raiffeisen - Pagina 70
Monografie Raiffeisen - Pagina 71
Monografie Raiffeisen - Pagina 72
Monografie Raiffeisen - Pagina 73
Monografie Raiffeisen - Pagina 74
Monografie Raiffeisen - Pagina 75
Monografie Raiffeisen - Pagina 76
Monografie Raiffeisen - Pagina 77
Monografie Raiffeisen - Pagina 78
Monografie Raiffeisen - Pagina 79
Monografie Raiffeisen - Pagina 80
Monografie Raiffeisen - Pagina 81
Monografie Raiffeisen - Pagina 82
Monografie Raiffeisen - Pagina 83
Monografie Raiffeisen - Pagina 84
Monografie Raiffeisen - Pagina 85
Monografie Raiffeisen - Pagina 86
Monografie Raiffeisen - Pagina 87
Monografie Raiffeisen - Pagina 88
Monografie Raiffeisen - Pagina 89
Monografie Raiffeisen - Pagina 90
Monografie Raiffeisen - Pagina 91
Monografie Raiffeisen - Pagina 92
Monografie Raiffeisen - Pagina 93
Monografie Raiffeisen - Pagina 94
Monografie Raiffeisen - Pagina 95
Monografie Raiffeisen - Pagina 96
Monografie Raiffeisen - Pagina 97
Monografie Raiffeisen - Pagina 98
Monografie Raiffeisen - Pagina 99
Monografie Raiffeisen - Pagina 100
Monografie Raiffeisen - Pagina 101
Monografie Raiffeisen - Pagina 102
Monografie Raiffeisen - Pagina 103
Monografie Raiffeisen - Pagina 104
Monografie Raiffeisen - Pagina 105
Monografie Raiffeisen - Pagina 106
Monografie Raiffeisen - Pagina 107
Monografie Raiffeisen - Pagina 108
Monografie Raiffeisen - Pagina 109
Monografie Raiffeisen - Pagina 110
Monografie Raiffeisen - Pagina 111
Monografie Raiffeisen - Pagina 112
Monografie Raiffeisen - Pagina 113
Monografie Raiffeisen - Pagina 114
Monografie Raiffeisen - Pagina 115
Monografie Raiffeisen - Pagina 116
Monografie Raiffeisen - Pagina 117
Monografie Raiffeisen - Pagina 118
Monografie Raiffeisen - Pagina 119

Conținut arhivă zip

  • Monografie Raiffeisen.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Studiu monografic Raiffeisen Bank, Agenția Mircea cel Bătrân, Iași

Capitolul 1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie 1.1.Momentul istoric al înfiinţării 1.1.1. Momentul istoric al înfiinţării...

Monografie Raiffeisen Bank

1. Prezentarea şi organizarea societăţii bancare 1.1. Scurt istoric şi evolutia băncii în cadrul sistemului bancar romanesc Prеzența Raiffeisen...

Monografie Raiffeisen Bank

CAPITOLUL 1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII BANCARE Având în vedere structura capitalului social al Raiffeisen Bank România, precum şi specificitatea...

Monografie Raiffeisen Bank

CAPITOLUL 1 Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie 1.1 Momentul istoric al înfinţării În anul 1994 RZB deschide în România o...

Monografie Raiffeisen Bank

CAPITOLUL1 1.Prezentarea societatii bancare.Istoric si evolutii 1.1.Scurt Istoric Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB-Austria) a deschis in...

Monografie Raiffeisen - agenția Târgu Ocna

Cap.1 Prezentarea societății bancare. Istoric şi evoluţie 1.1. Istoric Momentul istoric al înfiinţării Raiffeisen Zentralbank Österreich AG În...

Monografie Raiffeisen Bank

Cap. 1 Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoţie 1.1 Grupul bancar Raiffeisen Austria Una dintre cele mai bune grupuri bancare din Europa...

Monografie Raiffeisen

Capitolul 1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie 1.1. Grupul RZB şi Raiffeisen International Raiffeisen Bank România este o...

Ai nevoie de altceva?