Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 65 în total
Cuvinte : 28514
Mărime: 118.31KB (arhivat)
Publicat de: Stancu Păduraru
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Capitolul 1. Locul politicii promoţionale în activitatea de marketing a firmei 4
  3. 1.1.Conţinutul şi obiectivele promovării vânzărilor 5
  4. 1.2.Promovarea vânzărilor şi politica de marketing a întreprinderii 7
  5. 1.3.Folosirea tehnicilor promoţionale în funcţie de fazele ciclului de viaţă a
  6. produselor 11
  7. 1.4.Prezentarea societăţii comerciale Hehn Srl 13
  8. 1.5.Prezantarea metodei de marketing de cercetare utilizate 15
  9. Capitolul 2. Tehnici de promovare susţinute de produs 17
  10. 2.1.Reducerile temporare de preţ 17
  11. 2.1.1.Oferte speciale 18
  12. 2.1.2.Cupoanele(bonurile de reducere) 18
  13. 2.1.3.Remizele 19
  14. 2.1.4.Ofertele de rambursare 19
  15. 2.1.5.Achiziţionarea aparatelor uzate 20
  16. 2.1.6.Rabaturile cantitative 20
  17. 2.1.7.Sconturile 20
  18. 2.1.8.Rabaturile sezoniere şi soldurile 20
  19. 2.2.Vânzarea pe credit 21
  20. 2.3.Primele şi cadourile 22
  21. 2.4.Concursuri, jocuri, loterii 23
  22. 2.5.Operaţiuni cu caracter gratuit 25
  23. 2.5.1.Eşantioanele 25
  24. 2.5.2.Degustările 26
  25. 2.5.3.Demonstraţiile 26
  26. 2.5.4.Încercările gratuite 27
  27. 2.6.Cross - promotion 27
  28. 2.7.Garanţiile produselor 28
  29. Capitolul 3. Tehnici de promovare care urmăresc atragerea ţintei către produs 29
  30. 3.1.Punerea în valoare a produselor la locul vânzării 29
  31. 3.1.1.Tehnici de merchandising 29
  32. A. Merchandisingul producătorului 31
  33. B. Merchandisingul distribuitorului 31
  34. C. Merchandisingul şi relaţia producător - distribuitor 32
  35. D. Principii de merchandising 32
  36. E. Tehnici promoţionale la nivelul magazinului: tehnici de etalare a mărfurilor 33
  37. 3.1.2.Publicitatea la locul vânzării(P.L.V.) 35
  38. 3.2.Publicitatea directă 36
  39. 3.2.1.Publicitatea prin poştă(direct mailling) 37
  40. 3.2.2.Vânzarea prin telefon 39
  41. 3.2.3.Vânzarea prin intermediul televizorului(teleshopping) 40
  42. 3.2.4.Vânzarea telematică 41
  43. Capitolul 4. Studiu privind activitatea de marketing a societăţii comerciale
  44. "HEHN" S.R.L. 43
  45. 4.1.Descrierea metodei de cercetare utilizată 43
  46. 4.1.1.Constituirea eşantionului 43
  47. 4.1.2.Determinarea mărimii eşantionului 43
  48. 4.1.3.Redactarea chestionarului 44
  49. 4.1.4.Administrarea chestionarului 46
  50. 4.1.5.Prelucrarea şi analiza datelor obţinute 47
  51. 4.1.6.Redactarea raportului de sinteză 47
  52. Capitolul 5. Concluzii şi recomandări 51
  53. 5.1.Concluzii 51
  54. 5.2.Recomandări 52
  55. Anexe 54
  56. Bibliografie 64

Extras din proiect

Introducere

Bucurându-se de o atenţie deosebită în rândul firmelor din economiile avansate şi deţinând o pondere din ce în ce mai ridicată în cadrul bugetelor promoţionale ale aceloraşi firme, tehnicile de promovare a vânzărilor trezesc, încet-încet şi interesul mai multor firme din România.

Intensificarea concurenţei, puterea de cumpărare scăzută a populaţiei, diversificarea gusturilor cumpărătorilor, mutaţiile petrecute în comportamentul de cumpărare şi consum al acestora şi altele, ar trebui să stimuleze comercianţii şi să-i determine să găsească şi alte modalităţi de atragere a clienţilor(nu doar o aprovizionare bună şi un mod de servire cel puţin acceptabil, cum există acum).

Deşi comercianţii dispun de numeroase posibilităţi care să conducă la o creştere a cifrei de afaceri: reclamă, tehnici promoţionale, acţiunea forţelor de vânzare etc., din neştiinţă sau ignoranţă evită să le folosească sau, în cel mai bun caz, le utilizează greşit.

În rândul majorităţii lor, persistă ideea că a-ţi face reclamă pentru a atrage clienţii este neapărat o activitate costisitoare. Există însă şi alte modalităţi, care nu presupun antrenarea unor resurse financiare foarte mari, totul depinzând însă de îndepărtarea unor limite existente în gândirea comercianţilor de la noi(mai ales în cazul unui oraş mic cum este Reşiţa). J.C.Levinson spunea că: "Trebuie să înveţi să suplineşti forţa banului cu forţa minţii".

România trece printr-o perioadă dificilă, în care firmele luptă pentru supravieţuire, în primul rând, dar aceasta reprezintă prea puţin. Oferta de mărfuri existentă într-un magazin este bogată, vânzătorii sunt amabili, "e bine", poţi spune. Dar "bine" nu este suficient, căci în stadiul în care ne aflăm, suntem încă departe de un comerţ civilizat.

Lucrarea de faţă îşi propune o prezentare a modalităţilor de promovare a vânzărilor la care pot apela comercianţii în vederea atragerii şi fidelizării clienţilor şi implicit a maximizării cifrei de afaceri.

Realizările în domeniu ale unor firme autohtone demonstrează că aceste tehnici promoţionale pot prinde viaţă şi în România, căci tranziţia ţării noastre la o economie de piaţă şi criza prin care trece astăzi, nu trebuie să ne îndepărteze de la obiectivele dezvoltării comerţului de mâine.

1. LOCUL POLITICII PROMOŢIONALE

ÎN ACTIVITATEA DE MARKETING

A FIRMEI

În sistemul relaţiilor întreprinderii cu mediul economico - social, cu piaţa, eforturile de marketing ale întreprinderii presupun o continuă şi complexă comunicare cu mediul extern, cu piaţa, ceea presupune o informare atentă a consumatorilor potenţiali şi a intermediarilor, acţiuni specifice de influenţare a comportamentului de cumpărare(conduită de care o adoptă cumpărătorul în raport cu elementele de ofertă), de sprijinire a procesului de vânzare.

Ansamblul acestor activităţi formează politica promoţională, care reprezintă o componentă importantă a politicii de marketing a întreprinderii.

Includerea politicii promoţionale în mixul de marketing se justifică prin rolul(uneori) decisiv pe care acţiunile promoţionale îl joacă în procesul realizării mărfurilor şi serviciilor., ca şi prin costul acestor acţiuni.

Promovarea poate fi apreciată ca fiind una din cele mai costisitoare componente ale strategiei de marketing. În absenţa unor asemenea acţiuni pot apărea dificultăţi în desfăşurarea normală a relaţiei întreprindere-mediul extern, al relaţiei întreprindere-piaţă.

În perioada actuală, activitatea promoţională cunoaşte o mare varietate sub raportul conţinutului, rolului, formei de realizare.

Activitatea promoţională se poate structura în felul următor:

- publicitatea;

- promovarea vânzărilor;

- relaţiile publice;

- utilizarea mărcilor;

- manifestările promoţionale;

- forţele de vânzare.

Toate acestea formează conţinutul unei politici promoţionale unitare.

Lucrarea de faţă îşi propune să trateze cât mai extins rolul jucat de promovarea vânzărilor în cadrul activităţii promoţionale a unei firme. Dar tocmai pentru a evidenţia cât mai bine rolul promovării vânzărilor este (poate) necesară o trecere în revistă şi a celorlalte componente ale politicii promoţionale.

Astfel: Publicitatea este variabila calitativă, de factură psihologică, cu acţiune pe termen lung şi care este greu măsurabilă cantitativ în privinţa efectelor economice pe care le generează.

Promovarea vânzărilor este variabila calitativă şi cu acţiune pe termen scurt. Tehnicile cuprinse în această grupă aduc consumatorilor avantaje economice şi materiale imediate, uşor măsurabile cantitativ, iar întreprinderii dă posibilitatea exercitării unui control riguros al activităţii desfăşurate.

Relaţiile publice înglobează o serie de tehnici cu acţiune şi efecte pe plan psihologic şi pe termen lung, greu de măsurat în termeni economici.

Utilizarea mărcilor circumscrie ansamblul semnelor distinctive menite să individualizeze un produs, o gamă de produse, o firmă în raport cu cele ale concurenţilor, să atragă şi să stabilizeze fidelitatea consumatorilor, să certifice notorietatea şi prestigiul firmei. Se caracterizează printr-o acţiune pe termen lung şi pe plan psihologic, dar şi prin posibilitatea controlării rezultatelor obţinute.

Manifestările promoţionale reprezintă o variabilă calitativă şi cantitativă şi presupune şi acţiuni promoţionale, cu efecte imediate, dar şi pe termen lung. Forţele de vânzare întrunesc o serie de tehnici vizând obiective cantitative, exprimate în cifre de afaceri şi legate de formarea imaginii întreprinderii. Se poate observa deci că aceste componente ale activităţii promoţionale se diferenţiază prin modul particular în care participă la atingerea obiectivelor strategice ale întreprinderii.

O politică de piaţă activă a unei întreprinderi moderne implică folosirea tuturor acestor activităţi menţionate, încorporate într-o veritabilă politică promoţională, aptă să contribuie la înfăptuirea obiectivelor strategice ale întreprinderii. Totodată, eficienţa utilizării activităţii promoţionale depinde de modul în care realizează coordonarea activităţii promoţionale cu celelalte componente ale mixului de marketing.

Un astfel de exemplu, al încorporării mai multor activităţi promoţionale, este cel al companiei Microsoft pentru programul Windows 95 în Marea Britanie. Această companiei a utilizat (în vederea lansării programului menţionat) afişe, broşuri, reclamă prin poştă, un supliment în ziarul "The Times" şi chiar a sponsorizat o ediţie a lui "The Times" în ziua lansării, astfel încât ziarul a fost distribuit gratuit în mai multe zone îndepărtate.

Preview document

Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 1
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 2
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 3
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 4
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 5
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 6
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 7
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 8
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 9
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 10
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 11
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 12
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 13
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 14
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 15
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 16
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 17
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 18
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 19
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 20
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 21
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 22
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 23
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 24
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 25
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 26
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 27
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 28
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 29
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 30
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 31
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 32
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 33
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 34
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 35
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 36
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 37
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 38
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 39
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 40
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 41
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 42
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 43
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 44
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 45
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 46
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 47
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 48
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 49
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 50
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 51
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 52
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 53
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 54
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 55
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 56
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 57
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 58
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 59
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 60
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 61
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 62
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 63
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 64
Promovare produs. Studiu privind activitatea de marketing a societății comerciale Hehn SRL - Pagina 65

Conținut arhivă zip

  • Promovare Produs. Studiu privind Activitatea de Marketing a Societatii Comerciale Hehn SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?