Proiect investițional - Restaurant Club

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 3526
Mărime: 24.13KB (arhivat)
Publicat de: Cristobal Cazan
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: A. Bulican

Extras din proiect

1. etape prealabile

a) Definirea tipului de produs

RESTAURANT – CLUB

Restaurant cu vocatie comerciala, si Night Club

Restaurantul este o unitate de alimentatie publica care prepara in bucatarie proprie mancaruri si le desface contra cost, impreuna cu bauturi, in sali de mese special amenajate. Restaurantul va oferi o gama variata de produse traditionale romanesti si va viza doua tipuri de clienti : la pranz, segmentul tinta il va constitui angajatii din diferite sectoare de activitate, cu specificarea ca serviciul oferit va fi rapid si ingrijit, iar seara, segmentul tinta il va constitui persoanele tinere, intr-o ambianta mult mai festiva (acompaniament muzical, animatii).

Situat in centrul Chisinaului, restaurantul va avea o capacitate de 100 locuri. La inceput numarul angajatilor va fi de 8, si anume : doi bucatari sef, un ajutor de bucatar, patru ospatari, un spalator vase. Meniul va fi unul variat, iar retetele vor fi adaptate sezonului in scopul fidelizarii si maximizarii clientelei.

Amplasamentul pentru un restaurant este vital, el este factorul cheie pentru numeroasele elemente decisive care sa asigure reusita si durata activitatii desfasurate. Restaurantul nostru va fi amplasat pe strada Tighina nr.19, intr-o zona ultracentrala a Chisinaului, pe una dintre cele mai importante artere ale orasului Este esential, deasemenea de mentionat despre facilitatea accesului la restaurantul nostru. Prin facilitatea accesului intelegem mijloacele de transport aflate la dispozitia clientelei, posibilitatile de stationare. Din punct de vedere al accesului rutier cartierul este usor de traversat datorita locatiei ultracentrale.

Pentru ca un restaurant sa-si poata desfasura activitatea este necesara forta de munca. Numărul personalului va corespunde serviciilor oferite, mai ales că restaurantul va funcţiona non - stop in două schimburi. Responsabilităţile vor fi împărţite cat mai exact pentru o mai bună desfăşurare a întregii activităţi, astfel încât să nu apară probleme in organizare.

Consumatorii (utilizatorii) vor fi persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 70 ani, atat femei cat si barbati, familisti sau nefamilisti, cu activitate profesionala diversa, cu venituri medii spre mari (produsele oferite de restaurant vor fi intr-o gama foarte variata asigurandu-se asadar posibilitatea ca fiecare sa poata achizitiona produsul dorit). Publicul tinta il constituie locuitorii municipiului Chisinau, dar sunt vizati si persoanele straine dornici de a incerca specialitatile nationale.

Concurentii. Concurenta pe piata gastronomica este acerba, tinand cont de faptul ca

pe langa restaurantele consacrate au aparut si o serie de producatori mici care ofera produse iefine si rapide, minimizand timpul de asteptare pentru produsul comandat (ma refer aici la snack-bar, fast-food, pizzeria, care de obicei servesc sandwicheries a la francaises, kebab de traditie orientala, insotiti de cartofi pai si apa gazoasa). In ceea ce priveste concurenta directa, sunt de mentionat restaurantele din apropiere, spre exemplu “La Boucherie”.

b) Cadrul de reglementare

- Lista actelor pentru obţinerea certificatului de urbanism pentru elaborarea documentaţiei de proiect

BAZA NORMATIVĂ

Regulamentul privind construcţia locuinţelor proprietate privată, aprobat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova, nr.623 din 02.07.1999

Regulamentul privind certificatul de urbanism şi autorizarea construirii sau desfiinţării construcţiilor şi amenajărilor aprobat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova, nr. 360 din 18.04.1997

DOCUMENTE NECESARE

- Extrasul din Registrul bunurilor imobile, eliberat de către Oficiul Cadastral Teritorial

- Copia actelor de proprietate a imobilului şi dreptului deţinătorului de teren;

- Acordul vecinilor, interesele cărora vor fi afectate în procesul construirii, reconstruirii (autentificat notarial);

- Acordul coproprietarilor de imobil şi a vecinilor din curtea comună în cazul când terenul este transmis în folosinţă comună (autentificat notarial);

- Varianta grafică de amplasare a locuinţei cu soluţia ei volumetrică (schiţă de proiect);

- Avizul favorabil al Ministerului Culturii pentru clădirile ca monument, incluse în Registrul monumentelor de importanţă naţională, sau al Direcţiei Cultură pentru monumentele din Registrul local.

- Lista actelor pentru obţinerea autorizaţiei de construire

BAZA NORMATIVĂ

Hotărârea Guvernului Republicii Moldova, nr. 360 din 18.04.1997 - Regulamentul privind certificatul de urbanism şi autorizarea construirii sau desfiinţării construcţiilor şi amenajărilor

Preview document

Proiect investițional - Restaurant Club - Pagina 1
Proiect investițional - Restaurant Club - Pagina 2
Proiect investițional - Restaurant Club - Pagina 3
Proiect investițional - Restaurant Club - Pagina 4
Proiect investițional - Restaurant Club - Pagina 5
Proiect investițional - Restaurant Club - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Proiect Investitional - Restaurant Club.doc

Ai nevoie de altceva?