Poluarea în orașul Los Angeles

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 17 în total
Mărime: 1.94MB (arhivat)
Publicat de: Ted Z.
Puncte necesare: 5

Extras din proiect

Los Angeles are o formă inegală și acoperă o suprafață de 1,302 km2, dintre care 1,214 km2 de pământ și 88 km2 de apă. Orașul se întinde pe o suprafață de 71km longitudinal și 47 km latitudinal. Perimetrul orașului este de 550 km.

Los Angeles are suprafețe drepte și suprafețe ce conțin dealuri. Cel mai înalt punct al orașului este de 1,547m pe Muntele Lukens, situat în partea de nord-est a văii San Fernando. Partea de est a Munților Santa Monica se întinde din centru până în Oceanul Pacific și separă bazinul Los Angeles de Valea San Fernando.

Râul Los Angeles, ce este în mare parte sezonier, este principalul canal de drenaj. A fost întărit de 51 de mile de beton de către Army Corps of Engineers pentru a servi drept canal pentru inundații.

Los Angeles este o zonă cu risc seismic ridicat datorită locației acestuia în Inelul de Foc al Pacificului. Instabilitatea geologica a produs numeroase falii, produse de aproximativ 10,000 de cutremure anual. Una dintre faliile majore este Falia San Fernando. Localizată la limita dintre Placa Pacificului și Placa Americii de Nord, se presupune că aceasta va fi sursa următorului mare cutremur din California de Sud.

Printre cutremurele majore ce au lovit zona Los Angelesului sunt cutremurul din creasta de nord din 1994, cutremurul din 1987 Whittier Narrows, cutremurul San Fernando din 1971 lângă Sylmar și cutremurul Long Beach din 1933. Cea mai mare parte a cutremurelor sunt de intensitate scăzută și nu sunt resimțite. Bazinul Los Angeles și zona metropolitană sunt de asemenea în zona de risc. Cateva zone are orașului sunt de asemenea vulnerabile tsunamiurilor. Părți ale porturilor au fost distruse de valuri cauzate de cutremurul Valdivia în 1960.

Los Angeles are un climat Subtropical-Mediteranean și primește precipitații anuale îndeajuns încât să nu aibă un climat semi-arid. Los Angeles are mult soare în timpul anului, cu o medie de numai 35 de zile cu precipitații anual. Media anuala a temperaturii în centru este de 19 °C: 24 °C în timpul zilei și 14 °C în timpul nopții.

Temperatura trece de 32 °C timp de câteva zeci de zile pe an, de la o zi pe lună în aprilie, mai, iunie și noiembrie la trei zile pe lună în iulie, august, octombrie și cinci zile în septembrie. 

Conținut arhivă zip

  • Poluarea in Orasul Los Angeles.pptx

Ai nevoie de altceva?