Controlul calității - bomboane Heidi

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 2268
Mărime: 555.08KB (arhivat)
Publicat de: Domnica Ioniță
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Clasificare, tipologie, sortiment

Heidi Chocolats Suisse a fost infiintata in Romania in anul 1994, fiind primul producator strain de ciocolata de pe piata autohtona.

Compania mama, Confiseur Laderach, este cel mai important producator elvetian de specialitati proaspete din ciocolata.

Heidi are o cota de piata de 6,5% si este in prezent lider in segmentul premium.

Potrivit oficialilor Heidi, piata romaneasca a ciocolatei se ridica la 80-100 milioane dolari, din care segmentul premium reprezinta 12%, romanul consumand in medie 1,5 kg de ciocolata pe an, comparativ cu 10 kg/an in Elvetia.

Heidi Chocolats Suisse estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 6,2 milioane dolari, in conditiile in care veniturile de anul trecut au totalizat 5,3 milioane dolari, a declarat Konrad Hafner, director general al companiei.

Compania dispune de o fabrica in comuna Pantelimon, cu o capacitate anuala de productie de 3.000 de tone, investitiile realizate aici totalizand circa 3 milioane dolari. Heidi detine si o fabrica de lapte la Timisoara, care asigura aceasteia materie prima pentru fabrica de langa Bucuresti. Compania a exportat anul trecut circa 5% din productie, in Ungaria si Republica Moldova, dar realizeaza export si catre compania-mama din Elvetia, care re-exporta apoi produse catre piete precum SUA sau Asia.

Spre deosebire de toti ceilalti competitori, Heidi Chocolats Suisse utilizeaza o singura marca, concentrata exclusiv pe segmentul premium.

Portofoliul Heidi este structurat de sub-branduri, dar ele nu trec granitele segmentului, asa cum face Poiana Senzatii, iar compania pare sa isi ia in serios rolul de ciocolatier elvetian cu adevarat pasionat de munca lui, evitand sa intre in segmentele inferioare de dragul unei cote mai mari de piata.

Alaturi de gesturi precum deschiderea de ciocolaterii, dedicarea pentru calitate superioara (si limitarea implicita la segmentul premium) este cea care confera credibilitate sloganului Heidi Passion pour chocolat, si confera unui producator in masa o aura de jucator de nisa.

Principalele etape ale procesului tehnologic:

Exista aproximativ 20 de varietati ale arborelui de cacao, dar numai trei sunt folosite in fabricarea ciocolatei:

1. Forastero (termenul spaniol pentru ‘strain’ datorita provenientei africane) este tipul cel mai intalnit – 85% din cacao comercializata provine de la aceasta planta. Este un tip foarte productiv si rezistent la boli. Desi nu este de cea mai buna calitate, acest tip de cacao este folosit ca baza pentru a fi ulterior aromatizata cu tipuri superioare de cacao.

2. Crillo (termenul spaniol pentru ‘nativ’ datorita provenientei venezuelene) este cultivata intr-o proportie mult mai mica. Este cea mai rara varietate de cacao datorita ciocolatei foarte fine produsa in special de cei mai renumiti ciocolatieri. Cea mai renumita cacao din aceasta categorie este Nacional din Ecuador. Are un gust puternic si cremos si o aroma dulce, delicata, aproape deloc amara.

3. Trinitero, cultivata aproape exclusiv in Antile, este un hibrid al celor doua tipuri de cacao, combinand avantajele celor doua. Reprezinta cam 10% din productia mondiala.

Preview document

Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 1
Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 2
Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 3
Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 4
Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 5
Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 6
Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 7
Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 8
Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 9
Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 10
Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 11
Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 12
Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 13
Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 14
Controlul calității - bomboane Heidi - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Controlul Calitatii - Bomboane Heidi.doc

Alții au mai descărcat și

Merceologia și Expertiza Ouălor

1. DESCRIEREA PRODUSELOR 1.1. Introducere Încă din cele mai vechi timpuri, păsările domestice, indiferent de specie şi de producţia urmărită, nu...

Ambalarea și etichetarea brânzei topite

Argument Fabricarea brânzeturilor topite a început în anul 1911 în Elveţia, folosindu-se ca materie primã brânza Emmental, care prezintã mici...

Produse noi - zacuscă de pește

CAP 1. NOTIUNI GENERALE DESPRE ETAPELE PROCESULUI DE PROIECTARE A PRODUSELOR NOI a). Etapa I: Definirea tipului de produs - in aceasta etapa se...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Ambalaje și design ciocolată Heidi

Dacă la început ambalajul a fost considerat doar un simplu pachet care conţine un produs, în prezent acesta reprezintă o componentă corporală a...

Proiect ciocolata Heidi

I. Istoria ciocolatei Heidi “Poti sa iubesti ceva fara sa stii exact ceea ce este. Acest lucru se aplica si in cazul ciocolatei. Milioane de...

Ai nevoie de altceva?