Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 9028
Mărime: 1.33MB (arhivat)
Publicat de: Cosmin Crișan
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Capitolul 1. Prezentarea statului China de Nord-Est 4
  3. 1.1. Relieful 4
  4. 1.1.1 Muntii 4
  5. 1.1.2 Podisuri 5
  6. 1.1.3 Ape 6
  7. 1.2. Clima 6
  8. 1.3. Vegetatia si fauna 6
  9. 1.4. Industria. Agricultura. Caile de comunicatie si transporturile 7
  10. 1.5. Bucataria chineza 7
  11. Capitolul 2. Prezentarea pe scurt a celor mai importante orase din China de Nord-Est.. 8
  12. 2.1. Orasul Beinjing 8
  13. 2.2. Orasul Shenyang 9
  14. Capitolul 3. Potentialul turistic din China de Nord- Est 10
  15. 2.1. Turismul in capitala nordica-Beinjing 10
  16. 2.2. Turismul in Shenyang 13
  17. Capitolul 4. Oferta externa- Beijing- Suzhou- Wuzhen- Hangzhou- Shanghai 15
  18. Capitolul 5. Concluzii 17
  19. Anexe 18
  20. Bibliografie 20

Extras din proiect

Introducere

China face parte din continentul ASIA continent pe care se rostogoleste nesfarsitul covor verde al taigalei, domeniu al celor mai inalti munti cu spinarile acoperite de palose de ghiata, desfasurat din regiuni in regiunile inghetate ale Arcticii pana la sud de Ecuator, pe tarmurile fierbinti ale Oceanului Indian, de la culmile zdrantuite ale Uralilor si pana la litoralul talazuit de valurile Pacificului, strajuit de conurile semete ale vulcanilor din „ Cercul de Foc ” al celui mai mare rezervor de apa sarata din lume, leagan al unor vechi civilizatii.

Recunoscuta de secole ca una dintre cele mai semnificative civilizatii ale lumii, alaturi de Egipt, Mesopotamia si India, datorita artei si descoperirilor stiintifice, China este cea mai populata tara de pe glob.

China reprezinta "lada" de zestre a Asiei - bogatiile sociale si cei 5.000 de ani de istorie plasand China printre cele mai captivante destinatii de vacanta din toata lumea.

In mai putin de o viata de om aceasta tara a trecut de la un taram agricultural izolat care era vechiul Regat de Mijloc, la o natiune complexa, vibranta si in continua transformare.

De aici rezulta si trasaturile contradictorii ale Chinei - zgarie-norii din Shanghai ce contrasteaza cu bogatiile istorice din Beijing si slaba dezvoltare a zonelor rurale. Schimbarile neanduratoare precum barajul de pe raul Yangtze, care a inghitit vietile a mii de oameni, sunt fundamentale pentru spiritul modern al Chinei.

Din punct de vedere istoric, dar si politic, China este un taram al superlativelor, cuprinzand raul Yangtze, Drumul Matasii, padurile de bambus ale ursilor panda uriasi si piscurile montane incetosate, imortalizate in picturile traditionale cu cerneala. In China se afla 33 de locuri declarate patrimoniu mondial de catre UNESCO, iar bucataria traditionala chinezeasca este una dintre cele mai savurate din lume. De la acrobatii la arte martiale, caligrafie sau opera chineza, cultura acestui taram maret este prezenta pretutindeni.

China si-a propus sa devina cea mai mare putere mondiala in urmatorii 20 de ani si, desi cresterea a atras dupa sine deteriorari ale mediului, totodata a creat o infrastructura turistica excelenta.

Pentru a vizita China aveti nevoie de flexibilitate si rabdare, insa aceasta tara va va recompensa cu amintiri valoroase, pe care le veti avea toata viata.

Capitolul 1. Prezentarea statului China de Nord -Est

China, tara din estul Asiei, a treia tara ca suprafata (dupa Rusia si Canada) si cu cea mai mare populatie dintre toate statele lumii, este marginita in nord de Republica Mongola si de Rusia, in nord-est de Rusia si Korea de Nord, in est de marea Galbena si Marea Chinei de Est; in sud de Marea Chinei de Sud, Vietnam, Laos, Myanmar (cunoascuta si cu numele de Burma), India, Bhutan si Nepal; in vest este marginita de Pakistan, Afghanistan si Tadjikistan si in nord-vest de Kyrghistan si Kazahstan.

Chinei ii apartin mai mult de 3400 de insule. Are o suprafata de 9.571.300 km2, neincluzand Hong Kong, Macau si teritoriul care se afla sub controlul Republicii Chineze din Taiwan, pe care China il considera o provincie renegata.

1.1. Relieful

a). Muntii

Pe teritoriul Chinei se desfasoara numeroase creste montane. In China de Nord –Est cei mai cunoscuti munti sunt Munţii Changbai , Muntii Marele Hinggan si Muntii Taihang situati intre Podisul de Loess si Campia Chinei de Nord Est

1. Munţii Changbai

Munţii Changbai (vezi anexa nr 1) se află în provincia Jilin din nord-estul Chinei, la graniţa între China şi R.P.D.Coreea, unde îşi află obârşia fluviile Tumen, Yalu şi Songhua. Având păduri nemărginite şi o faună bogată, munţii Changbai au fost incluşi în 1980 de O.N.U. pe lista zonelor de protecţie biosferică internaţională şi clasificaţi în ţară ca o zonă peisagistică de stat categoria A

Changbai sunt cei mai cunoscuţi munţi din nord-estul Chinei. Ei reprezintă o zonă turistică agreată, zona de obârşie a naţionalităţii manciuriene şi munţii sacri ai naţionalităţii coreene.

Changbai în limba chineză înseamnă „albi tot timpul”. Munţii poartă acest nume deoarece principalele lor piscuri sunt acoperite de pietre ponce şi zăpadă albă. Fiind vulcani în stare latentă, din secolul al XV-lea şi până în prezent au fost consemnate 3 erupţii. Principalele puncte turistice din munţi sunt Lacul Tianchi, pădurea Yuehua, Pădurea subterană, Păduriea de pini Meiren, Valea cea Lungă, Grădina Muntele Înalt, Piscul principal, Izvorul Termal şi Trecătoarea Heifeng.

De asemenea, în munţii Changbai se află multe specii de plante şi animale sălbatice.

Condiţiile de transport pentru excursii în munţii Chiangbai sunt foarte bune. De la Yanjie puteţi ajunge în munţi cu autobuzul. Iar între Yanjie şi oraşele mari ca Beijing, Shanghai şi Shenyang există curse aeriene directe. În munţi şi la poalele acestora,există hoteluri bine dotate şi cu preţuri convenabile de cazare.

2. Muntii Marele Hinggan

Sunt situati in parte nord est a Regiunii Autonome a Mongoliei Interioare, constituie cumpana apelor intre podisul acesteia si campia Sangliao. Pe latura nordica sunt delimitati de fluviul Heillongjiang si la sud de cursul superior al raului Har Maron.

Datorita altitudinilor reduse Marele Hinggan nu constituie un obstacol in calea vantului dar influenteaza totusi climatul, deoarece vantul estival de sud est , maritim dupa un traseu lung nu este destul de puternic pentru a depai bara montana si sa patrunda in regiunile interioare nord-vestice.Regiunile situate pe versantul estic sunt umede, au paduri dese ce constituie una din cele mai mari regiuni litorale ale Chinei si cele interioare nord-vestice.

2. Muntele Yunmeng se află în zona de graniţă dintre judeţele Miyun şi Huairou din suburbiile nord-estice ale oraşului Beijing şi ocupă o suprafaţă de 500 kmp. Piscul lui principal are o înălţime de 144 m. Muntele este format în principal din roci vulcanice.

Yunmeng este cunoscut printr-un mare număr de pini şi stânci cu forme deosebite, peşteri, cascade şi izvoare. În cele 7 văi ale lui, se găsesc numeroase prăpăstii abrupte, multe mici lacuri montante cu adâncime mare şi cu apă cristalină de la cascade, precum Lianhuantan, Bitan, Huyuetan etc. Niuxinsuo, cascada de sub Stânca Florii de Lotus are o lăţime de 30 m şi o cădere de 86 m, fiind cea mai importantă cascadă din pitoreasca zonă a acestui munte. Principalele puncte turistice din zonă sunt ruinele templului Sun Bin, Floarea de Lotus şi altele.

Yunmeng este muntele renumit aflat la distanţa cea mai mică de capitala Chinei şi este apreciat prin frumuseţea lui drept Huangshan cel Mic din nordul ţării.

În zona muntelui este un parc forestier de stat care poartă şi el numele Yunmeng. Parcul se află în vestul judeţului Miyun, la o distanţă de 80 km de reşedinţa acestuia şi are o suprafaţă de 1 108 kmp. În parc sunt mulţi arbori seculari cu coroane uriaşe. Pădurile de stejari, mesteceni, pini şi zade acoperă peste 91% din suprafaţa parcului. În Valea Nucilor, ulmul Niangniang şi mesteacănul Wangsui au vârste de peste 1 000 de ani. În jurul lor sunt numeroşi pini şi brazi falnici, precum şi ierburi înlate. Mestecenii de aici au coaja albă ca zăpadă. Sunt înalţi şi foarte frumoşi. Sunt şi mesteceni cu coaja azurie. De regulă, aceşti arbori cresc în nord-estul ţării şi de multe ori fac parte din perdelele forestiere de protecţie.

Preview document

Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 1
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 2
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 3
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 4
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 5
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 6
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 7
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 8
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 9
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 10
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 11
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 12
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 13
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 14
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 15
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 16
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 17
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 18
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 19
Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Valorificarea Potentialului Turistic din China de Nord-Est.doc

Te-ar putea interesa și

Turismul în China

INTRODUCERE China este o mare enigma ce necesita din ce in ce mai multa atentie. Tara parea a fi, vreme de mai multe secole, un taram indepartat,...

Dezvoltarea Agroturismului în Soveja - Vrancea

INTRODUCERE După decembrie 1989, turismul românesc a intrat într-o nouă etapă, şi anume aceea a reformei economice, a aşezării sale pe principiile...

Geografie Economică Mondială

INTRODUCERE "Dacă timpul este impus, spaţiul poate fi ales."(Cl. Ponsard) Geografia este o ştiinţă deosebit de complexă, caracteristică izvorîtă...

Ai nevoie de altceva?