Analiza Efectelor și a Deceselor Survenite în Urma Riscurilor Naturale în Asia de Est

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 918
Mărime: 348.17KB (arhivat)
Publicat de: Sanda Albu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Grozavu ADRIAN
Este un proiect care analizeaza efectele si cutremurele survenite in urma riscurilor naturale in Asia de SE.

Extras din proiect

Asia de Est cuprinde o parte continentală (China), o parte peninsulară (Peninsula Coreea) şi o parte insulară (Arhipelagul Japonez, Taiwan, etc). Suprafaţa totală (peste 10,2 mil km pătraţi) reprezintă un sfert din întinderea Asiei. Populaţia (peste 1,5 miliarde locuitori) reprezintă un sfert din populaţia mondială. În prezent, această regiune constituie,cea mai mare aglomerare de populaţie din lume.

Dîn analiza acestui grafic, se poate evidenţia faptul că numărul persoanelor decedate în urma seismelor, în China, are valorile cele mai mari la nivelul anilor 1920-1929, atingându-se valori de aproximativ 4 milioane de decese. Valori relativ mari se mai înregistrează în deceniul 3 al secolului trecut (aproximativ 500.000 de decese) şi în perioada 1970-1979 (250.000 de decese). Acest lucru se explică printr-un număr mai mare de seisme, de întensităţi ridicate care au afectat populaţia chineză. Deasemeni, la nivelul anilor 1900, datorită lipsei unei monitorizări mai detaliate a acestor dezastre, nu s-au putut estima valori reale ale deceselor survenite în urma seismelor. O altă explicaţie ar fi pregătirea foarte slabă a populaţiei în caz de seisme.

Se poate deduce, că, înaintând în timp, numărul persoanelor decedate în urma producerii unor seisme în zonă, a scăzut, deşi întensitatea acestora a crescut, datorită faptului că pregătirea populaţieî pentru situaţii de urgenţă a crescut, dându-se o mai mare atenţie apărării împotriva dezastrelor naturale.

Graficul de mai sus prezintă valorile estimative de decese survenite în urma cutremurelor de pământ, în Japonia în perioada 1900-2008. Se pot deduce foarte uşor anumite aspecte ale acestor valori. Astfel, cel mai mare număr de persoane decedate se înregistrează în perioada 1940-1949, 1920-1929, 1990-1999 sî 1930-1939. Acest lucru se explica printr-o slabă pregatire a populaţieî în caz de cutremure şi de intensităţi foarte mari ale acestora şi o peridiocitate ridicată.

Analizând acest grafîc, putem afirma faptul că în Coreea, stat aparţinând Asiei de Est, la nivelul secolului trecut, numărul deceselor din urma furtunilor tropicale este aproximativ egal cu cel a deceselor provenite în urma inundaţiior, acesta din urmă fiind cu câteva sute mai mare decat primul. Totuşi nu se poate face o estimare reală, datorită lipsei de înformaţii din primele decenii ale secolului XX.

Acest grafic prezintă valorile persoanelor decedate în urma a 3 dintre cele mai frecvente riscuri naturale din Japonîa, în perioada 1900-2008. Se poate trage concluzia că în aceasta perioadă cele mai multe decese au survenit în urma furtunilor tropicale (aproximativ 26000 de persoane decedate). Pe locul 2 se află numărul de decese în urma seismelor (în jur de 24000 de decese), îar cele mai puţine decese s-au înregistrat în urma înundaţiilor (aproximativ 5000 de persoane). Numărul mare de decese din urma furtunilor tropicale se explică prin faptul că în această ţară, sunt frecvente aceste tipuri de furtuni (taifunuri), Japonia fiind situată într-un climat subtropical-musonic. Numărul mare de persoane decedate în urma seismelor este datorat faptului ca Japonia se află într-o zonă de activitate seismică foarte intensă din cauza dinamicii scoarţei terestre( peste 50 de vulcani activi).

Preview document

Analiza Efectelor și a Deceselor Survenite în Urma Riscurilor Naturale în Asia de Est - Pagina 1
Analiza Efectelor și a Deceselor Survenite în Urma Riscurilor Naturale în Asia de Est - Pagina 2
Analiza Efectelor și a Deceselor Survenite în Urma Riscurilor Naturale în Asia de Est - Pagina 3
Analiza Efectelor și a Deceselor Survenite în Urma Riscurilor Naturale în Asia de Est - Pagina 4
Analiza Efectelor și a Deceselor Survenite în Urma Riscurilor Naturale în Asia de Est - Pagina 5
Analiza Efectelor și a Deceselor Survenite în Urma Riscurilor Naturale în Asia de Est - Pagina 6
Analiza Efectelor și a Deceselor Survenite în Urma Riscurilor Naturale în Asia de Est - Pagina 7
Analiza Efectelor și a Deceselor Survenite în Urma Riscurilor Naturale în Asia de Est - Pagina 8
Analiza Efectelor și a Deceselor Survenite în Urma Riscurilor Naturale în Asia de Est - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Analiza Efectelor si a Deceselor Survenite in Urma Riscurilor Naturale in Asia de Est.doc

Ai nevoie de altceva?