Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe

Proiect
9/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 5808
Mărime: 863.94KB (arhivat)
Publicat de: Emanoil Sandor
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. Capitolul I 4
  3. 1.1 Istoric 4
  4. 1.2 Procesul tehnologic de fabricare a croissant-ului 7days 5
  5. 1.3 Portofoliul de mărci 9
  6. 1.4 Cifra de afaceri 10
  7. 1.5 Obiective 11
  8. 1.6 Modalităţi de fidelizare a clientelei 12
  9. 1.7 Politica de siguranţă în spaţiul de producţie 13
  10. 1.8 Analiza SWOT 13
  11. Capitolul II 15
  12. 2.1 Politica de produs 15
  13. 2.2 Analiza SWOT pe produs 16
  14. 2.3 Segmentarea pieţei 16
  15. 2.4 Diferenţierea şi poziţionarea produsului pe piaţă 17
  16. 2.5 Strategia concurenţială 17
  17. Capitolul III 19
  18. 3.1 Politica de preţ 19
  19. 3.2 Costul produsului 19
  20. Capitolul IV 20
  21. 4.1 Politica de plasament 20
  22. Capitolul V 21
  23. 5.1 Politica de promovare 21
  24. 5.2 Strategia promoţională 21
  25. Întocmirea chestionarului adresat clienţilor 23
  26. Flyer 25
  27. BIBLIOGRAFIE 26

Extras din proiect

Motivarea alegerii temei

Am ales această temă deoarece se acordă o atenţie tot mai mare rolului care revine diversificării producţiei şi înnoirii gamei sortimentale a produselor din industria alimentară ca mijloace de corelare a cerinţelor consumatorilor, ale organizaţiilor de producători şi comerciale, pentru a se obţine un efect social cât mai ridicat.

Înnoirea sortimentală se poate evidenţia în realitatea socială, respectiv pe piaţă, unde se manifestă o continuă creştere a sortimentelor care reprezintă fondul de marfă şi de consum.

În lumea mărfurilor alimentare are loc o evoluţie asemănătoare celei din biologie, manifestându-se o permanentă perfecţionare calitativă şi o sporire a cantităţii consumate /fabricate pentru unele sortimente, în timp ce altele îşi restrâng volumul cererii sau sunt chiar eliminate de pe piaţă de altele mai competitive.

Factorii principali care determină diversificarea produselor alimentare sunt:

- necesitatea de a satisface cererile de consum care sunt din ce în ce mai multe produse semipreparate sau gata pregătite, precum şi produse ambalate în condiţii care le asigură o conservabilitate de lungă durată, conţinând cantităţi relativ mici, aproximativ la nivelul consumului pentru 1-4 persoane la o masă.

- piaţa influenţează de multe ori lansarea de noi produse, deoarece prin intermediul lor se realizează reanimarea interesului şi extinderea cererii pentru produsele întreprinderii şi se favorizează pătrunderea şi abordarea de noi pieţe. Sortimentele care sunt tot mai mult căutate de consumatori sunt cele în care este înglobată ponderea cea mai mare de operaţii, respectiv de muncă vie, din volumul total necesar pentru ca produsul să poată fi consumat. Producătorilor de astfel de bunuri alimentare le revine sarcina de a prelua cât mai multe din operaţiile de pregătire;

- considerentele tehnice provenite din dezvoltarea tehnică şi aplicarea în practica industrială a cercetării ştiinţifice determină introducerea de noi sortimente (de exemplu, realizarea unui nou material pentru ambalare sau a unei maşini perfecţionate pentru efectuarea operaţiei respective în urma cărora se obţine o îmbunătăţire a calităţii – prelungirea termenului de valabilitate, reducerea preţului de vânzare, etc).

Capitolul I

1.1 Istoric

Chipita International este o companie grecească, înfiinţată în anul 1973 care producea la început snacksuri savuroase şi pufuleţi cu brânză. Din 1986 Chipita a început să ofere şi alte tipuri de produse. În 1991 a început producţia croissantelor ambalate şi etichetate standardizat, mai întâi doar în Grecia, şi apoi pe pieţele internaţionale. Bazându-se pe cercetare şi dezvoltare continuă, compania şi-a îmbunătăţit şi diversificat gama de produse bazate pe aluat, lansând produse inovatoare ca mini croissante, ştrudele şi multe altele.

De atunci şi până în prezent, Chipita International a înfiinţat un grup de 50 de companii care acoperă toată aria de producţie, marketing şi distribuţie a produselor ambalate de panificaţie/patiserie.

Datorită dezvoltării constante, calităţii şi construirii unor branduri puternice, Chipita este prezentă în mai mult de 50 de ţări.

Chipita îşi desfăşoară activitatea pe piaţa din România începând din anul 1998 şi produce în prezent croissante, mini prăjituri, bake rolls şi creme de cacao cu alune în fabrica din localitatea Clinceni, judeţul Ilfov. În 2012 Chipita România fuzionează cu Cream Line (Fineti) prin absorţia celei din urmă.

Produsele Chipita România sunt distribuite la nivel naţional şi exportate în peste 50 de ţări, precum Marea Britanie, Franţa, Portugalia, Grecia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Germania, Spania, Italia, Slovacia, Cehia, Maroc, Canada etc.

Chipita România a definit în Manualul Calităţii şi Siguranţei Alimentului, şi a implementat un sistem de management al calităţii şi siguranţei alimentului în conformitate cu cerinţele « Standardelor Consolidate AIB pentru siguranţa produselor alimentare » şi a standardului « International Food Standard » , prin care se asigură că:

- organizaţia are capabilitatea de a furniza produse care să respecte integral cerinţele clientului precum şi cerinţele legale şi de reglementare;

- există o creştere continuă a gradului de satisfacţie a clientului prin îmbunătăţirea continuă a tuturor proceselor sistemului.

În Manualul Calităţii şi Siguranţei Alimentului sunt definite metodele de conducere şi modul de interacţiune a proceselor astfel încât să se asigure îndeplinirea obiectivelor politicii privind calitatea şi siguranţa alimentului precum şi demonstrarea capabilităţii Chipita România de a furniza în mod consecvent produse care să satisfacă integral cerinţele şi aşteptările clienţilor precum şi cerinţele legale aplicabile.

1.2 Procesul tehnologic de fabricare a croissant-ului 7days

a) Pregătirea materiilor prime şi auxiliare

Pentru pregătirea făinii se efectuează următoarele operaţii:

- amestecarea loturilor de făină având calităţi diferite, spre a se obţine o masă de calitate omogenă pentru o perioadă cât mai lungă de timp, astfel încât produsele fabricate să aibă calitate superioară şi cât mai constantă.

- cernerea, pentru îndepărtarea eventualelor impurităţi care au pătruns în făină după măcinare şi pentru afânarea prin aerisire, îmbunătăţirii condiţiilor de fermentaţie a aluatului.

După pregătire, făina se trece printr-o instalaţie cu magneţi, pentru separarea eventualelor impurităţi metalice care nu au putut fi eliminate prin cernere sau a celor care au mai pătruns în făină pe parcursul operaţiilor de pregătire.

Amestecarea făinii

Amestecarea făinii se realizează prin alimentarea alternativă a cernatorului cu făina din saci provenind din diferite loturi . Făina provenind din diferite loturi, introdusă în timoc pe la partea superioară, este antrenată de melcul vertical şi transportată în sus în timp ce straturile laterale coboară. Prin această circulare timp de 25-30 de min se realizează amestecarea făinii.

Cernerea făinii

După amestecarea corespunzătoare făina se cerne în mod obligatoriu, prin trecerea ei printr-o sită metalică având 7-8 ochiuri/cm. Prin această cernere de control se îndepărtează eventualele impurităţi, asigurându-se puritatea făinii. Se utilizează cernatorul vibrator.

Pregătirea afânătorilor

Drojdia. Înainte de folosire, drojdia comprimată se desface în apă caldă,formându-se suspensie, cu scopul de a se realiza o distribuţie uniformă a celulelor bacteriene în masa semifabricatului supus fermentaţiei şi în acest mod, o afânare uniformă a aluatului, respectiv a pâinii. Pentru prepararea drojdiei se foloseşte agitatorul mecanic simplu.

Bibliografie

Aplicaţii în marketing, Anghel, Laurenţiu-Dan, Florescu, Constantin, Editura Expert, Bucureşti, 1999.

Marketing internaţional, Nicolae Al. Pop şi Ionel Dumitru, Editura Uranus, Bucureşti 2001.

Marketing agroalimentar, Diaconescu Mihai, Bucuresti, 2003.

Metode de analiză în marketing, Demetrescu M.C., Ed. Teora,Bucureşti, 2004;

Marketing strategic, Malcom Mc. Donald, Ed. Codecs, Bucureşti,1998;

www.wikipedia.org

www.chipita.ro

www.scribd.com

Preview document

Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 1
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 2
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 3
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 4
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 5
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 6
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 7
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 8
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 9
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 10
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 11
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 12
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 13
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 14
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 15
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 16
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 17
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 18
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 19
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 20
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 21
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 22
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 23
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 24
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 25
Lansarea pe Piață a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Măceșe - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Lansarea pe Piata a Noului Croissant 7 Days cu Gem de Macese.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Proiectarea, conceperea și promovarea unui produs de panificație - fursecurile aglutenice

Introducere Introducerea pe piata a unui produs nou, actiune strans legata de activitatea de inovare tehnica. In faza de lansare, vanzarile sunt...

Ai nevoie de altceva?